PSS jätti Vantaan nollille ja vei pisteet

02.12.2014

SB Vantaa pelasi lauantaina viimeisen kotiottelunsa ennen joulutaukoa, kun vastaan asettui Porvoon Salibandyseura (PSS), joka on sarjataulukossa kuudentena. Ennakkoasetelmat eivät lupaa helppoa iltaa, sillä PSS yrittää varmasti jatkaa kahden ottelun voittoputkeaan, ja SB Vantaa haluaa vastaavasti katkaista jo kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Lauantain kotiottelua oli tullut seuraamaan mukavat 121 katsojaa, joiden harmiksi ottelutapahtuman kohokohdaksi jäivät luultavimmin erätaukojen glögitarjoilut ja rohkeimmille kysyjille valmentajalegenda Erkka Westerlundin nimikirjoitus.

Ensimmäinen erä mennään PSS:n komennossa. Otteluiden alut ovat olleet Vantaalle vaikeita läpi kauden. Niin näyttäisi olevan tälläkin kertaa, kun PSS:n Henna Uljua pysäyttää kellot ajassa 01:26 vapaalyöntitilanteesta tarkalla laukauksella takakulmaan. Verkot ovat vaarassa heilua heti seuraavassa vaihdossa, mutta SB Vantaan parhaana palkittu Bea Karling ehtii juuri estää takatolpalle nousseen Noona Björkmanin puttaamasta palloa tyhjään maaliin. Ottelu ei kuitenkaan ehdi vanhentua kuin 05:12, kun PSS nousee jo kahden maalin johtoon, asialla jälleen Henna Uljua. Ajassa 12:45 SB Vantaa pääsee hakemaan kavennusta ylivoimalla, kun PSS:n Noona Björkmanille annetaan kahden minuutin rangaistus mailaan lyönnistä. Pallo liikkuu hyvin, mutta maalia kohden suuntautuvat laukaukset loistavat poissaolollaan. Ylivoiman kohokohdaksi jää pallontavoittelutilanne, jossa Vantaan Jenni Rautanen näyttää PSS:n Fanny Holmbergille kumpi on vahvempi.

Muuten hyvin viheltänyt tuomarikaksikko ei anna Vantaalle armoa, vaan tuomitsee PSS:lle harmittomalta vaikuttavasta tilanteesta rangaistuslaukauksen ajassa 16:46. Pomppupalloa suojaamaan tulleen Karen Asplundin jalka kyllä käy maalivahdin alueella, mutta vaikkei hän palloon koskekaan, se tulkitaan rikkeeksi maalintekotilanteessa. Tilanteeseen maalinsuulle vaihdettu Johanna Järvinen on hyvin mukana ja saakin kosketuksen palloon, mutta Noona Björkmanin laukaus sujahtaa kainalon alta sisään. SB Vantaa ei pääse tolppaa lähemmäs maalia, joten erätauolle siirrytään lukemissa 0 – 3.

Myös toinen erä alkaa Vantaan kannalta murheellisesti: ajassa 21:14 Jonna Karonen nollaa Vantaan puolustuksen käyttämällä seinäsyötön Annina Levälammella, ja saa tykittää parhaalta sektorilta taululle jo 0 – 4. Tilanne alkaa näyttää jo toivottomalta PSS:n hallitessa pelitapahtumia, mutta erän loppua kohden SB Vantaa nostaa karvaustaan ja alkaa heti saada painetta PSS:n maalille. Salibandyssä harvinaisen nollapelin 22:lla torjunnallaan varmistanut Krista Nieminen on kuitenkin PSS:n maalilla kuin muuri ja Vantaan vaarallisimmat laukaukset kalahtelevat maskiin. PSS:n toisen erän vaarallisin maalipaikka syntyy, kun Daniela ”Erkantytär” Westerlund lähtee puolustajan paikalta kanttaamaan, mutta Ippa ”Julkkis” Perkiö ottaa tärkeän torjunnan vaikean maskin takaa.

Kolmannessa erässä jatketaan samalla kaavalla kuin kahdessa ensimmäisessä, kun Fanny Holmberg laittaa 40:23 maalinedustalla pomppivan pallon ilmasta häkkiin. Kun ottelun parhaana palkittu Henna Uljua nakuttaa hatun täyteen ja vielä yhden päälle, voidaan loppuaika odotella päätössummeria. SB Vantaalla oli etsikkoaikansa toisessa erässä, mutta muuten koko ottelu meni pitkälti PSS:n komennossa ja täysi pistepotti matkasi täysin ansaitusti Porvooseen 0 – 7 -lukemien turvin. SB Vantaan liigataival jatkuu itsenäisyyspäivän vierasottelulla Kajaanin Papasia vastaan.