Taisteluvoitto vähämaalisesta ottelusta

23.10.2016

Viikonlopun toinen koitos jatkui sunnuntaina Myyrmäessä, kun SB Vantaan naisia vastaan asettui Sheriffs.

Ensimmäinen erä alkoi hieman passiivisesti molemmilta joukkueilta. Alkuminuuttien jälkeen saatiin kuitenkin palloa liikkeelle ja rakennettua muutamia hyviä hyökkäyksiä. Näistä ei vielä maalia saatu, vaan päinvastoin vähän puolen välin jälkeen vastustaja pääsikin nopeaan vastaiskuun ja rokottamaan ensimmäisen ja ottelun ainoan maalinsa. Vantaan naiset saivat kuitenkin riemuita tasoituksesta noin viitisen minuuttia myöhemmin, kun Bea Karling napautti ilmasta reikäpallon maaliin. Erän loppuun vantaalaiset pääsivät tuulettamaan vielä toista maalia, kun Hanna Heltimoisen näppärä veto oikeaan yläkulmaan yllätti vastustajan maalivahdin, ja siirsi naiset 2-1 johtoon ajassa 18:24. Syöttäjän virkaa tässä toimitti Emmi Tuhkalainen.

Toiseen erään vastustaja nosti karvaustaan, ja sai näistä muutaman maalipaikan ja tolpan aikaiseksi. Ilman tulosta tosin. Peli eteni tasaiseen tahtiin, eikä vastustaja tuntunut pitävän minkäännäköistä kiirettä avauspelin suhteen, vaan tuumaili, että mistäköhän pääsisi avaamaan. Järkevällä ja maltillisella karvauksella sai Vantaa kuitenkin pidettyä tilanteen hallinnassa. Ajassa 30:03 päästiin vantaalaisittain kokeilemaan ylivoimaa ensimmäistä kertaa, mutta kun sekään ei maalipaikkaa aukaissut lähdettiin toiseen erätaukoon edelleen lukemissa 2-1.

Viimeiseen erään odoteltiin vastustajan tulevan kovaa, mutta tuomari karisti kuitenkin liiallisen aggressiivisuuden pois, ja vihelsi vastustajalle jäähyn heti ensiminuuteilla. Tästä päästiin taas kokeilemaan yyveetä, mutta hyvät syötöt eivät ihan riittäneet, kun viimeistely ei tällä kertaa onnistunut. Erän puolen välin jälkeen oli vastustajan vuoro kokeilla ylivoimaansa, mutta se hoidettiin pois päiväjärjestyksestä erityisesti Bean mielettömällä alivoimatyöskentelyllä. Ajassa 55:35 halusi vastustajan valmentaja hetken miettimisaikaa, ja ottikin maalivahdin pois ennen ottelun loppua. Tasoitusta ei Vantaa kuitenkaan halunnut antaa, ja siitä piti viime kädessä huolen hienosti pallon eteen venynyt Milla Räsänen. Parhaan pelaajan palkinnon pokkasi tänään ihailtavasti pelannut Bea Karling!