Naiset Suomen cupissa kahdeksan parhaan joukkoon

18.10.2015

Naiset matkasivat varhain sunnuntaiaamuna Jyväskylään 02-Jkl II:n vieraaksi Suomen cupin 3. kierroksen otteluun. Kyseessä oli 'tulos tai ulos' -kamppailu; voitolla pelit jatkuisivat.

Vastustajalla oli useampikin vanha, taitava liigajyrä kokoonpanossa, ja osattiin odottaa vauhdikasta ja vaiherikasta salibandyottelua. Ensimmäisen erän aikana jyväskyläläiset saivatkin laitettua painetta vieraiden kenttäpuoliskolle. Jo ajassa 03:02 Vantaan Viivi Määttä joutui rikkomaan puolustuspäässä, jonka seurauksena passitus kahden minuutin pakolliselle huilitauolle. O2 hyödynsi ylivoiman ja siirtyi 1-0 johtoon. Puolisen minuuttia myöhemmin tämä maali kuitattiin Jenni Rautasen toimesta.

Jannica Lappalainen viimeisteli maalin edestä Vantaan toisen osuman Bea Karlingin syötöstä ajassa 06:13. Ottelua oli pelattu 11:40, kun vastustaja sai pallon lauottua toistamiseen Vantaan maalilla pelanneen Heini Vanteen selän taakse. Vajaa puoli minuuttia myöhemmin Lappalainen päätti vieraiden hyökkäyksen hienolla ohjauksella maaliin, ja taas oltiin johtoasemassa. Vain 20 sekuntia tästä Linda Korhonen siirsi naiset 2-4 johtoon, jonka jälkeen kotijoukkue vaihtoi tolppien väliin Jenni Rautasalon.

Vastustaja käänsi peliä nopeasti jokaisesta vantaalaisten keskialueen pallonmenetyksistä, ja ottelun puolivälissä O2-Jyväskylä oli tullut tasoihin. SB Vantaan peli parani tämän jälkeen, ja kun erää oli pelattu 37:17, Jenni Rautasen hirmulämäri painui verkon perukoille, ja päästiin erätauolle yhden maalin johtoasemassa.

Viimeinen erä alkoi salamamaalilla, kun SB Vantaan viisikko painoi aloituksesta pallon Jyväskylän päätyyn, ja Linda Korhonen toimitti päättäväisesti pallon maaliin vanhanaikaisella. Vantaan peli parani entisestään, ja palloa saatiin yhä enemmän pyöritettyä vastustajan päädyssä. Kova tempo kostautui kuitenkin ajassa 44:38, kun Bea Karling joutui rikkomaan keskialueella kakkosen arvoisesti. O2:sen ylivoima tuotti jälleen tulosta, ja tilanne kaventui 5-6.

Kun oli pelattu 48:42 Heli Haapasalmi laukoi ottelun viimeiseksi jääneen maalin Linda Korhosen syötöstä. O2:lle tarjottiin vielä kavennusmahdollisuutta ylivoimalla, kun Korhonen joutui istumaan kahden minuutin jäähyä vaarallisesta pelistä. Tällä kertaa Vantaan alivoima kuitenkin toimi hienosti, ja vetoja peitettiin uhrautuvasti. Erän viimeiset minuutit taisteltiin viisikkona tiivisti, ja hoidettiin voitto kotiin loppulukemin 5-7.

Loppuun vielä päävalmentaja Anssi Kiviharjun kommentit pelistä:

"Lähtökohta peliin oli mielenkiintoinen, kun vastustaja on sarjatasoa alempana, mutta vilisee nimekkäitä liiga- ja maajoukkuekonkareita. Vaikeuksia nämä tähtipelaajat aiheuttivatkin, mutta onneksi meidän kantti kesti, ja käytiin aina, kun kolahti omissa, nopeasti kuittaamassa vastustajan päässä yhdellä tai kahdella maalilla. Hyvää oli myös pelin paraneminen loppua kohden, mikä näkyi mm. siinä, että pelin avaaminen vastustajan päätyyn alkoi toimimaan pelin edetessä paremmin ja paremmin. O2:sen kova ylivoima opittiin myös nollaamaan lopulta kolmannella yrityksellä, mikä oli iso juttu, kun lopussa puolustettiin kahden maalin johtoa. Toki olisi ollut parempi jättää jäähyt ottamatta (tai tuomareilta antamatta!). Lopun puolustustaistelu oli myös edellisen ottelun tapaan mallikasta. Mielenkiinnolla odotellaan nyt, kuka tulee 4. kierroksella vastaan; voisi ainakin olettaa, että vastus ei ainakaan helpotu."