Kolmen maalin etumatka liikaa, ei pisteitä Vantaalle

24.01.2015

SB Vantaan naiset lähtivät perjantai-illan pääkaupunkiseudun paikallisvääntöön melko selkeistä asetelmista: pisteitä olisi alettava hankkia pikimmiten, jotta jumbosijalta päästäisiin kipuamaan ylöspäin. M-Team sen sijaan kaipasi pisteitä varmistellaaksen pudotuspelipaikkaansa.

Vantaa aloitti pelin terävästi, kun jo ensimmäisessä vaihdossa Mira Kettunen käytti palloa M-Teamin maalin ylärimassa. Erä jatkui tasaisena M-Teamin pyörittäessä palloa, ja Vantaan puolustaessa tiiviisti ja pitäessä helsinkiläiset vaarattomissa paikoissa pallon kanssa, sekä hyökätessä nopeilla vastaiskuilla heti tilaisuuden saatuaan. Valitettavasti M-Team kuitenkin käytti tilanteensa paremmin siirtyen ensimmäisen erän aikana tasaiseen tahtiin 3-0 johtoon. Ensin kostautui vaihtovirhe, tämän jälkeen maskista maalille annettu syöttö päätyi verkon perukoille, ja lopulta M-Teamin pelaajan suoraviivainen ratkaisu 2-1 –hyökkäyksessä viimeisteli loppupeliksi vantaalaisille takaa-ajettavaa ja Raisa Halosen vaihdon tolppien väliin.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi, eli M-Teamin painostaessa. SBV:n hyökkäykset tuntuivat alkuerästä tyrehtyvän heti puolen kentän ylityksen jälkeen tai suoraan vetoon vastustajan maskittomalle maalille. Raisa Halonen torjui kuitenkin Vantaan maalilla varmasti, ja erän ainoa maali nähtiin SBV:n päästessä koettamaan ylivoimaa. Valitettavasti kyseessä oli kuitenkin alivoimamaali M-Teamin päästessä kahdella pelaajalle läpi. Takaiskun jälkeen SBV:n ylivoima saatiin vielä pyörimään, mutta palloa ei kuitenkaan saatu toimitettua maaliin asti. Ylivoimaa päästiin kokeilemaan uudestaankin erän lopussa, mutta tulostaululle ei saatu tälläkään kertaa toivottua muutosta.

Kolmannessa erässä SBV sai viimein pallon perille asti, kun Mari Kemppainen syötti maalin takaa Heli Haapasalmelle, jonka kiukkuinen rannari upposi yläriman alta maaliin. Maalin jälkeen pääsi M-Team vuorostaan pelaamaan ylivoimaa Rina Rautalan kokeiltua pelaamista ilman mailaa. SBV:n alivoima toimi kuitenkin hienosti, eikä peliin saatu edelleenkään ylivoimaosumaa. Seuraavan SBV:n maalin järjesteli sama kenttä kuin ensimmäisenkin, Marin karvattua hienosti pallon maalin takana vastustajilta, syötettyä sen laitaan Helille, joka löysi keskelle unohdetun Riitta Lankisen, jonka tarkka veto ei erehtynyt osoitteestaan. SBV sai selvästi lisää energiaa maaleista, ja saikin hyvän painostusjakson pelin loppupuolelle. Valitettavasti tämä avasi omalle kenttäpuoliskolle tilaa M-Teamin nopeille hyökkäyksille, joista helsinkiläiset viimeistelivät vielä kahdesti.

Peli päättyi siis 6-2 M-Teamin voittoon, ja tämä ei ainakaan vähennä mietittävää Myyrmäessä ensi viikolla. Pelin alkuun on saatava lisää tarkkuutta puolustukseen, kolmen maalin etumatka on aivan liikaa tämän tason joukkueita vastaan. Lisäksi hyökkäyksiin olisi saatava monipuolisuutta, niiden päättyessä tällä hetkellä liian usein yksinäisen pelaajan heittoon maalille. Toisaalta pelissä käytetty matala karvaus toimi hienosti pelaajien malttaessa hyvin peittää vaarallisimmat vetopaikat ja syöttölinjat. Positiivista oli myöskin molemmat SBV:n maalit viimeistelleen hyökkäyskolmikon yhteispeli ja toistensa löytäminen kentältä, ja etenkin molempia maaleja edeltänyt Mari Kemppaisen kova työnteko vastustajan maalin takana.