Papas tyly vieras naisille

03.03.2015

Lauantain PSS pelin tappiota ei ehditty kauaa sulattelemaan, sillä heti sunnuntaina vastaan asettui Papas Kajaanista. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kajaanissa SB Vantaa taipui hyvän ja tasaisen taistelun jälkeen luvuin 7-3, joten pienillä parannuksilla mahdollisuudet tärkeisiin pisteisiin olivat hyvät. Näitä pisteitä lähdettiin hakemaan pelistä.

Ensimmäinen erä alkoi tarkkailevissa merkeissä. Molemmat joukkueet karvasivat maltillisesti matalalta ja iskivät kiinni ainoastaan hyvän paikan tullen. Papas onnistui kuitenkin maalinteossa ensimmäisenä ajassa 03:31, kun kova ja tarkka veto maskin takaa jätti maalilla torjuneen Noora Niemisen vaille mahdollisuuksia.

Maalin taka-ajoasemassa sarjapaikastaan taisteleva Vantaa karvasi aika ajoin loistavasti ja saikin painetta vastustajan päätyyn ja sitä kautta luotua muutaman hyvän maalipaikan. Kotijoukkueen harmiksi vain vastustaja onnistui viimeistelyssä ja siirtyi vajaan kymmenen pelatun minuutin jälkeen 2-0 johtoon Katja Nättilän läpiajon päätteeksi. Ottelun seuraava maali siirsi Papaksen jo 3-0 johtoon, kun Mari Myyrä laukoi illan toisen maalinsa ajassa 13:56. Heti perään vieraiden Marianne Kinnunen onnistui survomaan pallon maalin edestä sisään ja tilanne 4-0 ajassa 14:20. Samassa ajassa Vantaalle aikalisä ja maalin suulle Raisa Halonen. Ensimmäisessä erässä ei enää maaleja nähty joten tauolle vieraiden johtoasemassa.

Toisessa erässä vierasjoukkue aloittaa maalinteon jo ensimmäisellä minuutilla ja jatkaa osumilla noin viiden minuutin intervallein. Ajassa 34:12 kotijoukkueelle tuomitaan kahden minuutin rangaistus mailaan lyönnistä. Rangaistu pelaaja on ottelun alussa 200. liigaottelusta palkittu Laura Kullaa. Kotijoukkueen alivoima on aktiivinen eikä Papaksen ylivoima tuota tulosta.

Toisen erän viimeinen maali syntyy rangaistuslaukauksella ajassa 39:59. Rangaistuslaukaus tuomitaan tilanteesta, jossa kotijoukkueen puolustajan maila ajautuu vastustajan pallollisen pelaajan jalan alle – pelaaja ei kuitenkaan kaadu eikä menetä otettaan pallosta. Mikäli tuomari olisi malttanut antaa vierasjoukkueelle aavistuksen pidemmän hyödyn, olisi Myyrmäessä nähty poikkeuksellinen tilanne, kun rangaistuslaukaus olisi täytynyt panna täytäntöön vasta erän päätyttyä.

Ajassa 40:00 kotijoukkue vaihtaa toisen kerran maalivahtia ja kolmannen erän alussa tolppien väliin astelee ottelun alussa 100. liigaottelusta palkittu Ritva-Kaarina Perkiö. Samassa ajassa myös vierasjoukkue vaihtaa maalivahtia. Saadaan siis aikaan kenties ainutlaatuinen naisten salibandyliigan ottelu, jossa peliaikaa saavat yhteensä yksi kentällinen maalivahteja.

Kolmas erä alkaa SB Vantaan kannalta valoisasti, kun kotijoukkueelta ottelun parhaana pelaajana palkittu Bea Karling viimeistelee Leena Rusasen syötöstä joukkueen ensimmäisen ja ainoan maalin ajassa 41:44. Pian tämän jälkeen kotijoukkueen maalin edessä syntyy maila- ja naisviidakko, jonka seurauksena Kati Kivimaalle tuomitaan 2 minuutin rangaistus mailan painamisesta ajassa 42:01. Tällä kertaa Papaksen ylivoima toimii, ja vierasjoukkueelta ottelun parhaana pelaajana palkittu Emmi Niemelä viimeistelee päivän 4. osumansa, joka on vierasjoukkueen 10. maali. Ottelu päättyy lopulta vierasjoukkueen voittoon lukemilla 1-11.