Vähämaalinen tasapeli Panttereita vastaan

05.11.2015

Lokakuun viimeisenä tiistaina oli ilmassa talven tuoksu. Pimenevää Riihimäkeä valaisi hohtavan valtaisa kuu, joka teki hahmoista varjoja viereiselle urheilukentälle. Siellä oli joukkue.

Rakennuksen tiiliverhoilussa lukee Urheilutalo. Sisällä kellon viisarit lähestyivät tulevaa koitosta. Samaan aikaan urheilutalon alakerrassa oli joku pyyhkimässä kypäräänsä. Toinen kiristi pelikenkiensä nauhoja. Yksi keskusteli vierustoverilleen. Seuraava pureskeli kynsinauhojansa jännityksestä. Peilin edessä tuskailtiin yhdessä pystyssä sojottavaa hiussuortuvaa. Kuitenkin heillä kaikilla oli mielessä tuleva kamppailu.

Kentällä kajahti pillin vihellys ja alku. Kaikilla pelaajilla oli sykkeet korkealla peliä edeltävästä lämmittelystä, mutta kuitenkin enemmän adrenaliinista. Muutama kulunut minuutti ja vihollinen tekee maalin, oltiin tappiolla 0-1. Lattia tuntui tahmealta pihkan jäämistä. Ottelu oli kuitenkin meidän hallussa. Eikä kulunut aikaakaan, kun joukkue nousee riemunkiljahduksista ylös onnittelemaan omaa maalintekijää. Selostaja kuuluttaa: SB Vantaa siirtyy tasatilanteeseen 1-1. Maalintekijänä #28 Bea Karling ja syöttäjänä #8 Viivi Määttä.

Toiseen erään valmistauduttiin pukuhuoneessa. Joukkueet vaihtavat kentällä puolia. Ajassa 26:50 tuomari nostaa käden pystyyn antaakseen rangaistuksen estämisestä. Se oli osoitettu omalle pakille Ella Virralle, ikävää se sellainen jäähylle joutuminen. Kuitenkin joukkue hoitaa alivoiman kunnialla, vaikka vastustaja yrittää kaikkensa siirtyäkseen johtoon. Erä loppuu, maaleja ei tässä erässä syntynyt.

Alkaa kolmas erä. Joukkue on keskittynyt maalintekoon, siihen valmentajat painottivat erätauolla. Syntyy joukkueen toinen maali. Kuuluttaja kuuluttaa maalintekijäksi Heli Haapasalmen ja syöttäjäksi Jenni Rautasen. Pian joukkueen pelaaja Tuula Aarni ottaa jäähyn ja vastustaja samassa aikalisän. Pelataan alivoimaa 4 vastaan 6, ja se tuottaa vastustajalle tulosta. Nyt oltiin tasatilanteessa 2-2, ja edessä olisi jatkoaika. Kuitenkaan kumpikaan joukkueista ei onnistunut voittamaan maalintekokisaa, ja Riihimäen urheilutalon seinällä tulostaululla hohkasi lopputulos 2-2. Tämä olisi pitänyt voittaa.