Edari jyräsi yli Valtin - Starck osui jälleen viidesti

02.02.2016

Valtti - SB Vantaa 4-12  (1-3, 2-4, 1-5)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue matkasi sunnuntaina Latokartanon liikuntahalliin lohkon peräpäästä löytyvän Valtin vieraaksi. Syyskaudella Edaria todenteolla Myyrmäessä kiusannut Idän Helmi jäi tällä kertaa statistin rooliin, kun varsin raikkaalla jalalla liikkeellä ollut SB Vantaa paineli selkeään 4-12 vierasvoittoon.

Ennakkoasetelmat

Lohkossa toiseksi viimeisenä oleva ja neljän ottelun tappioputkessa seilaava kokenut Idän Helmi tarvitsee hiljalleen pisteitä, mikäli putoamiskarsintapaikalta pois mielivät. Mukavalla tahdilla maaleja latoneen Valtin suurimmat ongelmat ovat olleet puolustuspäässä, sillä omissa on reppu heilunut sarjassa toiseksi vilkkaimmin.

Lohkoa johtava Edari on hiljalleen löytämässä tasapainoa peliinsä ja varsinkin puolustuspäässä ryhmä on esiintynyt mallikkaasti viime aikoina. SB Vantaa on iskenyt eniten maaleja koko lohkossa ja tappiottomien otteluiden putki ennen Valtti-ottelua oli venynyt jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Ottelu

Alkutahdit illan maalikarkeloille löi sarjan maalipörssin ykkönen Chris Starck, joka viimeisteli avausosuman Samuli Raumannin syötöstä ajassa 2:41. SB Vantaa loi tämänkin jälkeen maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta seuraavaa osumaa saatiin odottaa erän loppupuolelle, kunnes ajassa 16:49 Lauri Berg viimeisteli Starckin syötöstä lukemiksi 0-2. Valtti kavensi ajassa 18:27, mutta Sami Verkkoperä tulitti vielä puolesta kentästä kauden avausosumansa 11 sekuntia ennen eräsummeria, joten ensimmäiselle tauolle lähdettiin 1-3 vierasjohdossa.

Toisessa erässä Valtti nousi mukaan peliin osumalla ensiksi ajassa 26:40 ylivoimalla ja puolitoista minuuttia myöhemmin tasakentällisin. Maalipyssy Starck tälläsi vieraat kuitenkin taas johtoon hieman ottelun puolivälin jälkeen ja kun ajassa 33 minuuttia tasan laputettiin kotijoukkueen pelaaja punaisella suihkuun, tarjoutui SB Vantaalle mahdollisuus karata pelissä isompaan johtoon. Edarin toimiva ylivoima vastasi jälleen huutoon ja onnistui kahdesti, maalintekijöinä Isto Ohvanainen ja jälleen Chris Starck. Ajassa 38:03 Isto Ohvanainen viimeisteli illan toisellaan Edarin erän neljännen maalin ja toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 3-7.

Päätöserässä SB Vantaa sai jälleen jalat paremmin liikkeelle ja kaasutti lopulta varsin vaivatta tavoittamattomiin. Ajassa 47:00 Chris Starck teki illan neljännen osumansa, vajaa minuutti myöhemmin Tero Koski siirsi Edarin jo 3-9 johtoon ja pelikellojen näyttäessä aikaa 50:26 viimeisteli Valtteri Uusitalo vieraiden kymmenennen täysosuman. Valtin aikalisäkään ei tuonut muutosta peliin, vaan seuraavasta maalista vastasi jälleen illan vierailija ja Chris Starck, joka ampui jo kauden 30. maalinsa. Valtti pääsi kaunistelemaan vielä numeroita ajassa 54:39 ja loppulukemat tulostaululle tulitti hurjalla lämärillään toistamiseen pelissä osunut Sami Verkkoperä ajassa 55:28.

Lohkon kärjen ja peräpään ero tuli illan pelissä varsin selvästi esille, SB Vantaa oli kaikessa tekemisessä edellä ja haki lopulta varsin vankan esityksen turvin tärkeät vieraspisteet mukaansa, venyttäen samalla eroa sarjataulukossa takana vaaniviin joukkueisiin.

Erikoista

Jo kolmannessa pelissä putkeen ilmaan nostettiin punainen kortti suihkukomennuksen merkiksi. Kaksi aiempaa lappua olivat tulleet SB Vantaan pelaajille, tällä kertaa punaista näki vastustajan pelaaja. Askel lähemmäksi totuutta tällä kertaa tuomiolla päästiin, mutta edelleen hieman tuntuu kovalta nytkin ainakin puolittaisesta vahingosta seurannut ulosajo. Muuten illan erotuomariparille voi nostaa isosti peukkua, toiminta oli laadukasta ja jämptiä läpi ottelun. Tällaista lisää.

Muuta

Chris Starck nousi tehoilla 5+1 sarjan maali- ja pistepörssin kärkeen, kahdessa Valtti-ottelussa debyyttikauttaan Edarissa pelaava maalipyssy ampui hurjat tehot 10+1. Samuli Raumanni siirtyi kolmella maalisyötöllään sarjan syöttöpörssin kärkeen.

Ottelun MVP

Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin kuuden tehopisteen iltaa viettänyt Chris Starck. Ohessa pistehirmun kommentit sunnuntailta.

Edari haki vakuuttavan voiton Latokartanosta, kun Valtti kaatui selvin lukemin. Kommenttisi sunnuntai-illan pelistä?
#66: Oltiin nopeilla jaloilla ja pehmeillä käsillä liikenteessä. Jo heti ensimmäisistä vaihdoista huomasi, että liikkeemme oli valttia sunnuntai-illan kamppailussa. Vaikka vastustaja pääsikin toisessa erässä iholle, niin pidimme kuitenkin huolen siitä etteivät päässeet ihon alle. Kaiken kaikkiaan ehjä suoritus ja tärkeät kaksi pistettä loppukautta ajatellen.
Sinulla oli taas ruuti totutun kuivaa ja tehopisteitä tarttui mukaan matkaan useampi. Miltä oma peli tuntui?
#66: Hyvältä. Oli omalta osalta ehkä jopa kauden onnistunein peli tähän mennessä. Ainoastaan vastustajan hyvin onnistunut maalivahti piti huolen siitä ettei osumia tullut tuon enempää, siitä propsit vastustajan häkkärille.
Edarin YV on ollut läpi kauden vakuuttavaa ja tässäkin pelissä hieman uusitulla kokoonpanolla onnistuitte useampaan kertaan. Mikä on vahvan ylivoiman salaisuus?
#66: Minä :)
SB Vantaan matka jatkuu ja seuraavaksi vastaan asettuu toistaiseksi kauden ainoan tappion aiheuttanut SBS Kings. Millä ajatuksilla kohti tulevaa sunnuntaita?
#66: Taatusti vaikea peli tulossa. Itse en ainakaan ole mikään parkettien partaveitsi ja sitä myöten tuleva vieraspeli aiheuttaa omat haasteensa. Kings on myös varsin rutinoitunut joukkue, ja meidän tulee pelata todella fiksusti jotta pisteet matkaisivat Myyrmäkeen. Haaste on kova, mutta niin on Edarikin.