Voittoputkelle jatkoa Karhujen kustannuksella

01.03.2016

SB Vantaan naisten kauden viimeiseen kotiotteluun saapui vastustajaksi Porin Karhut, joka takavuosien menestyksen jälkeen on valahtanut tällä kaudella putoamisviivan alapuolelle. Pelin alku näyttikin juuri siltä miltä sarjataulukon perusteella pystyi olettamaan; Myyrmäen urheilutalon lattiaa ei Vantaan päädyssä juurikaan kulutettu, kun peli pyöri tiiviisti Karhujen puolustusalueella. Vierailijoiden puolustus kyykki ansiokkaasti pelin alla, mutta seisovan puolustuksen väleihin muodostui maalipaikkoja parinkymmenen osuman verran. Kaksi näistä realisoitui tulostaululle asti. Avausmaalin taiteili päättäväisellä yksilösuorituksellaan Suvi Joutsen. Heli Haapasalmi hyödynsi samoja askelmerkkejä erän lopun ylivoimalla, kun pallonmentävä reikä löytyi jälleen etukulmasta.

Toiseen erään saapui aivan eri tavalla latautunut Karhu-joukkue. Tai ehkä Vantaan naiset jättäytyivät erätaukotunnelmiin puolen erän ajaksi, siinä määrin unelias kotijoukkueen esitys oli. Paitsi Bea Karling, joka tuli tuomarin mielestä ensimmäiseen vaihtoon liiankin vauhdikkaasti ja passitti tämän kaksiminuuttiselle irtopallon tavoittelutilanteesta. Karhujen ylivoima toimi tuloksekkaasti, ja hetkeä myöhemmin Karhut niittasivat pelin tasoihin vastahyökkäyksestä. Vantaa hallitsi edelleen palloa, mutta mukavoitui liiaksi kierrättämään palloa rauhallisesti laidoilla. Poikkeuksen teki terhakkaasti läpi ottelun esiintynyt Suvi, joka vastasi erän ainoasta Vantaa-osumasta punnertaen päättäväisesti kuulan pussiin.

Päätöserässä Karhut kampesi vielä kertaalleen tilanteen tasoihin Kaisa Marttilan vapaalyöntipommilla. Tämä riitti vihdoin herätykseksi kotijoukkueelle, ja peli naulattiin tämän jälkeen nopeasti omiin nimiin. Esimerkkiä näytti kovaa tulosta läpi kauden takonut ykkösvitja, kun Heli Haapasalmen säväyttävä läpisyöttö vapautti Jenni Rautasen maalintekoon. Seuraavalla minuutilla myös kolmoskenttä pääsi maalin makuun, kun Ann-Mari Hella pääsi rouhimaan maalin edustalta karat sisään. Kirsikaksi kakun päälle Heli sivalsi päätösnumeroiksi 6-3.

Kaikenkaikkiaan peli ei mitään suurenmoista viihdettä tarjonnut, positiivista oli kaikkien kolmen ketjun onnistuminen maalinteossa, kun edellispäivänä maalinteko jäi ykköskentän ja yv:n varaan. Mutta mikä tärkeintä, kaksi pistettä kertyi plakkariin ja voittoputki saatiin venytettyä cupin pikkufinaali mukaanlaskettuna jo seitsemään otteluun. Kauden päätösotteluun ÅIF:ia vastaan jää tavoiteltavaksi runkosarjan nelospaikka.