Vuoristorata päätyi voittopysäkille - naiset sarjakärkeen

07.11.2016

SB Vantaan naisten viikonvaihde jatkui kotipelillä Mikkelin Hatsinaa vastaan. Edeltävänä päivänä Hatsina tuskasteli viimeistelyn kanssa, mutta tällä kertaa osui osoitteeseen, ja viime kausilta tutuksi tulleeseen tapaan joukkueet viihdyttivät katsojia maali-iloittelulla. Valmentajat tuskin hykertelivät tyytyväisyyttään kummassakaan aitiossa, sitä ailahteleva pelin kuva oli.

Hatsina aloitti ottelun terävästi ja turskautti ketsuppipullon auki komealla maalilla. Pallo lähti omasta päädystä ja liikkui lavasta lapaan sahaten Vantaan puolustuksen riekaleiksi. Kuitti tuli erän puolen välin jälkeen, kun maalin päästänyt Vantaan viisikko myllersi hyökkäyspäässä ja petasi paikan Ann-Mari "Ansku" Hellalle. Nopea veto sujahti verkkoon ja tasoitti lukemat. Seuraavassa vaihdossa oli Hatsinan vuoro. Pelinkäännöstä lähtenyt Henna Väänäsen suoraviivainen nousu laidasta palkittiin maalilla, kun veto livahti etukulmasta ohi Raisa Halosen. Vantaalaisten kolmoskenttä raastoi kotijoukkueen jälleen tasoihin Anskun lapioidessa pallon nuottaan kiukkuvaihdon päätteeksi. Erän viime sekunneilla Suvi Joutsen pääsi sirvauttamaan kotijoukkueen ansaittuun johtoon.

Toiseen erään Vantaan ote pelistä kirposi, ja huolimattomien ratkaisujen seurauksena vallanväline oli enimmäkseen Hatsinalla. Bea Karlingin päivän ensimmäisellä osumalla kotijoukkue vankisti hetkellisesti johtoasemaansa ennen kuin tuomarikaksikko halusi heittää mausteensa soppaan keksiessään väkisin jäähyjä kaikkiaan erittäin siistiin otteluun. Ylivoimiaan vieraat eivät onnistuneet hyödyntämään, mutta Salla Munukan alakulmaan lirunut maanuoliainen toi Hatsinan maalin päähän.

Kolmannen erän alku eteni Hatsina-merkkisenä, ja puolen minuutin tehohetki synnytti kaksi maalia. Tappioasema suivaannutti Vantaan ja tilanteisiin mentiin pykälää päättäväisemmin. Bea löi ensitahdit siivoamalla roskat roskiin maalieduskahakasta. Samalla reseptillä leivottiin kasaan päivän hattutemput, sillä vain hetkeä myöhemmin Ansku kirjautti riparimaalilla itselleen hatun täyteen, ja Bea seurasi esimerkkiä samoilta jalansijoilta. Ratkaisun tuoksua alkoi leijailla ajassa 55:41, kun Jenni Rautanen osui vihdoin maalikehikoiden sisään kahden tolppakilautuksen jälkeen. Hatsina kaunisteli vielä loppunumeroiksi 8-6 viimeisellä minuutilla, ja lopulta summeri armahti vantaalaiset lisätakaiskuilta.

Vaiherikas peli toi lopulta kotijoukkueelle ne tärkeimmät eli sarjapisteet, joiden turvin se nousi sarjassa piikkipaikalle. Kokenut joukkue osasi naulata pelin tilaisuuden siunaantuessa ja olivat erityisen vahvoja maalinedustoilla. Joukkueidensa parhaina palkittiin lämpöisenä käynyt Hella ja kaksi maalia Hatsinalle viimeistellyt Hanna Seppänen. Lehtoparvelta katsottuna silmää miellyttivät myös Tuula Aarnin jalkava karvaustyö ja Riitta Lankisen eleetön puolustustyöskentely.