Arkipelien vaikeudet jatkuivat

12.11.2015

Keskiviikkona 11. marraskuuta SB Vantaan naisten vieraaksi saapui Steelers Hämeenlinnasta.

Ensimmäinen erä oli alusta asti vauhdikas ja tasainen, hyviä tilanteita ja maalipaikkoja saatiin luotua kumpaankin päähän. Vantaan yhtenäinen vaihtaminen ja pelaajien merkkaaminen kuitenkin tökki edelleen, vaikka asiasta oli kopissa puhuttu jo muutamaan otteeseen. Nämä tilanteet Steelersin ykköskenttä käytti hyödykseen, pallo saatiin pelattua liian helposti ykkössektoriin ja Milla Vähälä pääsi rankaisemaan kahdesti.

Toisen erän alussa tiukka vääntäminen jatkui kummassakin päädyssä. Erän puolivälissä Vantaa kavensi tilanteeksi 1-2, kun Kaisa Nykänen pääsi laittamaan riparin maalin edestä sisään Tuula Aarnin esityön päätteeksi. Tämän lähemmäs Vantaa ei kuitenkaan Steelersiä enää päässyt. Muutama minuutti myöhemmin Steelersin tehoviisikko oli maalannut taululle kaksi maalia lisää. Näin ollen toiselle erätauolle siirryttiin vieraiden 1-4 johdossa.

Kolmannen erän alkuun Steelers iski jo viidennen maalinsa. Vantaa yritti vielä herätellä omiaan mukaan peliin vaihtamalla maalin suulle Ritva-Kaarina ”Ippa” Perkiön. Vaihto ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, sen sijaan Steelers lisäsi vielä yhden vaihteen lisää omaan tekemiseensä sekä viimeistelyn tarkkuuteen. Viimeistään tämä katkaisi vantaalaisten selkärangan ja taululla oli lopulta rumat 1-10 lukemat. Steelersin tehokkaimpana hääri tehot 2+2 iskenyt Senni Hietanen, joka palkittiinkin vierasjoukkueen parhaimpana. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kovasti karvauksessa raatanut Linda Korhonen.

Tästä ei ole suunta kun ylöspäin ja seuraavaa arkipeliä koti.