Naisille jatkoaikavoitto Kuopiossa

30.09.2015

Oulussa hyvin levätyn yön jälkeen Vantaan naiset jatkoivat pelireissua kohti Kuopiota ja Ylä-Pyörön koulua. Vastaan asettui isäntäjoukkue SB Welhot.

Pallo koski lattiaa kello 17:00, ja armoton taistelu voitosta alkoi. Vantaan ensimmäinen maali syntyi heti erän alkuun ajassa 03:11 Jenni Rautasen avatessa Vantaan maalisaldon. Ensimmäinen erä oli joukkueiden välillä hyvin tasainen. Hyökkäyksiä vastustajan päätyyn tuli molemmista päistä. Vantaa onnistui kuitenkin pallon itsellään pitämisessä ja sen liikuttelussa hyvin. Erä oli hyvin niukka maalien suhteen. Welhot esittivät vaarallisen näköisiä hyökkäyskuvioita, mutta Vantaa piti kuviot aisoissa. Rautasen maalin ansiosta erätauolle siirryttiin luvuissa 1-0 Vantaan hyväksi.

Vastustaja aloitti toisen erän vahvalla tahdolla ja heti alkuun Welhot iskivät pallon Vantaan verkkoon ajassa 20:36. Vantaa pääsi koittamaan maalintekoa, kun ajassa 21:21 vastustaja otti jäähyn, jonka syy oli mailaan lyöminen. Ylivoima ei tuottanut tulosta Welhojen päätyyn, mutta sen loputtua Kati Kivimaa osuu Welhojen maaliin ajassa 24:15. Noin minuutti myöhemmin Mari Peltomäki alkaa kasvattamaan eroa Welhoihin iskemällä luvuiksi 3-1. Welhot ottivat itselleen vielä erän loppuun rangaistuksen ajassa 39:40.

Kolmas erä lähti käyntiin Vantaan ylivoimapelaamisella. Rauhallisella pelillä ja harkituilla liikkeillä Vantaa onnistuu jälleen upottamaan pallon Welhojen päätyyn, jo toistamiseen Mari Peltomäen osumalla. Suunnitellut avaukset tuottivat tulosta ja Vantaa pystyi hallitsemaan palloa taidokkaasti, kunnes Welhot onnistuivat osumaan Vantaan maaliin ajassa 43:00. Tilanne oli silti 4-2 Vantaan eduksi.

Ajassa 46.09 Vantaan Linda Korhonen luo entisestään eroa Welhoihin, ja tilanne on 5-2. Vantaan ote alkaa kolmannen erän lopussa haparoitua hieman. Vastustaja rankaisee Vantaata ajassa 52:25, ja Vantaan hätiköimisen ansiosta vastustaja kuroo Vantaan etumatkaa kiinni. Ajassa 58:16 tilanne on 5-4 Vantaan edelleen johtaessa. Peliaikaa oli jäljellä 16 sekuntia, mutta Welhot onnistuivat vielä laukaisemaan kohti Vantaan maalia ja pallo löytyi verkosta.

Luvassa oli jännittävä jatkoaika, jolloin Vantaa pystyi pitämään pelinsä kontrolloituna ja rauhallisena. Varmojen syöttöjen ja rauhallisen ajattelun saattelemana Jenni Rautanen sinetöi Vantaan voiton lukemin 6-5 ajassa 63:04.

Naisille jäi pelistä hieman hämmentyneet, mutta helpottuneet tunnelmat. Kuopion vierailun jälkeen naiset hyppäsivät bussiin, jonka nokka suuntasi kohti Vantaata.