Indians II nurin Temppelillä - Edari jatkaa sarjan kärjessä

08.12.2015

SB VANTAA - INDIANS II  6-5  (2-0, 3-1, 1-4)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen vieraaksi menneenä perjantaina saapui väkevän syyskauden pelannut Indians II. SB Vantaan vietyä peliä numeroiden valossa varsin selkeästi ensimmäiset kaksi erää, nousi espoolaisvierailija viimeisellä kaksikymppisellä taistelemaan tosissaan sarjapisteistä. SB Vantaan puolustus oli kuitenkin kriittisillä hetkillä rautaa ja tärkeät sarjapisteet pysyivät Myyrmäessä pitäen Edarin edelleen lohkon ykköspaikalla.

Ennakkoasetelmat

Pahimman loukkaantumissuman taakseen jättänyt SB Vantaa valmistautui Indians II otteluun hyvistä lähtökohdista. Neljän ottelun voittoputki ja lohkon piikkipaikka takasivat omalta osaltaan hyvän ponnistuslaudan perjantai-illan otteluun, puolentoista viikon mittaisen ottelutauon Edari oli käyttänyt leväten ja harjoitellen. Ensiesiintymisensä SB Vantaan paidassa illan ottelussa teki puolustaja Aki Pihlapuro.

Indians II on kuulunut syyskauden tasaisimpiin suorittajiin ja kun matkalla on mukaan tarttunut koviakin päänahkoja, ei sarjataulukon kolmas sija ole yllätys. Espoolaisvierailija matkasi Myyrmäkeen kolmen ottelun voittoputkessa, viime kauden runkosarjan päätöspelissä Indians II kävi ryöstämässä pisteet Temppeliltä.

Ottelu

Perjantai-illan ensimmäinen maali nähtiin ajassa 7:09, kun Edarin maalipörssiä johtava Chris Starck nosti pallon verkkoon vahvan nousun päätteeksi. Avausosumaan syöttöpisteen merkannut Samuli Raumanni vei isännät kahden maalin johtoon vielä ennen erän puoliväliä, väkevän esityön osumaan teki vahvaa kautta pelaava Lauri Berg.

Ajassa 26:22 Chris Starck ampui jälleen Raumannin syötöstä illan toisen, ja koko kauden 18. maalinsa. SB Vantaan huippuvaarallinen ylivoima vastasi jälleen huutoon ottelun puolivälissä, maalista vastasi Lasse Lundström Isto Ohvanaisen syötöstä. Ajassa 31:57 nähtiin perjantai-illan komein suoritus, kun Niko Stark tarjoili fantastisen vastustajan viisikon täysin puhkoneen poikittaissyötön, josta Teemu Sorvarilla oli helppo työ ampua SB Vantaa 5-0 johtoon. Indians II kavensi erätaukolukemiksi 5-1 ajassa 32:32, ottelun toinen erä kirjattiin kotijoukkueen nimiin lukemin 3-1.

Sen verran pääsi kotijoukkueelta toisella erätauolla jalka nousemaan kaasulta, että vierasjoukkue järjesti Temppelille vielä kunnon taistelun sarjapisteistä. Ensimmäiseen neljään minuuttiin Indians II osui kahdesti, tämän jälkeen Teemu Sorvari taiteili jälleen tyylikkään osuman Lasse Lundströmin syötöstä ylivoimalla, mutta Inkkareiden iskettyä kahdesti erän puolivälissä, saatiin ottelun loppuhetkillä taistella tosissaan sarjapisteiden puolesta. Enempää maaleja ei Temppelin perjantai-illassa kuitenkaan nähty, joten isot sarjapisteet pysyivät Myyrmäessä numeroin 6-5.

Erikoista

Ottelun päätöserässä vieraiden Arttu Mäkitörmä selvisi tylystä viikateiskustaan vain kahden minuutin rangaistuksella, isompaankin olisi ollut aihetta.

Muuta

Aki Pihlapuro teki debyyttinsä SB Vantaan paidassa ja Jonne Koskinen puki pitkän tauon jälkeen kokoonpanoon. Peliminuutteja ei Edarin kauden 2011-12 pistepörssin voittajalle vielä siunaantunut, mutta hiljalleen huippuiskuaan lähestyvä hyökkääjä on iso vahvistus SB Vantaan joukkueeseen.

Palkitut

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Juha Seppä. Ottelun nälkäisimmiksi pelaajiksi valittiin Niko Stark ja Ville Vornanen. Nälkäisimmät pelaajat palkitsee Kannel-Krouvi.

Maalikooste

Edarin maalikoosteen tarjoaa Seppo Tuomi – linkki

Ottelun MVP

Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin tehot 1+2 taiteillut Samuli Raumanni. Ohessa perjantai-illan pisterohmun kommentit.

Edari kaatoi perjantaina Temppelillä Indians II:en niukasti 6-5. Kommenttisi illan pelistä?

#13: Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä hyvää tekemistä, vaikka tosin Inkkarit niissäki pääsi liikaa vaarallisille paikoille. Kolmannessa Inkkarit alko saamaa paikoista sisää ja peli oli uusi. Onneksi saatiin yyveellä lisättyä johtoa ja vaikka Inkkarit vielä pari tekikin niin pisteet jäivät Myyrmäkeen.

Olet pelannut todella vahvan syyskauden ja tehopisteitäkin on tilille ropissut kiitettävään tahtiin (9 ottelua, 4+12=16). Miten kommentoisit kuluvaa kautta henkilökohtaisella tasolla?

#13: Kausi on lähtenyt ihan kohtuullisesti käyntiin. Oon päässy pelaamaan läpi kauden vahvan hyökkäystriion takana niin sitä kautta pinnojakin on tullut.

Seuraavaksi Edari matkustaa aina vaikean SCH:n vieraaksi. Millä fiiliksillä kohti Hyvinkään vierailua?

#13: Hyvillä fiiliksillä! SCH on erityisen vahva kotijoukkue, ja Hyvinkäältä ei varmasti yhtäkään pinnaa ilmaiseksi lähde minkään ryhmän mukaan. Mutta mikäli pystytään pelata omaa peliämme täydet 60 minuuttia niin eiköhän pisteet mukanamme lähde.