Edustus ylivoimainen Lohjalla

09.11.2009

Tuliaisia Lohjalta

Ruotsalaisuuden päivänä perjantaina matkasi Sb Vantaan rohkea karavaani Lohjalle pelaamaan ensimmäistä arkipeliään ja jälleen kärkikamppailua, molempien joukkueiden ollessa voittamattomia vielä ennen tulevaan ottelua. Kuitenkin jo toisen erän jälkeen oli selvää, että vain Vantaa tulisi säilymään voittamattomana. Tämän huomioi myös Vantaata kannustamaan tullut fanijoukko joka jo toisessa erässä alkoi laulamaan nuotin vierestä ”Kiitos Lohja…”. Kapellimestareina toimivat loukkaantumisista kärsineet Aki Siika-Aho ja Valtteri Uusitalo.

Ottelu alkoi tunnustellen, kuten odottaa saattoi. Kotijoukkue tuli kovaa ja korkealta päälle, mutta varsinaiset huippupaikat jäivät ensimmäisessä erässä molemmilta joukkueilta vähiin. Kotijoukkue saikin itselleen unelma alkua kun ajassa 1.38 sai pallon toimitettua Vantaan maaliin ohi Paakkarin. Nousu laidasta ja laukaus maskissa olleen Paakkarin maalia kohti painui jostain sisään. Muutamat hyvät torjunnat molemmilta maalivahdeilta ja erä puolessa välissä. Vantaa pääsi pelaamaan ylivoimaa ja Ari Huopalainen ui keskelle ja latasi taululle 1-1 lukemat ajassa 11.26. Vantaa pääsi pelaamaan vielä toisen ylivoiman, mutta se kuivui  171: päisen Lohjalaisyleisön riemuksi kokoon.  Näissä 1-1 luvuissa edettiin siis toiseen erään.

Toisessa erässä sitten tapahtuikin enemmän kun olisi heti uskonut. Vain 20.20 oli pelattu kun Vantaa vyörytti tilanteen Losbin maalille ja viimeisenä, kukas muukaan kuin, Kiviharju tökkäisi maalinedustalta pallon maaliin. Mainittava on myös erikseen yleisön buuaukset Kiviharjulle ennen ottelua ja ottelun aikana. Joukkueen Bad boy otti niistä vain lisää vauhtia. Alkavaa Lohjan upotusta jatkoi Stark ajassa 22:07, 1-3. Ajassa 25.28 joutui Vantaa alivoimalle ja Losb osoitti myös osaavansa pelata ylivoimaa. Pienen pyörityksen ja hieman passivoituneen Vantaa alivoiman seurauksena kotijoukkue tuli peliin ajassa 26.03, peli 2-3. Parissa viime pelissä profiiliaan nostanut Samuli Thamm (1+1) siirsi Vantaan ajassa 27:32 jo 2-4 johtoon. Peli oli täysin Vantaan hallintaa ja Lohjalais aikalisä tuli jo ajassa 28.22. Eipä auttanut. Lohjalaisten tuskaa lisäsi seuraavaksi Sorvari (1+1) ajassa 29.39 2-5. Lisää seurasi heti perään, 30.04 Toni Ahola viimeisteli voitto-osumaksi jääneen 2-6 maalin. Tämä riitti myös Losbin maalissa aloittaneelle Antti Mikkoselle joka vaihtui Antti Herleviin.  Eipä sekään auttanut vaan Vantaa vyöryi lohjalaisten yli onnistuen lähes kaikessa mitä teki. Ylivoimalla Janne”Becks”Uuskoski (2+1) lisäsi luvut jo 2-7 ajassa 32.22 ja parin minuutin päästä 34.07 huikealla läpiajolla uittaen pallon tuoreen veskan ohi 2-8. Molempiin maaleihin syötöt tarjoili Huopalainen (1+3). Tässä vaiheessa yleisö alkoi jo poistua paikalta. Kiviharju tekaisi vielä ajassa 37.55 läpiajosta, kahvittaen maalivahdin maihin ja nostamalla pienestä kulmasta pallon reppuun, pelin jo 2-9. Toisen erän loppu jo häämötti vaan Kiviharju kerran vielä väläytti. Jääkiekkosta lainaillen Timo Susi-mainen kääntölämäri painui verkkoon ajassa 39.22. Maalivahti Herlevi lienee viikonlopun jälkeen jo ehkä toipunut osumasta, sen verran näytti ihmetystä osuma herättävän. Peli 2-10 ja toinen erä meni Vantaalle näytöstyyliin 1-9.

