Ensimmäisestä Tampere-visiitistä tappio

03.10.2014

Toisen kierroksen ottelussa Classic-SBV kohtasivat kaksi kautensa voitolla avannutta joukkuetta: Classicilla oli allaan 8-3 vierasvoitto Happeesta ja SB Vantaalla tärkeä 8-4 kotivoitto Steelersistä. Vaikka toisen ottelun vastustajan tiedettiin vaativan merkittävää tason nostoa avauspelistä, ei otteluun lähdetty peruuttelemaan. Kuuluisa oma peli kuitenkin unohtui, ja kotijoukkue Classic tarrasi tarjottuun tahtipuikkoon: ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteesta 5-2. Classic hyödynsi vastustamattomasti tekopaikat parhaalta maalintekosektorilta, mutta myös SBV-leirissä koettiin ilon aiheita: Emmi Uotila kanttasi ensimmäisen liigamaalinsa ja Kati Kivimaa ohjasi takatolpan juureen Jenni Rautasen antaman pitkän syötön.

Toiseen erään valmiimpana asteli kuitenkin jälleen kotijoukkue: reilut kaksi minuuttia ja kaksi keskustanukahdusta myöhemmin Classic lirutti maalin edestä 7-2 -johdon. Tässä vaiheessa SB Vantaa otti aikalisän ja vaihtoi maalin suulle ikinuoren Ippa Perkiön tilalle ensimmäiset liigaminuuttinsa pelanneen Johanna Järvisen. Classic-vyöry hidastui hetkellisesti, mutta pienetkin harhailut puolustusmuodostelmassa näkyivät armotta taululla. Erän lopulla SBV-alivoima onnistui estämään Classicin lisämaalit, ja jäähyn jälkeen Mira Kettunen pinkaisi vauhtiin laukoen juoksusta takayläkulmaan taukolukemat 11-3.

Kolmannessa erässä SBV sai paremmin kiinni omasta pelistään, eikä Classic onnistunut enää marssimaan maalintekopaikoille kahden ensimmäisen erän tavoin. Viimeisen erän maalit tasattiin ansaitusti 2-2, kun SB Vantaasta maalinteossa onnistuivat Jenni Rautanen ja Heli Haapasalmi. Maaleista ensimmäiseen tärkeän esityön teki Bea Karling, joka vei sitkeästi pallon Classic-päätyyn muiden vaihtaessa. Ensimmäisenä vaihdosta tueksi ehti suoraan maalille juossut Rautanen, joka laukoi Karlingin selin antaman syötön ykkösellä verkkoon. Haapasalmi puolestaan sijoitti maaliin matalan laskevan pallon lähes puolesta kentästä.

Ottelu päättyi siis kotijoukkue Classicin voittoon 13-5. SB Vantaa matkaa Tampereelle myös tulevana viikonloppuna, kun se kohtaa lauantain ottelussa Kooveen klo 14.45. Pisteidenmetsästystä voi seurata livenä naisten Twitter-tililtä @SBVantaaN.