Onnistumisia ja tekemisen meininkiä cupin 2. kierroksella

15.09.2012

Naisten edustus jatkoi menestyksekästä Suomen cupin taivaltaan lauantaina Iittalassa ja etenee cupin kolmannelle kierrokselle lohkovoittajana. Lohkon kaikki kolme jatkoon päässyttä joukkuetta päätyi neljään pisteeseen, mutta SB Vantaa ylsi kärkipaikalle paremman maalieron turvin.

Aamun ensimmäinen ottelu pelattiin Kooveen tyttöjä vastaan (B-SM). Tällä kerralla Vantaa oli heti aamusta alkaen hereillä johtaen ensimmäisen erän jälkeen jo 4-0 Jannica Lappalaisen ja Katri Ojalan maaleilla sekä Jenni Rautasen kahdella osumalla. Koovee kavensi toisessa erässä kahdesti, mutta Emmi Uotilan tälli tamperelaisten häkkiin takasi voittopisteet SB Vantaalle 5-2 lukemin.

_mg_7026.jpgKamppailu Steelersia vastaan oli aamupeliin verrattuna astetta haastavampi. Steelers aloitti ja lopetti vahvasti ja vei lopulta voiton yhden maalin erolla (lopputulos 6-7). Vantaalaiset nousivat kahteen otteeseen tasoihin, ja siirtyivät 4-3 johtoon kolme sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Heli Haapasalmi lisäsi johtoa heti päätöserän alussa tarkalla sijoituksellaan, mutta Steelersin kiri alkoi ajassa 37:26. Lopulta heikko peittopeli viimeisillä minuuteilla käänsi maalirikkaan ottelun tappioksi.

Turnauksen viimeisessä taistelussa vastaan asettui Ä-lasti, joka sai tappiosta sisuuntuneen Vantaan kimppuunsa. Peli kulki kaikilla kolmella viisikolla, ja tulosta syntyi, vaikka ensimmäistä osumaa saatiinkin odottaa lähes avauserän loppuun asti. Vantaalaiset tehtailivat lopulta kuusi maalia jättäen Ä-lastin nollille erinomaisesti pelanneen Sandra Långbackan ja hyvän puolustuspelin ansiosta.

Turnauksen kaikissa peleissä näkyi hyvä tekemisen meininki, joka palkittiin kaikkien viisikoiden onnistumisilla. Tästä on hyvä jatkaa kohti sarjakauden avausviikonloppua.

Kuvia turnauksesta löytyy kuva-albumista.