Kolmannen erän kiri ei riittänyt sarjapisteille

12.11.2015

Toreniuksen keula osoitti töiden jälkeen Tampereelle, kun Naiset kohtasivat Pirkkalan Pirkat. Tärkeitä sarjapisteitä lähdettiin tavoittelemaan.

Peli pyöri vahvasti vastustajan kenttäpuoliskolla, ja maalipaikkoja saatiin hyvin luotua, mutta vaaralliset tilanteet kilahtivat tolppiin. Peli ehtii vanheta 07:23, kun illan tehokaksikko Haapasalmi-Rautanen iskee ensimmäisen maalin kotijoukkueen verkkoon. Rautanen vetää, ja Haapasalmi laittaa riparista sisään. Erän puolivälissä Naiset sortuivat rikkomaan mailalla turhan monta kertaa putkeen, jolloin tuomarin pilli soi rangaistuksen merkiksi. Kuusi sekuntia ennen alivoiman loppumista PirPi:n Turunen pääsee kiemurtelemaan kahden Vantaan hyökkääjän välistä maalin edustalle ja iskee tasoitusmaalin etuyläkulmaan. Tästä alle minuutin päästä PirPi siirtyy 2-1 johtoon ja vielä 3-1. Juuri ennen erätaukoa Kaisa Nykänen taituroi komean vedon Kati Kivimaan syötöstä ja kaventaa 3-2.

PirPi lisäsi tehoja peliinsä heti toisen erän alussa ja pääsevät 5-2 johtoasemaan. Vantaa sakottaa, kun PirPi vaihtaa Vantaan sisäänlyönnin aikana, ja Tiia Rännäli pääsee rannaamaan pallon laidalta komeasti yläpesään. Yhtään ei ehditty huokaista, koska PirPi rankaisee jo 13 sekunnin päästä. Pallosta taistellaan kovaa molemmin puolin, ja vastustaja saa vuorostaan mietiskellä 2 minuuttia jäähypenkillä. Vantaan ylivoima saa vetoja aikaiseksi, mutta Pirkat kestävät. Toiselle erätauolle mennään lukemissa 6-3.

Kolmas erä alkoi surullisesti, kun PirPi iskee salamamaalin vain kolme sekuntia vihellyksestä. Vantaa tiivistää kahteen viisikkoon, ja syke alkaa nousta uudella tavalla. Bea Karling kiertää mainiosti Rautasen syötöstä jättäen vastustajan jalkoihinsa, ja verkko heiluu. Peltomäki iskee pian 7-5 pakkiparinsa syötöstä. Vastustaja pääsee kuittaamaan vielä yhdellä maalilla. Haapasalmi-Rautanen viimeistelevät kaksi maalia, jolloin Vantaa pääsee jo maalin päähän. Vantaa pelaa viimeisen minuutin ilman maalivahtia tavoitellen jatkoaikaa, mutta PirPi saa pidettyä hyökkäykset poissa maalilta ja voittaa ottelun 8-7. Viimeinen erä oli Vantaalta hyvää ja energistä peliä ja pallon hallintaa, mutta kolme kokonaista pitäisi pelata voittaakseen.