Kotipelien voittoputki jatkuu

14.02.2016

Lauantain peliin päästiin valmistautumaan keväisissä merkeissä auringon paistaessa kirkkaasti. Osa pelaajista venyttelee ulkolämmöllä varjossa koska auringossa on liian kuuma ja loput pelaajat siristelevät silmiään auringon puolella. Suomen Cupin pikkufinaalista ollaan palattu arkeen ja sarjapeleihin, kun vastaan asettuu Pirkkalan Pirkat. Edellinen kohtaaminen päättyi PirPin hyväksi 8-7, kun oltiin päästetty vastustaja alkuun liian suurelle karkumatkalle. Tähän peliin oltiin sitten päätetty, että tehdään voittaminen meille helpommaksi, kun ei päästetä vastustajaa johtoon ja tehdään maalit itse.

Eka erä alkaa ja ensimmäinen veto lähtee kohti vastustajan maalia vain muutama sekunti aloituksen jälkeen. Maalia ei tarvitse odottaa kauan, kun Tiia Rännälin veto uppoaa vastustajan verkkoon ajassa 01:24, syöttäjänä Jenni Rautanen. Hieman yli minuutin kuluttua tästä Suvi Joutsen vie naiset 2-0 johtoon. Ajassa 07:55 Annina Sirviö rikkoo rankkarin arvoisesti ja pallo asetetaan keskipisteelle. Numeroiden 24 kaksinkamppailusta selviää voittajana Vantaan maalivahti Heini Vanne, mutta PirPi pääsee vielä pyörittämään ylivoimaa, jonka naiset selvittävät ongelmitta. Vantaa nousee 3-0 johtoon, kun Jenni heittää pallon maalille Heli Haapasalmen syötöstä. Maila- ja jalkaviidakon päätteeksi pallo menee maaliin vastustajan kantapään kautta. PirPi kuittaa maalin kuitenkin nopeasti ja toiseen erään siirrytään tilanteesta 3-1.

2. erä alkaa ja Vantaa tekee jälleen maalin. Tekijänä on toistamiseen Jenni Rautanen, joka laukoo omin sanoin oikealta semilaidasta svenssonilla, ja pallo uppoaa takayläkulmaan. Erän aikana naiset saavat muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely ontuu. Maalinteossa onnistuu lopulta PirPi, joka kaventaa 4-2:een. Samoista lukemista jatketaan myös kolmanteen erään.

Naiset ovat olleet erien alussa hereillä maalinteossa eikä viimeinen erä toimi poikkeuksena tähän. Vastustajan istuessa jäähyllä syöttää Jenni maalin eteen Jannica Lappalaiselle, joka laukoo pallon verkkoon. PirPi painostaa ja loppu erä onkin Vantaalta hienoa taistelua. Omassa päässä pelataan hyvää peittopeliä, ja Heini torjuu vakuuttavasti. Kati Kivimaa tekee tärkeitä katkoja, ja Tuula Aarni karvaa kuin terrieri. Kerran joudutaan kuitenkin kaivamaan pallo omasta maalista, kun vastustaja onnistuu vaparista. Peli päättyy lopulta lukemiin 5-3 ja pisteet jäävät Vantaalle.

Lopuksi vielä kommentit pelistä Vantaan kovaäänisimmältä kannattajalta:
”Hyvä peli vaikka muutama hyvä maalipaikka missattiinkin. Kaikilta kentiltä nähtiin hyviä suorituksia pelin aikana ja kolmannessa erässä puolustus toimi hyvin. Maalivahti otti pelin aikana monta tärkeää torjuntaa. HYVÄ VANTAA!” (ja räikkä soi)