Timantit kohtasivat harjoitusottelussa GrIFK:n

12.09.2016

Timanttien viikko käynnistyi Energia Areenalla harjoitusottelulla GrIFK:ta vastaan.

Ensimmäinen erä lähti Timanteilta käyntiin hieman mollivoittoisesti kun vastustaja sai kaksi perättäistä vaparia Timanttien alueelta. Molemmissa vapareissa muurin rakentaminen kesti hieman turhan kauan ja vastustaja hyödynsi toisen mahdollisuutensa ajassa 1:42.

Timanteille tarjottiin erän puolessavälissä ylivoimaa, mutta vastustajan jäähyä ei oikein osattu hyödyntää. Emmi (Nappari) kolautti yläputkeä seitsemän minuutin pelin jälkeen ja merkkautti itsensä maalintekijätilastoon ajassa 10.08 ylänurkkaan suuntautuneella laukauksella. Hienon syötön maaliin tarjoili edellisen pelin tapaan Martsa.
Toiseen erään päästiin menemään Timanttien 2-1 johdossa kun Siiri otti vauhtia vastustajan maalin takaa ja nousi vetosektorille. Ylänurkkaan suuntautunut rannari upposi sisään kellon näyttäessä 12.35.

Toinen erä erä alkoi Timanttien 5 minuutin jäähyllä.  Isla taklasi Granin pelaajaa toimitsijapyödän edessä ja passitettiin jäähylle ajassa 16.20. Timantit nukkuivat totaalisesti heti jäähyn jälkeisessä aloituksessa, ja vastustaja sai kulkea oikein käytävää pitkin maalille ja toimittaa pallon tänäänkin hyviä torjuntoja tehneen Helenan ohitse.
Tilanne 2-2 ajassa 16.33 ja Timanteilla vielä runsaasti jäähyä tapettavana.
Onneksi Timanttien puolustaminen tiivistyi ja vastustajan peli saatiin puuroutumaan. Pelin hallinta siirtyi jälleen hienokseltaan Timanteille, mutta erässä ei enää ollut muita pöytäkirjaan merkittäviä tapahtumia.

Kolmennessa erässä Timantit siirtyivät 3-2 johtoon kun Elsa sorkki pallon Sinin vaparin jälkitilanteesta aivan luukulta sisään ajassa 37.00. Timanttit lisäsivät johtoaan kun Siiri katkaisi vastustajan syötön ja täräytti pallon välittömästi ylänurkkaan. Ajassa 39.33 syntyneeseen 4-2 maaliin ei siis syöttäjää. Erän lopussa osalla Timanttien pelaajista alkoi vaihto venyä ja kun –kuten monesti aikaisemminkin – painetta ei saatu purettua, pääsi vastustaja rokottamaan. Vastustaja pääsi kääntymään irti puolustajastamme ja sai mailaansa sen verran vapaaksi, että vaikeasta kulmasta ylänurkkaan suuntautunut pallo löysi tiensä Timanttien maaliin. Kieltämättä hieno maali kun aikaa oli erässä jäljellä enää muutama sekunti. Loppunumerot Timanteille siis 4-3.

Timanttien peli oli hieman puskemista ja useampien syöttöjen yhdistelmiä jäätiin hieman kaipaamaan. Timanttien kunniaksi taas on sanottava se, että periksi ei annettu ja palloihin mentiin hyvällä sykkeellä.

Erikoismaininnan arvoista on se kuinka hyvin Timanttien uudet tulokkaat Ada, Katri, Saga ja Eevi ovat hoitaneet tonttinsa. Myös Jessica ehtii puolustuksessa moniin palloihin nopeutensa turvin.

Tänään pelissä huomio kiinnittyi siihen miten hitaasti Timantit saivat vaihtonsa tehtyä. Vaihtoon ei tultu riittävän ripeästi jolloin myöskään kentälle ei saatu pelaajia riittävän nopeasti. Vaihtoon tullaan juosten eikä hölkytellen. Huomiota tyttöjen tulee kiinnittää myös erikoistilanteisiin ja eritoten muurin nopeaan rakentamiseen.