Paluu voittojen tielle

24.11.2015

Varsin ankeasti sujuneen vieraspelikiertueen huipennuksena oli sunnuntai-illan myöhäispeli Karhuja vastaan Porissa. Joukkueen kurssin oli hiljalleen käännyttävä, koska aivan väärä karsintaviiva läheni uhkaavasti.

Pelin juoni selvisi jo ensimmäisten vaihtojen aikana: käytännössä koko pelin SBV pyöritti ja hallitsi palloa, kun Karhujen parhaat tekopaikat muodostuivat nopeista vastahyökkäyksistä. Loppuaika painittiin laidoissa perinteisen porilaisen vapaamman tuomarilinjan mukaisesti salibandylle hieman vieraammilla liikesarjoilla. Ensimmäisen erän tilastomerkinnöistä vastasi nopeasta 2-1 -hyökkäyksestä Bea Karling Heli Haapasalmen syötöstä sekä Emmi Tuhkalaisen pitkän avauksen vapauttama Viivi Määttä.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti bussikuskinkin kehumalla maalilla, jossa Bea-Heli -kombo syötteli vastustajan puolustuksen solmuun ennen maalia. Tämän jälkeen päästiin todella kokeilemaan ylivoimataitoja, kun vastustaja lanasi vantaalaista vitosen vaarallinen peli -jäähyn verran. Ylivoima pyöri usean eri kentän toimesta varsin mallikkaasti, joskin hieman hitaasti, ja Karhut ehti aina peitolle ennen maaliviivan ylitystä. Erän loppupuolella syöttökone Heli jakoi maalin takaa Jenni Rautaselle laitaan, josta ei enää erehdytty, ja erätauolle siirryttiin mukavassa neljän maalin johdossa.

Kolmanteen erään taidettiin lähteä hieman turhan rennosti johtoasemassa, sillä alle neljässä minuutissa Karhut oli jo kaventanut johdon puoleen. Tästä viisastuneena siirryttiin taas pallon kanssa pääasiallisesti vastustajan päätyyn, jossa syöttösaldon päivältä täyteen saanut Heli löi kahdesti maalinedustalta pallon verkkoon Jennin syötöistä, ja Bea viimeisteli oman hattutemppunsa ja pelin loppulukemat 2-7:än Mari Peltomäen avauksesta. Loppuun saatiin vielä jännitystä, kun pöytäkirjaan numeroaan joka sarakkeeseen kaivannut Bea siirtyi viimeisellä minuutilla jäähypenkin puolelle. Ainoat merkinnät jäähyn aikana olivat kuitenkin ajassa 59.59 Karhujen pelaajalle vihelletyt 14 jäähyminuuttia.

Tänään saatiin viimein tuotua peliin kauan kaivattuja fiksuja ratkaisuja hyökkäyspelaamiseen, ja SBV pyörittikin useaan otteeseen pitkiä aikoja hyökkäyspäässä, mikä takasi paluun voittojen tielle, jolta toivottavasti ei nyt hetkeen eksytä. Ottelun parhaana palkittiin SBV:stä ansaitusti Heli. Karhuilta palkittiin pelaaja, joka oli ottelun aikana ottanut yhteensä 19 jäähyminuuttia vaarallisesta pelistä ja epäurheilijamaisesti käytöksestä, mikä kertookin aika hyvin millaista pelityyliä Porissa tunnutaan arvostavan.

Pelit jatkuvat keskiviikkona Suomen Cupissa, jolloin lähdemme Manseen haastamaan liigajoukkue Kooveeta, ja sunnuntaina divarin ensimmäisen kierroksen viimeisessä pelissä ÅIF:in saapuessa Sipoosta Myyr Yorkiin.