Maali-iloittelua Hatsinaa vastaan

30.10.2015

Sunnuntaina SB Vantaata vastaan vierasjoukkueeksi oli matkannut Hatsina Mikkelistä. SB Vantaa pääsi lähtemään peliin levänneenä, kun taas Hatsinalla oli tiukka jatkoaikavääntö lauantailta ÅIF:ia vastaan takanaan.

Ottelu alkoi vantaalaisten osalta hyvin. Ennen kuin pelikellossa oli minuuttiakaan, Tuula Aarni upotti pallon etukulmasta sisään. Hyvästä alusta huolimatta ottelun alku oli kotijoukkueen osalta hermostunutta pelaamista; Vantaa sortui turhiin virheisiin avauspelaamisessa, ja maltti tuntui puuttuvan. Hatsina ei kuitenkaan päässyt rokottamaan alun virheistä. Penkillä ja kentällä ”rauha!”:n hokeminen alkoi pikku hiljaa auttaa, ja alun hermostuneisuus hävisi. Ensimmäinen erä oli Vantaan, sillä Hatsina teki vain yhden maalin Vantaan onnistuessa yhteensä neljä kertaa.

Toinen erä oli tilastomerkintöjen puolesta hyvin köyhä. Hatsinan pelaaja sai jäähyn estämisestä erän alkuminuuteilla, kun Emmi Tuhkalaisen nousu laidasta yritettiin estää säännöissä kielletyllä tavalla. Vantaalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään kahden minuutin ylivoimaa. Erän puolenvälin jälkeen Vantaa lisäsi johtoaan 5-1, kun Kaisa Nykäsen veto viivasta leijaili mikkeliläisten maaliin.

Kolmannessa erässä Vantaa karkasi jo 7-1 johtoon, kunnes Hatsina sai ottelun toisen maalinsa. Tästä ei kulunut minuuttiakaan, kun kotijoukkueen Haapasalmi-Rautanen -kaksikko tehtaili tilanteeksi 8-2. Se jäikin ottelun loppulukemaksi, vaikka Hatsina sai vielä ottelun lopussa kahden minuutin jäähyn, mutta Vantaan ylivoima ei ollut tällä kertaa tuloksekas. Pisteet siis jäivät Myyrmäkeen.