Voitto SB Welhoista pikkujoulujen kunniaksi

20.12.2015

Sunnuntai valkeni sumuisena ja harmaana. Myyrmäen urheilutalolla tunnelma ei kuitenkaan ollut synkkä. SB Vantaa juhli pikkujouluja, ja katsomo oli täynnä iloisia kannustajia. Vantaan pelaajat saapuivat positiivisina ja luottavaisin mielin hallille. Vastassa oli SB Welhot Kuopiosta. Molemmilla joukkueilla oli takana kovat ottelut lauantailta, joten pelaajilla saattoi painaa jaloissa. Viime pelistä kuopiolaisia vastaan on kulunut aikaa, mutta pelistä ennustettiin tulevan nopeatempoinen ja haastava.

Ottelu alkaa kello 15:00. Vantaan maalia vartioi Heini Vanne. Ensimmäinen erä saa hyvän alun, kun Tuula Aarni saa loistavan syötön pakeilta ja hienon syöttökuvion tuloksena pallo päätyy Viivi Määtälle, joka toimittaa pallon maaliin ajassa 02:14. Kamppailu jatkuu ja tilanteita vastustajan maalin eteen ilmaantuu. Ajassa 07:54 vastustaja tekee rikkeen lyödessään mailaan Vantaan hyökkääjän mailaan omalla maalialueellaan. Vantaalle myönnetään rangaistuslaukaus, jonka suorittaa Jenni Rautanen. Laukaus ei hyvästä harhautuksesta huolimatta päädy maaliin, joten Vantaa pääsee koittamaan ylivoimapeliään. Ylivoima ei tuota tulosta. Erän loppuun Welhot onnistuvat tasoittamaan lukemat 1-1 ajassa 17:13 ja samoissa lukemissa siirrytään erätauolle.

Toinen erä oli täynnä Vantaan ykköskentän hienoja ratkaisuja. Erää ehti kulua vain 56 sekuntia, kun Jenni Rautanen laittaa Vantaan johtoon, jolloin lukemat ovat 2-1. Ajassa 27:16 Bea Karling osuu Welhojen maaliin Heli Haapasalmen syötöstä, ja samassa ajassa Welhot ottaa aikalisän. Welhot teki muutamia muutoksia taktiikassaan, joten Vantaa pystyi rauhoittamaan entisestään avauspeliään. Ajassa 36:57 Jenni Rautanen osuu toistamiseen ja alkaa kasvattamaan eroa Welhoihin siirtäessään numerot taululle 4-1. Muutaman minuutin kuluttua ykköskenttä on jälleen maalinteossa, jolloin Heli Haapasalmi rankaisee Jenni Rautasen passista. Toinen erä on maaliton Welhojen osalta, ja kolmanteen erään siirrytään lukemissa 4-1.

Kolmas erä alkoi yleisön kannustaessa ja kaikki keskittyminen laitettiin likoon. Kolmannen erän maalivirran aloitti Bea Karling Jenni Rautasen syötöstä. Neljä minuuttia myöhemmin, ajassa 46:50 Karling iskee toistamiseen Anniina Sirviön syötöstä, ja lukemat ovat 7-1. Ajassa 53:52 Welhot rikkovat jälleen oman maalinsa edessä vastustajan häiritessä Karlingin maalintekoa, jonka johdosta Vantaa saa yrittää taas rangaistuslaukausta. Karling lähti yrittämään maalintekoa ja yleisön hurratessa pallo päätyi Welhojen maalivahdin käden alta selän taakse. Ajassa 56:16 Welhot pääsevät iskemään Vantaan maaliin hyvän syöttökuvionsa ansiosta siirtäen lukemat 8-2. Noin minuuttia myöhemmin, ajassa 57:46 Bea Karling huudattaa jälleen yleisöä hienon maalinsa ansiosta, jonka tarjoilee Jenni Rautanen. Lukemat taululla ovat jo 9-2. Ajassa 58:36 Welhojen pelaajaa kutsuu taas jäähypenkki, rangaistuksen syynä kädellä pelaaminen. Vantaa pääsee jälleen yrittämään maalin tekoa, mutta lukuisat vedot ja hyvät sijoittumiset eivät silti tuota tulosta. Peli päättyy SB Vantaan voittoon lukemissa 9-2.

Hallin hyvä pikkujoulutunnelma ja innokkaat kannustajat tekivät pelistä ikimuistoisen. Vantaa lähtee nyt viettämään joulutaukoa peleistä, ja koko joukkue jää varmasti odottelemaan Bea Karlingin pullatarjoilua hattutemppunsa ansiosta. Pelit Vantaan osalta jatkuvat Salossa 6.1, kun vastassa on HuKu.