Vaikka peli kestääkin 60 minuuttia, klisee, ja joskus ylikin, oli tämä ottelu ohi kahdessa erässä. Kolmas erä oli muodollisuus jossa kotijoukkue teki kolme maalia. Vantaa maha oli jo täynnä. Muutaman jäähyn jätti erotuomari kaksikko kotijoukkueelle viheltämättä, josta Vantaa olisi saattanut vielä hieman pelaamaan innostua. Viimeisistä kolmesta maalista Losb teki 2 ylivoimalla. Losb vaihtoi maaliin takaisin aloittaneen Mikkosen. Siinäpä se.

Ensimmäinen erä oli tiukka ja tunnusteleva, mutta toisen erän Vantaalais ilotulituksessa oli lohjalaisilla yllättävän vähän sanomista. Tutut onnistuja ratkaisivat ottelun Vantaalle ja Vantaan maalissa pelannut Paakkari oli selvästi virkaveljiään valppaampi. Näyttää siltä, että Vantaa syttyy erityisesti kärkijengejä vastaan. Tästä on hyvä jatkaa.

-J.E

05.02.2016Edari tasaamaan tilejä Leppävaaraan - SBS Kings isännöi SB Vantaata
03.02.2016MV-valmennuksesta alueleireille
02.02.2016Edari jyräsi yli Valtin - Starck osui jälleen viidesti
31.01.2016Kannu kotiin Suomen Cupista
30.01.2016 15.3827 SB Vantaan pelaajaa valittu Salibandyliiton hiihtoloman Alueleireille
30.01.2016C2 edustuksen SM-pelit jatkuvat sunnuntaina Myrtsissä
28.01.2016Edari sunnuntaina Valtin vieraaksi
25.01.2016Herkuttelua Mikkelissä
21.01.2016Edari Vantaan herra - Isto Ohvanaiselle hattutemppu
20.01.2016Tärkeä voitto Panttereista
19.01.2016Tulikuuma Vantaan Derby Temppelillä
18.01.2016Uusi vuosi käyntiin tasurilla - Chris Starck tehokkaana kotikulmillaan
18.01.2016SB Vantaa on Suomen 5. suurin salibandyseura
14.01.2016Liikuntaleiri Kanniston koululla hiihtolomalla!
13.01.2016Tasaisesta kamppailusta tappio
12.01.2016Kevätkausi käyntiin Karjaalla - FBC Raseborg isännöi Edaria
05.01.2016SB Vantaan joukkueita osallistui Pelaajat Päättää - viikolle.
29.12.2015Syyskausi 2015 pulkassa!
22.12.2015Edari voittopelillä joulun viettoon - vahvalle syyskaudelle vakuuttava päätös
20.12.2015Voitto SB Welhoista pikkujoulujen kunniaksi
19.12.2015Kylmää kyytiä oululaisilta
19.12.2015Vuosi pakettiin Temppelillä - FLOB vieraaksi sunnuntaina
16.12.2015Edari haki pisteet Hyvinkäältä - viiden maalin Lundström ratkaisi jatkoajalla
13.12.2015Ensi sunnuntaina 20.12. edaripelit pikkujoulujen merkeissä!
12.12.2015Edari matkaa Hyvinkäälle - vuoden viimeisessä vieraspelissä vastassa SCH
08.12.2015Indians II nurin Temppelillä - Edari jatkaa sarjan kärjessä
07.12.2015Jyrät P02 eliittisarjaan!
04.12.2015Lauantaina C2 Edustuksen vieraaksi Erä
04.12.2015Perjantai-illan huumaa Temppelillä - Indians II saapuu vieraaksi
04.12.2015Jonne Koskinen palaa kaukaloon
01.12.2015Kevätkauden ilmoittautumiset avattu!
01.12.2015Edari vahvistuu Toni Lipposella
29.11.2015Ensimmäinen sarjakierros päätökseen
28.11.2015Maailman kevyin salibandymaila
28.11.2015C2-poikien SM-pelit jatkuvat lauantaina Urheilutalolla
27.11.2015Hyväntekeväisyyttä Suomen cupin puolivälierässä
26.11.2015Edarille niukka vierasvoitto Kirkkonummelta - Rangers II nurin maalilla