Ensimmäinen sarjakierros päätökseen

29.11.2015

SB Vantaa sai sunnuntaina 29.11. vieraakseen ÅIF:n Sipoosta. Ennakkoon oli tiedossa, että pelistä tulisi fyysinen, ja kovia kaukolaukauksia olisi luvassa.

Ensimmäinen erä oli tasainen, laidat kaatuilivat ja tasaisin väliajoin joku oli pitkällään kentän pinnassa. Hyviä maalipaikkoja oli molemmissa päissä, ja maalien puolesta ottelun ensimmäinen erä oli katsojille maalijuhlaa.

Ottelun avausmaalin teki SB Vantaa, kun Jenni Rautanen takoi riparista pallon maaliin ajassa 10:49 Heli Haapasalmen vedosta. Alle minuutin päästä Vantaa johti jo 2-0, kun Emmi Tuhkalainen antoi pitkän syötön Susanna Luostariselle, joka viimeisteli kylmän viileästi punaisen pallon verkon pohjalle. Tästä vastustaja sisuuntui ja täräytti ensin kavennuksen riparista ajassa 13:00 Heini Vanteen selän taakse ja sitten tasoituksen 14:22.

Vantaa ei asiasta kyykähtänyt vaan otti jälleen johtoaseman ajassa 14:34 Suvi Joutsenen laskevalehmänhäntä -vedolla, joka yllätti vastustajan maalivahdin Teea Lehikoisen. Pian taas Vantaan omassa päässä soi, kun vastustaja pääsi 2 vs. 1 hyökkäykseen ja onnistui sen viimeistelyssä. Vielä ennen erätaukoa Vantaa pääsi minuutin verran kokeilemaan 5 vs. 3 peliä vastustajan ottaessa tuplajäähyn ajassa 19:02. YV-tehoja ei kuitenkaan tässä minuutissa tullut, joten ottelun ensimmäiseen erätaukoon lähdettiin tilanteessa 3-3.

Toinen erä lähti käyntiin vastustajan hallinnassa, mutta silti Vantaa onnistui punnertamaan ensimmäiseksi maalin ajassa 27:33. ÅIF jatkoi hallintaansa tästä huolimatta ja onnistui jälleen tekemään tasoituksen ajassa 35:15. Tasoittava veto lähti kaukaa, mutta maalilla ollut maski teki tehtävänsä. Kokonaiskuva toisesta erästä oli laiskanpulskeaa peliä molemmilta. Harhasyöttöjä sateli puolin ja toisin. Toiseen erätaukoon lähdettiin siis tasatilanteessa 4-4.

Kolmas erä alkoi säpäkästi molemmilta. Erä ei ehtinyt vanheta kahta minuuttiakaan, kun pallo löytyi Vantaan fanienkin harmiksi SB Vantaan verkosta. Upeita paikkoja maalintekoon ehti olla molemmilla joukkueilla. Seuraavan maalin pohjatyön teki ÅIF:n Susanna Aura karvaamalla pallon pois kotijoukkueelta ja syöttämällä ÅIF:n viimeisen maalin maalanneelle Mette Weckstenille. Vantaa otti vielä erän loppuun maalivahdin pois ja yritti kavennusta 6 vs. 5 pelillä. Pallo pomppikin jo lähellä viivaa, mutta SB Vantaan yrityksistä huolimatta ottelu päättyi loppulukemiin 4-6 ÅIF:n hyväksi.

Molemmissa päissä oli paljon tilanteita, mutta maalivahdit olivat tänään hyvin hereillä. Peli ratkesi lopulta ÅIF:lle, joka teki vähemmän ratkaisevia virheitä.

#48 Milla

Jk: Ensimmäinen sarjakierros on nyt pelattu, ja Vantaan sijoitus on yhdeksäs. Edessä on kolmen viikon tauko peleistä, ja toinen kierros käynnistyy SB Vantaan osalta 19.12, jolloin vastassa on sarjakärki SSRA Oulusta.