Otteluraportti - Voittotili auki

09.10.2016

SB VANTAA - M-TEAM VANTAA 8-6  (2-2, 4-3, 2-1)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue sai perjantai-iltana vieraakseen kauden kotiavaukseen M-Team Vantaan. Liiga-avuilla höystetty vierasjoukkue tarjosi tuntuvan vastuksen Myyrmäen Urheilutalolla, mutta Edari onnistui selviämään kauden ensimmäisestä kotiottelustaan voittajana pois ja avasi samalla tämän sarjakauden voittotilin.

Perjantai-illan avausosumasta vastasi ylivoimalla ajassa 4:05 Chris Starck ja kotijoukkueen johdon kahteen lisäsi kolme minuuttia myöhemmin nuorempi Starckeista, Kevin. M-Team Vantaan hoidettua tämän jälkeen oman alivoimansa, kuittasi ryhmä kavennuksen ylivoimalla ajassa 12:59 ja muutti vielä erätaukolukemiksi 2-2 reilu minuutti ennen summeria.

Heti toisen erän alussa alkoi Jonne Koskinen – Teemu Sorvari show, ensiksi Koskinen vei isännät johtoon ajassa 20:41 ja reilu minuutti myöhemmin lisäsi Sorvari Edarin johdon taas kahteen, kumpainenkin teki esityön toistensa maaliin. Jälleen kipusi kuitenkin illan vieraat tasoihin, kun ajassa 24:08 syntyneen kavennusmaalin jälkeen niittasi M-Team Vantaa numeroiksi 4-4 ottelun puolivälissä, tasoitusmaali syntyi jälleen ylivoimalla. SB Vantaan kauden ensimmäinen ylivoimaosuma nähtiin ajassa 33:31, kun Isto Ohvanainen vei kotijoukkueen johtoon Jonne Koskisen syötöstä, ajassa 38:21 Koskinen alusti Teemu Sorvarin illan toisen osuman, mutta tästä vain 12 sekuntia myöhemmin kavensi vierasjoukkue taukolukemiksi 6-5.

Päätöserän alkuun hoiti SB Vantaa vihdoin kunnialla oman alivoimansa, mutta vieraiden tasoitus nähtiin ajassa 45:08. Reilu viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä estradille astui kuitenkin illan sankaripari, kun Teemu Sorvari taiteili isännät taas johtoon, jälleen esityön osumaan teki Koskinen. Ottelun lopulta paketoi kasaan Samuli Raumanni 19 sekuntia ennen loppua, joka vahvan nousun päätteeksi tälläsi pallon etukulmasta verkkoon ja naulasi pelin loppulukemiksi 8-6.

Illan esitys jätti edelleen Edarin osalta paljon toivomisen varaa, mutta voittoon tarvittavan ilmeen kaivaminen avauserän lopun harhailun jälkeen oli positiivinen merkki vantaalaisjoukkueelta. Voiton myötä SB Vantaa nousi kolmeen sarjapisteeseen ja miehittää tukevasti taulukon keskisijoja.

Erikoista

Erikoistilannepelaaminen hakee edelleen uomiaan, vaikka perjantain ottelussa päästetyt alivoimamaalit voi enemmänkin kuitata huonon tuurin piikkiin. Peitosta avopaikkaan ponnahtanut pallo ja puolustajan polvesta suuntaa muuttanut laukaus sattuivat tällä kertaa vain menemään, mutta silti ryhmän on edelleen nostettava tasoaan niin yli-, kuin alivoimapelaamisenkin osalta.

Muuta

Kakkoskentän laiturit Jonne Koskinen (1+4) ja Teemu Sorvari (3+1) mässäilivät tehopisteillä kauden kotiavauksessa. Tällä kaudella jo neljä maalia ampunut Sorvari valittiin myös kotijoukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi.