Kauden ensimmäinen divaritappio

17.11.2016

Töistä karattiin etuajassa ja kaahattiin kohti Myyrmäen lähtöpaikkaa. Bussimatkalla kerrattiin vielä vaparikuviot ja valmistautuminen arkipeliin oli hyvä.

Ensimmäinen erä alkoi vantaalaisten tahdittamana. Riitta Lankinen nosti pallottomana pakin paikalta aina takiksille asti, ja Jenni Rautasen oivallinen poikkari löysi perille. Nätti kuvio ja tilanne 0-1. Vajaa kymppi myöhemmin, sovitun keskialueen vaparikuvion päätteeksi, sama kaksikko taiteili Vantaan 0-2 johtoon. Ykköskentän tehokkuus jatkui läpi erän. Heli Haapasalmi pääsi laittamaan pallon läheltä ylös, kun Rautasen pieni siirto viereen harhautti vastustajan ulos tilanteesta. Erän loppuun Pirkkojen kärkipelaaja peitti vedon ja pääsi iskemään vastariin. Tarkka veto upposi ohi Vantaan maalilla pelanneen Milla Räsäsen. Erätauolle lukemissa 1-3.

Toiseen erään vaihdettiin karvausta ja erä alkoi kiitettävästi. Parin minuutin jälkeen Bea Karling lisäsi Vantaan johtoa komealla kääntölaukauksella. Sitten käynnistyi Pirkkojen sirkus. Heti seuraavaan vaihtoon vastustaja pääsi taas yksin läpi, ja varma viimeistely pääsi ohittamaan Räsäsen toistamiseen. Erän puolessa välissä oli vantaalaisten kannalta synkkä hetki. Ensin rike maalintekotilanteessa ja siirretyn rangaistuksen aikana Pirkat pääsivät runnomaan pallon sisään, ennen kuin ylivoimapeli ehti edes kunnolla alkaa. Vain 34 sekuntia myöhemmin pallo kaivettiin vantaalaisten verkosta neljännen kerran ja tilanne tasan 4-4. Hetkeä myöhemmin Hanna Heltimoinen yritti tavoitella irtopalloa vastustajan maalin edessä, mutta veska oli tilanteessa ensin, ja Heltimoiselle rikkeestä kahden minuutin rangaistus. Alivoima selvitettiin kunnialla ja päästiin peliin takaisin mukaan. Erän loppuun luotiin tilanteita kummassakin päässä, mutta tuloksetta.

Kolmanteen erään haluttiin kadonnut pelitempo takaisin ja palattiin alkuperäiseen pelitaktiikkaan. Maalipaikoille päästiin useaan otteeseen, mutta viimeistely ontui. Vantaa pääsi yrittämään maalintekoa myös ylivoimalla, mutta Pirkkojen alivoima pysyi tiukkana. Kolmannen erän ollessa maaliton, oli edessä jatkoaika. Pirkkojen Milla Manninen nappasi ratkaisijan viitan itselleen, kun Vantaan merkkaus petti ja Pirkat pääsivät 2-1 ylivoimahyökkäykseen. Pisteet jäivät tällä kertaa Pirkkalaan, ja Vantaan ryhmä joutui kokemaan kauden ensimmäisen divaritappion.

Pirkkojen Tuija Kaukovirta torjui maalillaan huimat 39 kertaa. Tähän kun vielä lisätään päin peittoa vedetyt, tolppiin kilahtaneet ja ohiviuhuneet vedot, kertoo se huimasta maalipaikkojen määrästä. Turha jossitella, vain tehdyt lasketaan. Ottelun parhaana palkittiin ansaitusti ehjän pelin pelannut ja kaikki Vantaan maalit syöttänyt Jenni Rautanen.