Kevätkausi käyntiin jatkoaikavoitolla

10.01.2017

Naisten ykkösdivarissa päästiin joulutauon jälkeen aloittamaan sarjan toinen kierros pohjoisia vieraita vastaan, kun vastustajaksi lensi Santa´s United Rovaniemeltä. Joulutauon aikana SBV oli saanut taas koottua syksyn flunssa-aalloissa harvenneet rivinsä ja pöytäkirjaankin saatiin täytettä ketjun verran enemmän kuin edellisessä pelissä.

Joukkueet olivat kohdanneet aiemmin vain kerran, kun SBV matkasi sarjan avausviikonlopun ottelusta kotiin kahden pisteen kera. Vääntö oli tuossakin ottelussa kovaa ja sarjanousijat olivat nyt saaneet totutella divarivauhtiin puolen kauden verran, joten ottelusta oli odotettavissa tiukka kamppailu.

Ottelun parissa ensimmäisessä erässä SBV piti pallokontrollin itsellään Santa´sin yllättävän maltillisen karvauksen avustamana. Omalla kenttäpuoliskollaan Santa´s ei kuitenkaan antanut enää tilaa pallon pyörittämiselle, vaan pyrki pakottamaan SBV:n pallon kanssa vaarattomillle alueille laitoihin ja kulmiin. Jokaisen maalin eteen jouduttiinkin tekemään paljon työtä, jotta pallo saatiin kunnolliselle maalintekosektorille ja siitä vielä peittojen ohi verkkoon. Santa´s taas iski terävästi vastaiskuilla ja pyrki suoraviivaisesti kohti Milla Räsäsen mainiosti vartioimaa maalia. Pelin jokaisessa erässä SBV löysi kuitenkin tiiviistä puolustuksesta sen verran aukkoja, että maalibiisi saatiin kertaalleen soimaan.

Ensimmäisessä erässä Ella Virta katkaisi vastustajan avaussyötön ja tarjoili maalin eteen Tuula Aarnille, joka laukoi pallon maaliin. Toisessa erässä SBV:n työnteko karvauksessa tuotti jälleen tulosta, kun vastustajan avaus saatiin häirittyä luovuttamaan pallo keskialueelle Judith Hyvärisen lapaan, josta se siirrettiin varmasti maalin perukoille.

Kolmas erä alkoi SBV:n kannalta lupaavasti, kun vajaassa parissa minuutissa saatiin taululle lukemat 3-0 Anniina Sirviön, Suvi Joutsenen ja Jenni Rautasen pelatessa pallon kolmella syötöllä ja yhdellä laukauksella omasta päästä merkinnäksi pöytäkirjaan. Tämän maalin jälkeen SBV:n oma peli kuitenkin sekosi pahasti Santa´sin saadessa valitettavan hyvin pelin juonesta kiinni. Santa´s kuroikin maali maalilta etumatkaa kiinni ja lopulta pelin tasoihin reilu minuutti ennen loppua.

Jatkoajan koittaessa oltiinkin uudessa tilanteessa, kun puolustustaistelu oli käännettävä taas aktiiviseksi maalinteoksi. SBV oli jatkoajan pelissä aktiivisempi osapuoli Santa´sin pyrkiessä useimmin vain purkamaan palloa pois omalta alueeltaan. Jatkoaika ehdittiin pelata melkein loppuun, kunnes 45 sekuntia ennen pistejakoa SBV sai vaparin keskialueelta, josta Riitta Lankinen syötöstä Heli Haapasalmi sai lyödä maalin edestä pallon verkkoon. Näin kaikki pisteet jäivät Vantaalle ja SBV:n kevätkausi lähti voitokkaasti käyntiin, joskin paljon on vielä tekemistä ehjään 60-minuuttiseen pääsemiseksi.