Otteluraportti - Maalikarkelot Myyrmäessä

21.11.2016

SB VANTAA - VALTTI BLUES 12-6  (2-1, 7-3, 3-2)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen vieraaksi perjantai-iltana Myyrmäen Urheilutalolle saapui Valtti Blues, nihkeästi kautensa avanneesta vierailijasta ei lopulta juurikaan ollut vastusta voittojen tielle tappiollisen Kirkkonummen reissun jälkeen halunneelle SB Vantaalle, vaan kotijoukkue järjesteli Temppelillä kunnon maalijuhlat pitäen sarjapisteet visusti Vantaalla.

Valtti Blues siirtyi ottelun toisella minuutilla johtoon siirretyn rangaistuksen aikana syntyneellä osumalla, mutta SB Vantaan kuittaus nähtiin nopeasti, kun Benjamin Iles viimeisteli kauden kolmannen maalinsa ajassa 3:18. Illan Edarihahmoihin kuulunut Sami Verkkoperä avasi kauden maalihanansa ajassa 5:54, enempää osumia ei avauserässä nähty, vaikka molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen yrittämään ylivoimalla.

Toisen erän alussa Valtti Blues nousi vielä kertaalleen tasoihin, mutta tämän jälkeen alkoi vahva pelinhallinta tuoda Edarille tulosta myös maalien merkeissä, kun illan isännät nousivat Kevin Starckin, Teemu Sorvarin, Isto Ohvanaisen ja Niko Starkin osumilla 6-2 johtoon. Toisen erän maalikarkeloissa seuraavaksi osui vierasjoukkue, mutta tämän jälkeen ampui ensiksi Kevin Starck ylivoimalla pallon reppuun ja ajassa 34:48 vei Jens Eriksson kauden ensimmäisellään SB Vantaan viiden maalin karkumatkalle. Valtti Bluesin näkyvimpiin kuulunut Jami Veijalainen kavensi illan toisellaan ajassa 36:22, mutta erätaukolukemiksi 9-4 taiteili erän viimeisellä minuutilla rangaistuslaukauksesta hattutemppunsa täyteen maalannut nuorempi Starckin veljeksistä.

Ajassa 42:54 Niko Stark viimeisteli illan toisellaan kympin täyteen kotijoukkueelle, Valtti Blues osui tämän jälkeen kahdesti, mutta illan päätöslukemiksi 12-6 iskivät lopulta vielä Sami Verkkoperä pelin toisellaan ja Tero Koski ottelun viimeisellä minuutilla.

Edarin osalta itse osuttujen maalien määrään voi joukkue olla tyytyväinen, mutta yli kymmenestä tehdystä maalista huolimatta joukkue onnistui lukuisan hyvän tontin vielä tuhlaamaankin. Jatkossa on puolustuspelin osalta tapahduttava myös ryhtiliike, sillä omissa on verkko heilunut aivan turhan tiheään viime kierroksilla.

Erikoista

Kolmen tehopisteen iltaa vietti peräti viisi Edaria, joista kirkkaimpana tähtenä tuikki hattutempullaan Kevin Starck.

Muuta

Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin tehot 1+1 iskenyt Tero Koski, joka on vahvasti menossa kohti parasta kauttaan SB Vantaan paidassa.