Aika: 2.12.2007 15.30
Paikka: Leppävaaran Liikuntahalli
Sarja: 1-divisioona

Haapasalmi hattutemppuili voiton Vantaalle

Indiansin ja SB Vantaan kohtaaminen sunnuntaina oli vauhdikasta ja jännittävää katseltavaa alusta loppuun. Helpoksi ei Vantaa voittoa itselleen tehnyt, vaan Indians pääsi nousemaan kolmesti tasoihin ja puolustuksen virheet kostautuivat pariin kertaan.

Ensimmäinen erä oli lievää Vantaan hallintaa ja pyöritys Indiansin puolustuspäässä tuottikin kaivatun avausosuman ajassa 3.20, kun pallo ohjautui kotijoukkueen omasta pelaajasta maaliin. Maali merkittiin kuitenkin lähimpänä olleelle Heli Haapasalmelle. Kymmenen minuuttia myöhemmin Haapasalmi ohitti Indiansin maalissa pelanneen Maaret Arajärven nostaen pallon maalin kattoon tehden vantaalaisten toisen maalin.

Vantaalla kulki peli hyvin hyökkäyspäässä, mutta puolustuspäässä tehtiin useita virheitä ja harhasyöttöjä, joista Kati Männistö rankaisi ajassa 14.03, ja Katarina Packalénille tarjoiltiin unelmapaikka erän lopulla, mutta rystylyönti osui ylärimaan, joten erätauolle siirryttiin Vantaan johtaessa niukasti 1-2.

Toisessa erässä maaleja alkoi syntyä pikaisella tahdilla. Vain 19 sekuntia ennätti vierähtämään, kun Riitta Lankinen veti laidasta pallon oikeaan yläkulmaan. Yhdeksän sekuntia myöhemmin Katarina Packalén sai jälleen kerran ilmaiseksi Vantaan puolustukselta pallon eikä tällä kertaa erehtynyt vaan kavensi tilanteeksi 2-3. Reilu minuutti edellisestä osumasta ehti kulua, kun Tuija Salminen iski entisen seuransa verkkoon tasoituksen riparista.

Ajassa 25.30 Indiansin Anne Ahoniemi tuomittiin väkivaltaisesta pelistä kahdeksi minuutiksi jäähdyttelemään, ja aikaisemmin melko tehotonta ylivoimaa esittänyt vantaalaispoppoo onnistui vihdoin ylivoimalla. Riitta Lankisen kaukoveto meni hieman ohi maalin, mutta kimposi maalin takaa toiselle kulmalle, josta Hanna Heltimoinen laukoi pallon etukulmasta sisään.

Indians pääsi erän puolessa välissä vuorostaan pyörittämään ylivoimalla Essi Leppisen joutuessa kärsimään rangaistustaan estämisestä. Vantaa pelasi hyvän alivoiman eikä Indians onnistunut iskemään tasoitusta. Ottelua oli pelattu 37.18, kun espoolaisten tasoitus syntyi vapaalyönnin päätteeksi. Tämän maalin Vantaa kuittasi kuitenkin nopeasti Kati Kivimaan ja Riitta Lankisen yhteistyöllä aikaansaamalla maalilla.

Indians lisäsi peliin entisestään jännitystä iskemällä heti kolmannen erän alussa tasoituksen, kun Vantaan puolustus ei pystynyt siivoamaan maalinsa edustaa riittävän nopeasti. Indiansin parhaana pelaajana palkittu Kati Männistö laukoi pallon Krista Laineen ali verkon perukoille tasoittaen ottelun 5-5.

Vantaalle tarjottiin toistamiseen ratkaisumahdollisuutta ylivoimalla Jatta Kososen työnnettyä Suvi Joutsenta rangaistuksen arvoisesti. Vantaa pelasi Jonna Kettuselle kolmesti hyvän vetopaikan, mutta viimeistely ei onnistunut tällä kertaa.

Vantaan sankariksi nousi voittomaalin iskenyt ja hattutemppunsa täydentänyt Heli Haapasalmi, joka onnistui rystylyönnissään lähietäisyydeltä, kun ottelua oli pelattu 54.20. Muutama minuutti myöhemmin Jonna Kettusen nousu maalille ja pallon nosto yläpesään kasvatti johtoa jälleen kahteen maaliin. Vaikka Indians yritti reilut kaksi minuuttia kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, ei heidän maalitilinsä ottelussa enää karttunut.

Vantaan parhaana palkittu Heli Haapasalmi rannasi vielä kymmenen sekuntia ennen ottelun päättymistä pallon tyhjään häkkiin viimeistellen loppulukemiksi 5-8.