Hämeenlinnassa pelattu revanssi tuotti tulosta

16.02.2016

Vantaan naiset lähtivät kohti Hämeenlinnaa edellispäivän voitosta saadut kaksi pistettä taskussaan. Vastassa oli Steelers ja Vantaalla pelatun marraskuisen 1-10 päättyneen pelin rökäletappion jälkeen Vantaa lähti hakemaan revanssia. Vantaan joukkue saapui hallille keskittyneenä ja mahdollinen voitto kiilui silmissä.

Pelipallo aseteltiin keskiviivalle kello 14 aikaan, ja peli sai heti vauhdikkaan lähdön. Vantaan tuli olla heti varuillaan. Peliaika oli ehtinyt kulua 04:02 minuuttia, ja Bea Karling oli jo saatellut pallon Steelersin maalivahdin Sara Seurujärven selän taakse Jenni Rautasen syötöstä. Maalivirtaus jatkui, kun Ann-Mari Hella yllättää maalivahdin Kaisa Nykäsen syötön tuloksena syntyneestä läpiajosta. Vantaa siirtää lukemat taululla 0-2 ajassa 08:53. Ajassa 13:36 vastustaja iskee pallon Vantaan verkkoon. Maalintekijänä on ärhäkkä laitahyökkääjä Senni Hietanen. Tilanne on 1-2 Vantaan hyväksi. Noin minuuttia myöhemmin, ajassa 14:30 Bea Karling antaa Steelersille takaisin tehdessään maalin Jenni Rautasen syötöstä. Steelersin Hietanen iskee vielä kolme minuuttia ennen erän loppua lukemiksi 2-3. Erätauolle lähdetään Vantaan johtaessa ottelua.

Toinen erä oli Vantaan osalta sekainen ja loukkaantumisilta ei voitu välttyä. Kuitenkin pakka pysyi suhteellisen hyvin kasassa ja vastoinkäymisistä selvittiin hyvin. Heti erän alkuun Vantaan Heli Haapasalmi onnistuu tekemään maalin Jenni Rautasen syötöstä tehokkaan pallollisen pyörityksen lopputuloksena. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 21:53, ja Vantaa kasvattaa välimatkaa Steelersiin lukemien vaihtuessa 2-4. Ajassa 24:13 Jannica Lappalainen lähtee kuluttamaan jäähypenkkiä saadessaan rangaistuksen lyödessään vastustajan mailaan. Vantaa selviää Steelersin aktiivisesta ylivoimasta päästämättä maalia. Vastustaja lähtee myös istumaan rangaistusta ajassa 28:38 ja Vantaa pääsee koittamaan ylivoimaa. Ylivoima ei tuota tulosta. Ajassa 31:52 vastustaja saa pallon Vantaan verkkoon ja numerot taululla vaihtuvat 3-4. Erätauolle lähdetään taas Vantaan ollessa maalia edellä Steelersiä.

Kolmannessa erässä Vantaan kentälliset olivat taas ennallaan. Ajassa 49:18 Steelers onnistui tasoittamaan lukemat 4-4. Ei kulunut kauaakaan kun Steelers kaahaa Vantaan ohi ajassa 50:27 ja siirtyy johtoon 5-4. Jenni Rautanen ei päästä Steelersiä helpolla. Ajassa 52:44 hän rankaisee vastustajan maalivahtia upealla maalillaan, jonka tarjoili Vantaan kapteeni Tiia Rännäli. Tilanne on tasan 5-5. Ajassa 55:00 vastustaja lähtee toistamiseen viettämään aikaansa jäähypenkille kahdeksi minuutiksi. Vantaan ylivoima ei kovasta yrityksestä huolimatta tuota maalia. Kun kello lyö 57:43, Steelers ottaa aikalisän. Vantaa tiedosti, että vastustajat voivat keksiä mitä tahansa maalin saamiseksi. Kuitenkin Heli Haapasalmi löysi vastustajan päädyssä loistavan kaistan, joka johti suoraan Bea Karlingin mailan eteen. Bea pamautti pallon maaliin huudattaen koko Vantaan vaihtopenkkiä. Maali syntyi ajassa 59:26 ja kutkuttavan jännittävä ottelu sai päätöksen. Vantaa voitti ja keräsi itselleen ansaitut 2 pistettä. Joukkue lähti hymysuin kotimatkalle. Jokaisella oli varmasti mietteissään tuleva herkkuhetki pukukopissa, jonka tarjoaa jälleen Bea Karling, komean hattutemppunsa ansiosta.