Suomen Cupin pikkufinaalivoitto Vantaalle

21.01.2017

Suomencup_201701212.jpgSB Vantaa otteli tiensä Suomen cupin pikkufinaaliin viime vuoden tapaan. Pikkufinaalipaikka oli naisten edustusjoukkueelle jo kaiken kaikkiaan neljäs, ja kolmesta edellisistä SB Vantaa oli poistunut voittajana. Samaa lähdettiin hakemaan myös tänä tammikuisena lauantaiaamuna Tampereella kello 9:00 alkaneesta ottelusta helsinkiläistä Ä-Lastia vastaan.

Ottelua oli pelattu vasta pari minuuttia, kun vastustajan Mia Alén pääsi syöttämään takatolpalle hattutempun ottelussa tehneelle Laura Nokelaiselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Ajassa 06:03 sama kaksikko viimeisteli maalin lähivaparin päätteeksi. Erä oli tasaista vääntöä ja Vantaa kavensi ajassa 11:59, kun Heli Haapasalmi löi Riitta Lankisen heittämän ilmapallon takatolpalta sisään.

Toisessa erässäkin tuuleteltiin kolmea maalia. Bea Karling tasoitti pelin erän alussa, ja Judith Hyvärisen ennakkoluuloton pelaaminen palkittiin hienolla pallon riistolla ja läpiajomaalilla. Ä-Lasti ei kuitenkaan antanut periksi vaan tasoitti pelin 3-3 ennen erän loppua.

Viimeisessä erässä riitti jännitettävää. Ajassa 43:35 vastustaja pelasi korkealla mailalla maalin edessä, jonka seurauksena Hanna Heltimoinen pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksella. Tästä ei maalia kuitenkaan tullut, joten Vantaa lähti pyörittämään ylivoimaa, ja Karling tälläsi päivän toisensa maalin edestä sisään. Suvi Joutsen lisäsi naisten johtoa ajassa 45:50.

Helsinkiläiset onnistuivat taas nousemaan maalin päähän, mutta seuraavassa vaihdossa oranssipaidat rikkoivat kahden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Palloa liikuteltiin hienosti ja ottelun parhaana palkittu Jenni Rautanen päätti ylivoiman vanhanaikaiseen. Ä-Lasti kavensi ajassa 51:16, ja pari minuuttia edellisestä vastustaja kulutti kolmannen kerran jäähypenkkiä. Vantaan ylivoima onnistui pelissä 100%:sti, kun Lankisen lämäri upposi maalin perukoille, kun rangaistusta oli kulunut vajaa puoli minuuttia. Anniina Sirviön kiivas taistelu pallosta, ja ottelun loppulukemat sinetöinyt 5-8 tahtomaali vajaa kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä, kuvastivat hyvin Vantaan voitontahtoa. Vastustajalle ei annettu enää mahdollisuuksia päästä peliin mukaan, ja summerin soidessa päästiin juhlimaan pikkufinaalin voittoa.

Pikkufinaalivoitto_20172101.jpgKuva: Esa Takalo