Naisten voittoputki sai jatkoa kotiavauksessa

23.10.2016

SB Vantaa kohtasi lauantain kotiavauksessa salolaisjoukkueen Huvinsa Kullakin (HuKu). Ottelu käynnistyi hyvin varovaisen oloisesti. HuKu karvasi matalalta ja Vantaa sortui samaan passiiviseen pelityyliin. Ajassa 04:31 HuKun kärkikarvaaja pääsikin hieman onnekkaasti tuikkaamaan avausmaalinsa parhaalta maalisektorilta. Vantaa yllätettiin pian uudelleen, kun HuKun pelaaja vääntäytyi oikealta hyökkäyslaidalta keskisektorille menettäen pallon hetkeksi, mutta saaden kuitenkin poimittua irtopallon ja siirsi pallon maaliin.

HuKulle tuomittiin rangaistus vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua kuudesta kenttäpelaajasta. Vantaan ylivoima siirteli palloa maltillisesti minuutin verran, kunnes Riitta Lankinen havaitsi paikkansa hienon kierrätyksen jälkeen ja rannasi Tiia Rännälin syötöstä. Pallo sujahti maalivahdin kainalon alta maaliin. Vantaa pääsee tasoittamaan pelin kahteen-kahteen, kun alakolmion kärki Kati Haapamäki rannaa keskiviivalta tuopin korkuisen verkkoon. Laukauksia tuli muutamia puolin ja toisin, mutta Vantaan vedot jäivät HuKun puolustukseen ja Hukun laukaukset sijoittuivat lähinnä maalin ohi. Erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Toiseen erään saatiin lisää liikettä ja heti ensimmäisessä vaihdossa Jenni Rautanen tarjoilee maalin takaa Bea Karlingille maalialueen kulmalle, josta Karling ei erehdy vaan vippaa pallon läheltä ylös. Myöhemmin erässä HuKua rangaistaan kädellä pelaamisesta ja Vantaan toinen ylivoima viisikko pääsee näyttämään taitonsa. Hanna Heltimoinen näkee kulmasta takatolpilla vapaana odottavan Ann-Mari Hellan, joka pääsee tälläämään tyhjiin lukemiksi 4-2.

Toisessa erässä nähtiin vielä yksi maali Vantaan tehtailemana. Judith Hyvärinen iskee pakin pystyavauksesta ja Suvi Joutsenen nätistä jatkosta pallon verkkoon. Vantaan ilme piristyi, vaikka edelleenkin peruutettiin karvaustilanteissa. Inka Koskela keräsi muutaman komean pallomustelman vastustajan tykin nr. 10 laukauksista. Tämä sai yleisössä olleet Inka-fanit innostumaan.

Vantaan lisäsi agressiivisuutta kolmenteen erään, mikä saattoi hieman näkyä erän alkuun vihelletyissä rangaistuksissa. Vantaan alivoima selviytyi kunnialla ja sai jopa aikaan pari maalintekopaikkaa, mutta HuKun maalivahti oli hereillä tilanteissa. HuKun ylivoiman paras maalipaikka syntyi poikittaissyötöstä, mutta Vantaan onneksi laukaus jäi veteläksi. Hukun ylivoima sai vain luotua hetkellisen hässäkän Vantaan maalinedustalla.

Ajassa 52:38 Heli Haapasalmi saa mahtavan avauksen Lankiselta laidalta ja pääsi läpiajolle. Haapasalmi ei arkaile vaan vie vastustajan maalivahdin kahville ja sijoittaa kylmäpäisesti pallon maalin perukoille. HuKu yritti koota peliään aikalisän siivittämänä ja ilman maalivahtia. Tämä tuottikin tulosta loppujen lopuksi ja ottelun viimeinen maali syntyi HuKun tehtailemana ajassa 58:49. Vastustaja laittoi pitkän avauksen laitaa pitkin kulmaan, josta suora syöttö keskelle nousevalle pelaajalle ja Vantaan maalivahti sai kerätä pallon selkänsä takaa. Loppulukemiksi jäi 6-3. Hienoa ottelussa oli, että peli parani loppua kohden ja vedot saatiin maalille saakka ja tietysti kaksi sarjapistettä. Ottelun onnistujina palkittiin Koskela ja vastustajan maalivahti Anniina Wallin.