Naisten sarjakausi käyntiin Oulussa

29.09.2015

Naiset pääsivät juhlistamaan kauden alkamista heti kahden päivän pelireissulla! Ensimmäinen pysähdys tehtiin Kastellin monitoimitalolla oululaisen SSRA:n vieraana.

Ottelu ei alkanut Vantaan kannalta aivan toivotulla tavalla - Ankat tekivät ensimmäisen maalinsa noin kolmen minuutin pelaamisen jälkeen, ja oululaisten hyvä pelivire näkyi vetojen suuntautuessa pääasiassa Vantaan maalia kohti. Vantaalla oli muutamia hyviä paikkoja, joista yksi tuotti tulosta ajassa 10:33, kun Emmi Tuhkalainen tasoitti tilanteen Kati Kivimaan passista.

Ankat jatkoivat kuitenkin vahvoja otteitaan, nousivat 2-1 johtoon ajassa 17:34, ja iskivät kolmannen osumansa vain puolisentoista minuuttia myöhemmin. Erätauolle siirryttiin siis kotijoukkueen johtaessa 3-1.

Toiseen erään lähdettiin huomattavasti tasaisemmalla pelillä - vedot jakautuivat erän alkupuoliskolla lähes tasan molempiin päihin. Ajassa 25:03 vantaalaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimapelaamistaan SSRA:n ottaessa estämisjäähyn, ja alle minuuttia myöhemmin pyöritys tuotti tulosta, kun Heli Haapasalmi kavensi tilanteeksi 3-2. Ankat pääsivät kuitenkin jälleen maalintekoon ajassa 26:57, ja kotijoukkueen viides maali upposi vain pari minuuttia myöhemmin yläriman tuntumaan hienosta pienen kulman vedosta. Ajassa 33:09 Haapasalmi kavensi jälleen, niin ikään tyylikkäästi pienestä kulmasta. Toisen erän loppuessa taululla olivat lukemat 5-3 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmas erä lähti käyntiin vierasjoukkueen harmiksi oululaisten hallinnassa. Vantaalaisten puolustus rakoili ja Ankat saivat iskettyä kolme maalia neljän minuutin sisään.

Ajassa 45:14 Vantaan valmennus otti aikalisän, joka ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta - aikaa ehtii kulua noin kaksi minuuttia, ennen kuin oululaiset saivat mallattua pallon takatolpalta jälleen maaliin. Jenni Rautanen napautti lopulta maalin edestä loppulukemiksi 9-4.

Kauden avaus ei siis mennyt aivan niin kuin Strömsössä, mutta harmittelulle ei jäänyt paljoa aikaa. Katseet siirrettiin heti seuraavaan päivään ja keskittyminen seuraavaan peliin, jossa vastaan asettui kuopiolainen SB Welhot.