SB Vantaan naiset avasivat heti pistetilinsä

21.09.2014

SB Vantaa sai lauantaina juhlia kauden ensimmäistä liigaotteluvoittoaan pelattuaan Steelersiä  vastaan. Myyrmäessä pelattu ottelu päättyi selviin 8-4 lukemiin Vantaalle.

Pelin ensimmäisen avausmaalin meille tarjoili Jenni Rautanen #42, joka iski hienon maalin Heli Haapasalmen #77 namupassista ajassa 04:13. Muutamien minuuttien jälkeen Vantaa sai taas uuden ilonaiheen, kun Tuula Aarni #10 mallaa taidokkaasti kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon tehden ensimmäisen liigamaalinsa Bea Karlingin #28 syötöstä ajassa 08:55.

Epäonnistuneen avaussyötön jälkeen Steelers saa kavennettua pelin 2-1 ajassa 16:01, mutta ei kauaakaan, kun vierasjoukkue joutuu rikkomaan jäähyn arvoisesti, ja kotijoukkue pääsee pyörittämään ylivoimaa. Tällä kertaa ylivoima ei tuota tulosta, joten toiseen erään lähdetään Vantaan 2-1 johdossa.

Toinen erä käynnistyy salamannopeasti, kun Mira Kettunen #8  tarjoilee Mari Kemppaiselle #20 loistavan syötön maalinedustalle, ja kotijoukkue siirtyy 3-1 johtoon ajassa 20:45. Seuraavaksi  Emmi Tuhkalainen #17 pääsee tarjoilemaan viihdettä kotiyleisölle, kun ajassa 26:11 hänkin iskee ensimmäisen liigamaalinsa Karen Asplundin # 83 syötöstä. SB Vantaan maalijuhla senkun vain jatkuu, kun Bea Karling #28 laukoo hänkin ensimmäisen liigamaalinsa Tuula Aarnin syötöstä #10 ajassa 29:26.

Kotijoukkueen johtaessa 5-1, vierasjoukkue ottaa aikalisän, mutta vain minuutti tämän jälkeen Mira Kettunen #8 lisää vantaalaisten johtoasemaa 6-1, ja tekee samalla ensimmäisen liigamaalinsa ajassa 30:48. Toisen erän puolivälissä kotijoukkue rikkoo rangaistuslaukauksen arvoisesti, ja tästä seuraten Steelers pääsee tekemään toisen maalinsa, mutta tilanne on edelleen 6-2  Vantaalle. Seuraavan maalin meille tarjoilee jo toista kertaa Emmi Tuhkalainen #17 Jenni Rautasen #42 syötöstä. Toisen erän lopussa vierasjoukkue saa tehtyä kolmannen maalinsa, ja viimeiselle erätauolle mentäessä lukemat näyttävät 7-3 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmannen erän alku sisältää jännittäviä tilanteita, mutta erän ensimmäinen maali nähdään vasta, kun vierasjoukkue hakee kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia ja iskee neljännen maalinsa ajassa 55:27. Pelin viimeinen niitti nähdään ajassa 56:08, kun Mari Kemppainen # 20 viimeistelee viimeisen maalin tyhjiin Emmi Tuhkalaisen # 17 syötöstä, ja näin ollen nousijajoukkueiden mittelö päättyy SB Vantaalle numeroin 8-4.

Veikkausmitalit jakautuivat seuraavasti: pronssinen mitali: Steelers numero Heli Haapalahti #25 (oikealla), hopeinen mitali: SB Vantaa Tuula Aarni #10 (vasemmalla), kultainen mitali: Emmi Tuhkalainen #17 (keskellä).

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Steelersin Meri Jokinen #23 (oikealla) ja SB Vantaan Mari Kemppainen #20 (vasemmalla).