Harmittava tappio ensimmäisestä kotipelistä

09.10.2015

SB Vantaan naiset saivat keskiviikkoiltana Myyrmäen urheilutalolle vieraaksi Salosta matkanneen HuKun. Kauden ensimmäinen kotipeli oli valmis alkamaan, kun kaikki "Kaarinat" saatiin kuulutettua kentälle.

Ottelun ensimmäisessä erässä Vantaa otti johtoaseman ajassa 13:20, kun Jenni Rautanen laittoi pallon maaliin. Vain pari minuuttia maalin jälkeen Vantaa pääsi kokeilemaan ylivoimaa, ja se tuotti tulosta jo 2 sekunnin jälkeen, kun maalinedustavaparista Hanna Heltimoinen lisäsi kotijoukkueen johtoasemaa. Näin erätauolle lähdettiin 2-0 tilanteessa.

Toinen erä alkoi, ja maalia ei tarvinnut odotella kauaa, kun ajassa 23:56 HuKu kavensi tilanteeksi 2-1. Kotijoukkue ei tästä säikähtänyt vaan ajassa 24:48 Jenni Rautanen iski illan toisen osumansa ja näin päästiin tilanteeseen 3-1. Peliä oli pelattu 30 minuuttia, kun HuKu päättää kaventaa numeroita 3-2 tilanteeseen. HuKu pääsi vielä erän loppuun koittamaan maalintekoa ylivoimalla. Vantaa kuitenkin selvisi alivoimasta kunnialla ja säilytti 3-2 johtoaseman, josta lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmas erä alkoi, ja ajassa 43:40 HuKu otti 2 minuutin rangaistuksen. Ylivoimaa kotijoukkue kerkesi pelata huomattavasti pitempään kuin aikaisempaa. Ylivoima tuottaa tulosta minuutin pelaamisen jälkeen, kun Heli Haapasalmi laittaa pallon maaliin. Vantaalle annetaan taas tilaisuus ylivoimaan, se ei kuitenkaan tällä kertaa tuota maalia. HuKu pääseekin vastahyökkäykseen heti joukkueiden tullessa täysilukuisiksi, ja pallo löytää tiensä Vantaan maaliin. Ajassa 48:42 Vantaa saa 2 minuutin rangaistuksen. Kotijoukkue selviää alivoimasta toistamiseen. Peliä on jäljellä 3 minuuttia, kun HuKu ottaa aikalisän, jonka jälkeen HuKu pelaa ilman maalivahtia ja tasoittaa pelin. Hetkeä myöhemmin Huku pääsee ensimmäistä kertaa johtoasemaan ajassa 58:45. Peli päättyi vierasjoukkueen 4-5 voittoon.

Harmittava tappio Vantaalle, mutta meidän pelistä löytyi kuitenkin hyvää tekemistä, etenkin ensimmäinen erä oli hyvää pelaamista ja olisi ollut paljon maalipaikkoja. Lisäksi ylivoimapelaaminen toimi hyvin. Vastustajalle kuitenkin respektit siitä, että pystyy nousemaan pelin viimeisillä minuuteilla tasoihin ja lopulta voittoon.