Bea Karlingille kauden viides hattutemppu

29.02.2016

SB Vantaan naisten tuplapeliviikonloppuun valmistautuminen starttasi jo perjantaina energisillä treeneillä, joiden jälkeen reilu kentällinen pelaajia pyöri pääkaupunkiseudun Prismoissa pelipastareseptejä arpoen. Pelirupeama alkoi lauantaina kauniin kevätilman saattelemana KaPa-65:n saapuessa Uudestakaupungista vieraaksi Myyrmäkeen.

26-reikäinen asetettiin keksipisteelle tasan kello 15. Pelin alku oli erittäin vauhdikasta salibandya. Ensimmäinen maali nähtiin jo alle viiden minuutin pelin jälkeen, kun Heli Haapasalmi taituroi pallon vastustajan verkkoon Jenni Rautasen syötöstä. KaPa avasi myös oman maalitilinsä ensimmäisessä erässä ja tasoitti pelin ajassa 14:36. Ensimmäisen erän viimeiset minuutit olivat suorastaan kaoottista pallon räiskintää Vantaan päädyssä. Summeri kuitenkin pelasti, ja erätauolle mentiin tilanteessa 1-1.

Kotijoukkueen turha kiirehtiminen jatkui vielä toisessakin erässä. Ajassa 24:21 Bea Karling aloitti tämänkertaiset maalien tekonsa, ja Vantaa siirtyi 2-1 johtoon. Syötön tarjosi Heli Haapasalmi. Erän puolivälissä vastustajan rikkoessa kahden minuutin arvoisesti Vantaa pääsi maistelemaan ylivoimaa. Ja sehän myös maistui. Jenni Rautanen syötti vasemmasta kulmasta oivallisesti maalin eteen, ja Bea Karling tälläsi pallon pussiin. Peli 3-1. KaPa pääsi vielä erän loppuun muutamille hyville maalipaikoille, ja lopulta rankaisi ’yksin läpi’ -tilanteesta kaventaen pelin 3-2.

Kolmas erä ei ehtinyt vanheta kuin puolitoista minuuttia, kun tuomarit jo pitivät palaveria siitä, kävikö pallo KaPan maaliviivan paremmalla puolella vantaalaisten hyväksi. Ja kävihän se, näin Bea Karling viimeisteli jo viidennen hattutemppunsa tällä kaudella (ja kaksi niistä jopa viiden maalin pelejä!!). Syöttöpisteen nappasi Heli Haapasalmi. Vantaan huolimaton vaihto kostautui ajassa 52:37, kun kentälle juuri tulleet pelaajat eivät ehtineet Juulia Peuran hyvän vedon eteen, ja KaPa kavensi tilanteeksi 4-3. Pelin viimeiset minuutit Vantaa taisteli loistavasti kynsin, hampain ja lavoin ja piti johtoasemansa päätössummeriin asti. Ottelu päätyi numeroin 4-3.

Vantaan maalilla hyviä otteita esitellyt Milla Räsänen torjui 17 kertaa ja KaPan maalilla pelannut Ruska Kerttula 18 kertaa. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Jenni Rautanen ja tsempparipalkinto ojennettiin Bea Karlingille. Pelipastat olivat selvästi onnistuneet! Vantaan naisten voittoputki on lauantain jälkeen jo viiden ottelun mittainen!