Otteluraportti - Kausi käyntiin vierastasurilla

04.10.2016

TIIKERIT AKATEMIA - SB VANTAA 6-6  (1-4, 3-1, 2-1, 0-0)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue avasi viime sunnuntaina sarjakautensa Tiikerit Akatemian vieraana, sekasortoisesta ottelusta ei lopulta voittajaa löydetty, vaan pisteet jaettiin tasan loppulukemissa 6-6.

Preseasonilla nousujohteisesti esiintynyt Edari hoiti ottelun alkuminuuteilla alivoiman kunnialla pois taululta ja heti tämän jälkeen Niko Stark avasi kauden maalihanat ajassa 5:13. Kotijoukkueen kuitti nähtiin kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Leevi Auranen kuritti entistä seuraansa kanttivedolla alapesään. Selkeästi SB Vantaan parhaana koostumuksena esiintynyt ykköskentällinen vei vieraat kuitenkin jälleen johtoon, kun Stark pysäytti kellon aikaan 6:54. Isto Ohvanainen vei vieraat jo 1-3 johtoon erän puolivälin jälkeen ja neljä minuuttia ennen eräsummeria Kevin Starck tälläsi Edariuransa avausosuman muuttaen erätaukonumeroiksi 1-4.

SB Vantaan vahva vire jatkui myös toisen erän alkuun, kun Jukka Kauniston hienon katkon jälkeen käynnistynyt hyökkäys päättyi Teemu Sorvarin kauden ensimmäiseen osumaan. Tämän jälkeen ottelu kuitenkin kääntyi täysin päälaelleen, mielinmäärin ottelun alkua hallinnut SB Vantaa alkoi rikkomaan, joutui ajoittain hieman heppoisestikin jäähyboksiin ja kotijoukkue kiitti sekä kumarsi. Kolme ylivoimaa, kolme maalia ja peli oli hetkessä lukemissa 4-5. Ottelun puolivälin paikkeilla molemmat pääsivät vielä kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla, mutta enempää osumia ei toisessa erässä nähty.

Tiikerit Akatemia kiri kolmannen erän alkuun rinnalle, mutta vain reilu puoli minuuttia myöhemmin illan ehdoton kuningas, Niko Stark, ampui hattutemppunsa täyteen vieden vieraat jälleen johtoasemaan. Ajassa 50:35 nähtiin kotijoukkueen tasoitus numeroihin 6-6, jonka jälkeen SB Vantaa pääsi jälleen yrittämään ylivoimalla, mutta tukkoinen tekeminen ei sen kummempia maalipaikkoja onnistunut tarjoamaan. Erän loppupuolella Edari tiivisti peluutustaan kahteen kenttään, tämä käänsi jälleen hallinnan vahvasti vieraille, joka jatkui aina jatkoajankin yli. Päätöserässä sekä kertaalleen jatkoajalla vieraat kolisuttelivat ylärimaa, mutta kun tämän lähemmäksi ei harmittavan myöhään tapahtunut herääminen vieraita enää vienyt, päädyttiin Tiger Sport Areenalla pistejakoon numeroissa 6-6.

Sarjastartti oli SB Vantaalta todella kaksijakoinen suoritus, suhteellisen väkevän avauserän jälkeen peli hajosi pahasti käsiin ja kotijoukkue oli kuskin paikalla seuraavat 30 minuuttia. Ottelun loppuhetkillä vieraat pääsivät jälleen pelinjuonesta paremmin kiinni, mutta toivottua lopputulosta se ei tuottanut.

Erikoista

Jos viime kaudella erikoistilannepelaaminen, varsinkin ylivoiman osalta, oli SB Vantaan yksi suurimmista syömähampaista, jätti sarja-avaus tämän osalta enemmän kuin paljon parannettavaa. Toki hieman erikoiselta tuntui pelinhallinnasta huolimatta jäähyjen jakautuminen 5-3 Edarin tappioksi, mikä osittain oli omiaan sekoittamaan pakkaa, mutta kun häviät erikoistilannepelaamisen 3-0, on syitä pettymykseltä tuntuneeseen tasapelitulokseen helppo hakea siltäkin suunnalta.

Muuta

Hattutemppunsa lisäksi ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Niko Stark esiintyi ykköskentän keskellä todella vakuuttavasti, Starkin laidalla viilettänyt Kevin Starck osui heti debyytissään, josta muistoksi pallo mukaan vietäväksi kirjahyllyyn. Ex-Edari Leevi Auranen rokotti vanhaa joukkuettaan yhdellä osumalla ja oli muutenkin yksi kotijoukkueen näkyvimmistä pelaajista.