Hyväntekeväisyyttä Suomen cupin puolivälierässä

27.11.2015

Suomen Cupin puolivälierässä SB Vantaa sai vastaansa liigajoukkue Kooveen. Ottelulla otettiin osaa tamperelaiseen Joulukassi-kampanjaan, jolla kerätään rahaa vähävaraisten perheiden hyväksi. SBV hyväksyi Kooveen haasteen - ottelun jokaisesta maalista joukkueen pelaajat lahjoittaisivat kampanjaan euron per pelaaja! Vaikka rahan keräämisen hoiti kotijoukkue, SBV:n naiset tarjosivat tamperelaisille sitkeän vastuksen.

Ensimmäisen erän alkuun ei lähdetty himmailemaan, vaan SBV sai aikaiseksi muutamia taidokkaita ja teräviä hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Pelin painopiste tasaantui kuitenkin SBV:n päähän, kun liigassa neljäntenä oleva Koovee sai pyörityksensä käyntiin, ja vantaalaiset pääsivät iskemään pääasiassa sähäköin vastahyökkäyksin. Vantaan puolustusta luonnehdittiin katsomossa tiiviiksi viisikoksi, jonka läpi Koovee ei päässyt maalipaikkoihin. Ajassa 15:16 vihellettiin Kooveelle rangaistuslaukaus, kun SBV:n maalivahti Milla Räsänen rikkoi maalintekotilanteessa pitämällä kiinni vastustajan mailasta. Rankkari onnistuu tyylikkäästi - kotijoukkue siirtyi näin 1-0 johtoon. Tamperelaiset karkasivat kahden maalin johtoasemaan vain vajaata minuuttia myöhemmin tarkalla laukauksella yläkulmaan. SBV:n tiiviistä puolustuksesta ja hyvistä vastahyökkäyksistä, sekä luotettavasta maalivahtipelistä molemmissa päissä, kertovat torjunnat, joita Millalle kertyi 10 ja KooVeen Anna-Maria Linnoiselle 8.

Toinen erä lähti käyntiin vantaalaisten ollessa kahden maalin takaa-ajo asemassa. Koovee ei päästänyt vierasjoukkuetta kavennuspaikoille, vaan piti ensimmäisen erän tavoin palloa ja peliä taitavasti Vantaan päässä. Vantaan puolustus pelasi kuitenkin niin ikään ensimmäisestä erästä tuttua hyvää puolustuspeliä ja peitti vetoja uhrautuvasti, minkä lisäksi tamperelaiset vetivät paljon maalin ohi. Vantaalaisilla oli mukanaan myös hitunen onnea - erän alussa pallo kävi kertaalleen kilauttamassa molempia tolppia ennen kuin kimposi takaisin kentälle. Koovee sai kuitenkin iskettyä kolmannen kerran ajassa 26:17, kun kulmasta maalin eteen livahtanut syöttö ohjattiin verkon perukoille.

Ajassa 30:13 suoritettiin SBV:n päässä ennalta suunnitellusti maalivahdin vaihto. Kehiin astui Tampereelta kotoisin oleva Ippa Perkiö, joka tunnuttiin kotikaupungissaan tuntevan melkoisen hyvin! Kolme minuuttia myöhemmin Koovee pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, kun Tiia Rännäli otti kahden minuutin mailaan lyöntijäähyn. YV ei kuitenkaan tuottanut tulosta, kiitos Vantaan varman alivoimapelin ja Ipan loistavan viimehetken torjunnan, toisen erän loppuessa taululla loistivat yhä lukemat 3-0. Torjunnat (Milla 2, Ippa 3, Kooveen Linnoinen 5) kertovat ensimmäisestäkin erästä tuttua tarinaa - kotijoukkue ei saanut palloa maalille asti. Vantaalaiset sen sijaan saivat aikaiseksi muutamia hienoja vastaiskuja, joihin Linnoinen kuitenkin venyi. Erätauolla ottelua kommentoinut Jussi Kauppi kaipaili nimenomaan Kooveen laukauksiin laatua ja tarkkuutta ja peliin lisää tehoa. SBV:n viisikkopuolustuksen hänkin totesi olevan vaikea murtaa.

Kolmannessa erässä SBV sai aikaiseksi useita lupaavia hyökkäyksiä, mutta Kooveen onnistui katkaista potentiaaliset maalintekoyritykset. Vantaan päässä Ippa esitti vakuuttavia torjuntoja, mutta kotijoukkueen kärsivällinen hyökkäyspeli tuotti lopulta tulosta - neljäs maali syntyi ajassa 44:59 ja viides noin viisi minuuttia myöhemmin. Vain kaksi minuuttia ennen pelin loppua Kooveen Männistö napautti lukemiksi 6-0, täydentäen samalla hattutemppunsa. Hyvistä yrityksistä huolimatta Vantaa jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella nollille kolmannen erän vetojen mennessä viime eriä selkeämmin kotijoukkueelle: Linnoinen torjui neljästi, kun Ipalla taas riitti töitä yhdeksän torjunnan edestä.

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin kotijoukkueesta arvatusti 43, Elisa Männistö ja SBV:n riveistä kommentoijienkin kehuja osakseen saanut 52, Ritva-Kaarina Perkiö!