Loistava avauserä ja hyvä taisteluasenne

18.11.2014

SB Vantaa kohtasi jo toistamiseen SB-Pron Campo Centerissä tänä syksynä. Edellisestä Suomen Cupin kohtaamisesta sisuuntuneena Vantaa lähti kovalla sykkeellä liikkeelle. Jännitys kuitenkin näkyi kentällä, kun vastustaja heilutti verkkoja ensimmäisen kerran jo 00:13. Ajassa 06:23 tuomari viheltää rankkarin Prolle, kun Vantaan puolustajan molemmat jalat kävivät maalivahdin alueella. Vastustaja rokottaa virheestä ja siirtyy 2-0 johtoon.

Vantaa pääsee ajassa 10:11 ylivoimalle, joka ei tällä kertaa tuota tulosta.  Ajassa 15:18 Jenni Rautanen kaventaa vaparikantista lukemiksi 2-1. Syöttäjänä Rina Rautala. Erätauolle siirrytäänkin tilanteessa 2-1.

Toinen erä käynnistyy epäonnisesti Vantaalle, ajassa 20:32 vastustaja kasvattaa johtoa lukemiin 3-1.  Vain kuusi sekuntia myöhemmin Pro saa jälleen rangaistuslaukauksen, ja Vantaan maaliin vaihdetaan Johanna Järvinen, joka torjuu rankkarin onnistuneesti. Ritva-Kaarina Perkiö tulee takaisin vartioimaan maalia alivoiman alkaessa. Alivoimatilanne ei kuitenkaan kestä kauaa, sillä Pro siirtyi ajassa 20:50 4-1 johtoon. Rautanen pääsi jälleen pisteille ajassa 21:13, tarjoiltuaan Mira Kettuselle syötön maalin kulmalle, tilanne 4-2.

Seuraavien minuuttien aikana Pro kuitenkin kasvattaa johtoaan neljällä maalilla, ajassa 21:34 5-2, vajaa viisi minuuttia myöhemmin 26:12 tilanteeksi 6-2 ja tilanne 7-2 loistaa taululla ajassa 29:39. SB Pro vaihtaa maalivahtia ajassa 33:28. Yhdeksän sekuntia myöhemmin verkko heilahtaa jälleen Vantaan maalilla, lukemat 8-2 Prolle. Vantaa pääsee mukaan peliin kolmannella maalillaan ajassa 34:05, kun Kettunen heiluttaa Pron maaliverkkoa Bea Karlingin syötöstä.  Rautanen kaventaa tilanteeksi 8-4 ajassa 34:51 Kettusen syötöstä. Pro kuitenkin iskee ajassa 36:50 tilanteeksi 9-4 ennen toista erätaukoa.

Kolmanteen erään Vantaa vaihtaa maalille rankkarin torjuneen Järvisen. Rautanen ja Karling syöttäjänä aloittavat erän vauhdikkaasti ja iskevät 9-5 kavennusmaalin ajassa 40:08. Hyvän aikaa pallo pyöri vuorotellen molemmissa päissä, mutta Pro onnistuu jälleen ajassa 47:45 ja siirtää joukkueen 10-5 johtoon. Seuraavien minuuttien aikana johto kasvaa 12-5 lukemiin ennen Vantaan aikalisää 58:20. Vantaa pelaa ilman maalivahtia 58:28-58:46, ja Pro rokottaa yhden kerran tyhjiin ja toisen kerran vielä ajassa 59:07. Summerin soidessa taululla lukemat 14-5 SB-Prolle. Parhaina pelaajina palkittiin Vantaan Leena Rusanen ja SB-Pron My Kippilä. Veikkausmitalistit olivat Vantaan Jenni Rautanen (pronssi), ja Pron Elina Kujala (hopea) ja Emili Kumpuniemi (kulta).

Seuraava Vantaan kotipeli on lauantaina 22.11. Myyrmäen kotiluolassa kello 15:00. Vastaan asettuu Erä III, tervetuloa kannustamaan!