Jyväskylästä ei pisteitä

12.10.2014

Lauantaina matkattiin Jyväskylään kohtaamaan Happee. Koko joukkue oli hyvällä fiiliksellä, ja voittoa lähdettiin hakemaan.

Pienen odottelun jälkeen päästiin viimein aloittamaan ensimmäinen erä. Vantaa lähti hyvällä sykkeellä peliin, siitä huolimatta ensimmäinen erä ei mennyt suunnitelmien mukaisesti. Vastustaja pääsi iskemään ensimmäisen osuman ajassa 02:00. Tämän jälkeen Vantaan pelaaminen jähmettyi hieman, ja Happee sai ujutettua pallon vielä neljä kertaa Noora Niemisen taakse.

Vantaa otti aikalisän, jonka ansiosta saatiin turhaa höntyilyä pois, ja puhuttiin puolustus pelaaminen kuntoon. Tämä tuottikin tulosta, kun ajassa 12:16 Jenni Rautanen iski vantaalaisten ensimmäisen osuman Emmi Tuhkalaisen syötöstä. Tästä alkoi peli rullaamaan, ja saatiin vielä kaksi onnistumista ensimmäiseen erään, kun Tuula Aarni pisti pallon häkkiin Riitta Lankisen syötöstä ajassa 14:40, ja Mari Kemppainen onnistui vielä kaventamaan tilannetta 5-3 lukemiin. Vastustaja onnistui tekemään maalin ennen erätauolle siirtymistä, toiseen erään lähdettiin siis Happeen johtaessa 6-3.

Toisessa erässä Vantaa onnistui hyvässä puolustuspelaamisessa, maalin teko ei kuitenkaan onnistunut. Happee otti rangaistuksen selkään työntämisestä, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta. Vastustaja sen sijaan iski kaksi kertaa.

Viimeinen erä lähti hyvin käyntiin, kun Heli Haapasalmi teki maalin Rautasen syötöstä ajassa 43:43 kaventaen pelin lukemiin 8-4. Vantaalle rangaistus ja vastustaja pääsi ylivoimalla iskemään tilanteen 9-4. Tämän jälkeen lähdettiin hakemaan rohkealla pelaamisella kavennusmaaleja, mutta maalin teossa ei tällä kertaa onnistuttu. Jyväskyläläiset pääsivät tekemään paikoista maalit, ja ottelu päättyi Happeen voittoon 13-4.

Pelaajien kommentit ottelusta:

#42 Jenni: "Lähdettiin paremmalla sykkeellä kuin aikaisempiin peleihin. Peli meni paremmin kuin miltä taululla näytti. Virheet on tunnistettu."

#38 Tiia: "Alivoimassa pakit pelasivat hyvin!"

#20 Mari: "Pelattiin hyvin, toinen erä hyvää peliä. Happee ei ollut mielestäni ylivoimainen, tekivät paikoista maalit."

Seuraavaksi vastaan asettuu Suomen Cupin ottelussa SB-Pro 12.10, ja seuraava liigaottelu pelataan 18.10 M-Teamia vastaan Myyrmäen urheilutalolla kello 15:00.