Timanttien viimeisistä sarjapeleistä tuomisina tappio ja voitto

18.04.2015

Timanteilla oli lauantain viimeiseen sarjapeliviikonloppuun lähdettäessä mahdollisuus edetä aina haastajasarjan finaaliin asti. Äärimmäisen tasaisessa haastajasarjassa olisi finaaliin pääsy edellyttänyt Timanteilta vähintään kolmea pistettä, näillä pisteillä olisi maalieromme riittänyt finaaliin ilman huolta muiden joukkueiden pelaamisista.

Ensimmäisenä Timantit kohtasivat Blackbirdsien joukkueen,  ja kuten aika monesti aikaisemminkin, oli Timanttien ottelun alku todella vaikea. Blackbirdsien pelaaja pysäytti Timanttien hyökkäyksen keskialueella ja eteni muutaman metrin lähettäen puolittaisen vedon (hieman roiskaistun) kohti Timanttien maalia. Takanurkkaan suuntautunut veto pomppasi maasta n. metrin ennen maalia ja nousi kiusallisesti yli Nellin jalan. Aikaa oli kulunut vaivaiset 37 sekuntia. Ja kuten ostoskanavalla sanotaan: ”eikä tässä vielä kaikki…” Ajassa 1.13 vastustaja pääsi puolustajan mailan yli pompanneen pallon perään ja onnistui vetämään pallon etunurkasta sisään.

Peli oli ensimmäisen vaihdon jälkeen vastustajalle jo 2-0. Tämän jälkeen peli tasaantui, ja Timantit saivat hetkittäin otetta peliin. Valitettavasti vastustaja pääsi karvaamaan pallon maalin takana vaarattomalta näyttäneestä tilanteesta pois puolustajamme mailasta. Vastustaja nousi maalille ja laittoi pallon estelemättä sisään. Tauolle lukemissa 3-0.

Toiselle jaksolle tuli peliin sisuuntunut Timantit joka hallitsi erää. Maalipaikkoja luotiin jatkuvasti mutta Emmin heti erän alussa ampumaa tolppalaukausta lähemmäksi ei maalia päästy. Vastustaja sen sijaan onnistui läpi koko ottelun hyödyntämään loistavalla prosentilla maalipaikkansa. Blackbirds siirtyi 4-0 johtoon muutaman puolustuksellisen virheen johdosta. Ensin puolustus menetti pallon kamppailutilanteessa maalin takana antaen vastustajan pyrkiä maalin takaa maalin etunurkalle. Toinen puolustajamme laittoi mailan eteen, mutta ei kroppaansa vastustajan tielle. Vastustaja väänsi itsensä maalille ja survoi pallon sisään etunurkasta.

Timantit jatkoivat painostamista mutta ajassa 3:50 toista erää tapahtui Timanttien puolustuksessa kaudella niin useasti sattunut merkkausvirhe. Toisen puolustajan mennessä peittämään vastustajaa kaukalon laitaa kohti, ei maalille jäänyt puolustajamme käännellyt päätään riittävästi. Koska puolustaja oli sijoittunut tilanteessa väärin, pääsi vastustaja pakin etupuolelle aivan maalin eteen. Kun tähän tekopaikkaan tuli vielä vastustajan nappisyöttö, oli peli jo 5-0 vastustajalle.

Timantit painoivat peliä loppuun asti vastustajan maalille, mutta onni ja taidot eivät valitettavasti riittäneet maalitilin avaamiseen.

Ottelun lopputulos ei antanut oikeaa kuvaa joukkueiden voimasuhteista. Pienten virheiden lisäksi oli Blackbirds pelissä huomattavaa se, että hyökkäys ei laskeutunut tukemaan puolustusta kuten olisi pitänyt. Tämä asia korjaantui seuraavassa pelissä.

Toisessa pelissä kohdattiin sarjaa ennen lauantaita johtanut PSS:n joukkue.

Kentälle tuli täysin erilainen Timanttien joukkue. Valmennusjohto siirsi nopean Selman hyökkäykseen ja veti Helenan Siirin pakkipariksi.

Kun hyökkääjät (erikoismaininta Islalle) vielä tulivat nopeasti auttamaan pakkipareja, oli puolustuksemme tässä pelissä tehty tuuman teräksestä. Nelli teki muutaman hyvän torjunnan  ensimmäisessä erässä ja koko joukkue palasi agressiivisesti sekä vei tilan ja ajan pois vastustajalta (sama olisi tyttöjen pitänyt tehdä jo edellisessä pelissä).

Viikonlopun maalitili aukesi, kun Siiri katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja nousi nopeilla jaloillaan vetopaikkaan. Siirin veto meni maalin ohi, mutta pallo kimposi kaukalon päädystä takaisin maalin eteen. Isla oli haaskalla ja laukoi nopean vedon etunurkkaan.

Tilanne Timanteille 1-0 kun erää oli pelattu 10.20.

Timanttien hyvä vire jatkui aina erän loppun asti ja sama meno jatkui heti toisessa erässä.

Toisen erän neljännen vaihdon ollessa kentällä katkaisi Emmi hieman keskialueen alapuolella vastustajan hyökkäyksen. Emmi nousi yli keskialueen ja veti kohtuullisen kovan kudin maalin yläpesään. Tilanne 2-0 Timanteille kun toista erää oli pelattu 5.20.

Peli ainoa kauneusvirhe Timanteille sattui kun peliaikaa oli jäljellä hieman yli 6 minuuttia. Timanttien toinen puolustaja juoksi maalin takana palloon johon ehkä toisen puolustajan olisi pitänyt mennä. Pallo hävittiiin maalin takana ja kun toinen puolustajistamme ei pysynyt vastustajan kyydissä, pääsi tämä vetämään kohti maalia.

Harmittavasti maali pääsi livahtamaan etunurkasta sisään.

Timanttien hermo piti loppuun asti, ja peli pyrittiin pitämään vastustajan päädyssä koko loppuaika. Loppuvihellyksen tullessa oli tilanne Timanteille 2-1 jolla tuli voitto sarjajohtajasta.

Timanttien kausi ei jatku enää finaalipeleissä, mutta kiitos viimeisen pelin, jäi viikonlopusta kuitenkin UltraPink- kannattajaryhmälle hyvä fiilis. UltraPink- ryhmän eräs miespuolinen hardcore-tukija oli jopa pukeutunut rennon huoliteltuun pinkkiin kauluspaitaan, ja asun kruunasi vielä pinkki Stetson-hattu jolla irtosi ”kauden sitoutuneimman ja väriä tunnustavimman kannattajan” palkinto.

Timanteilla on kautta vielä runsaasti jäljellä. Sunnuntaina totutellaan jälleen isompaan kenttään, suuriin maaleihin, viiteen kenttäpelaajaan ja lentäviin vaihtoihin harjoituspelissä M-Teamiä vastaan. Ohjelmassa on myös vielä kaksi turnausta,  joissa Timanttien pitää pystyä pitämään yllä koko joukkueen puolustamista ja syödä vastustajalta pois kaikki aika sekä tila kentältä.