Lisää diilejä julki - Tärkeitä jatkajia Edaripaidassa

29.05.2021

Miesten edustusjoukkue on solminut neljä tärkeää jatkosopimusta. Edaripaidassa tulevalla kaudella jatkavat puolustajat Sami Verkkoperä ja Chris Starck, sekä hyökkääjät Tero Koski ja Joni Parkkunen.

34-vuotias Sami Verkkoperä on seuran oma kasvatti ja todellinen Länsi-Vantaan kundi. Tuleva Suomisarjan kausi on puolustajalle jo kymmenes peräkkäinen Edaripaidassa ja pallovahva konkari tulee kuulumaan ryhmän johtaviin puolustajiin. Parhaalla 2.divarikaudella peräti 21 maalia ampunut taiteilija vahvistaa vantaalaisjoukkueen takalinjoja peräti 111 Divaripelin kokemuksella, Salibandyliigassa Verkkoperällä on vyöllä 41 ottelua AC HaKin ja M-Teamin riveissä.

30-vuotias Chris Starck pitää nimissään edelleen Edarin yhden kauden maaliennätystä, kun debyyttikaudella 2015-16 verkko heilui peräti 47 kertaa rightin puolen maalipyssyn toimesta. Menneellä kaudella Starck esiintyi enemmän kuin hienosti vantaalaisryhmän takalinjoilla ja toi puolustuskalustoon hurjasti lisää paljon kaivattua pallovarmuutta. Vahva kamppailija on pystynyt vuosi toisensa jälkeen oleman arvokas lisä Edarille ja 135 Divariottelun kokemuksella samaa voi helposti odottaa myös seuran ensimmäisellä kaudella Suomisarjassa.

36-vuotias Tero Koski starttaa jo yhdeksännen kautensa SB Vantaan paidassa ja luottohyökkääjä on piirtämässä hienolla tavalla omaa jälkeään Länsi-Vantaan salibandyhistoriaan. Viime kaudella turkulaislähtöinen Koski vastasi yhdestä Divarikauden komeimmasta osumasta, kun "Konkari paiskasi" Suomen Turussa pallon rystyltä ylähyllylle ja samalla alleviivasi itselleen pelivuosienkin oikeuttavan lisänimen. Edarin Divarinousuun päättyneen kauden 2018-19 isoihin nimiin kuulunut Koski ampui silloin 13 maalia 2.divarissa, kahden Divarikauden marinoima sentteri pystyy paiskaamaan samanlaisia lukuja taululle varmuudella myös Suomisarjassa.

21-vuotias Joni Parkkunen kuuluu niihin nimiin, joiden odotetaan tekevän todellinen läpimurto miesten tasolla. Hurjan laukauksen omaava laituri debytoi viime kaudella Edarissa, mutta loukkaantumisten värittämä kausi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jätti vielä hieman kipinän kytemään. Seuran oma kasvatti vietti viimeisimmät juniorivuotensa muualla ja palasi kotiin kovan A-junioreiden Divarikauden jälkeen, kun GrIFK:n paidassa maaleja syntyi peräti 26 kappaletta (22 ottelua, 26+7=33).

Coach Bumin kommentit julkaistuista jatkosopimuksista:

Edaripakkaan lyötiin neljä nimeä lisää, kommenttisi nyt julkaistuista sopimuksista?

BB: Jos ensimmäiset kaksi nimeä edustivat sarjan kärkiosaamista, niin nyt lyötiin kertaheitolla jengin corea kuntoon. Joka vuonna joukkue tottakai hieman muuttuu ja kun ruvetaan puhumaan jätkistä, jotka ovat olleet mukana matkassa 10+ vuotta, niin ei voi kun arvostaa. Kaikki kolme konkaria ovat lisäksi arvokkaita palasia tähän meidän settiin, edustavat sitä sitoutuneisuutta ja sydäntä, jota on pakko olla, että se meidän juttu pysyy jatkossakin vahvana. Verkkoperän, Starckin ja Kosken osalta olen myös aivan varma, että vuodet Divarissa veivät heitä pelaajina eteenpäin. Parkkunen taasen on sitä pelaajaprofiilia, jota meillä ei ole liikaa ollut. Palasi viime kaudeksi kotiin ja osoitti juuri niitä ominaisuuksia, joilla rakennetaan vahva pohja läpimurrolle.

Sami Verkkoperä on nähnyt sählyskenessä paljon, mitä odotuksia puolustajaa kohtaan tulevaa kautta silmällä pitäen?

BB: Verkkoperä on vahva hahmo kentällä ja kopissa, Sami pitää joukkueen päivittäistä toimintaa elossa. Jos taas suoraan pelillisesti katsotaan, uskon että esimerkiksi viime kaudelta opitut ja läpikäydyt asiat tulevat näkymään herran pelaamisessa tulevalla kaudella. Pari napsua kun kohdistuu oikein, niin tuolla laukauksella ja talentilla alkaa pistemäärätkin näyttää samoilta kuin muutama vuosi sitten. Iso palanen ja huiman tärkeä Länsi-Vantaan jätkä, joka tuo karismaa jengiin.

Chris Starck on myös ollut joukkueessa jo pitkään ja viime kaudella puolustajan tontilla. Mitä pelipaikkaa on nyt Starckille kaavailtu?

BB: Itsekin aikanaan hypyn hyökistä joukkueen takalinjoille tehneenä en olisi voinut olla tyytyväisempi siihen, miten Chris vuosi sitten haasteeseen tarttui. Se rauhallisuus, kamppailuvahvuus ja pallovarmuus olivat meille todella iso juttu varsin kovassa sarjassa. Ei epäilystäkään, että niitä ominaisuuksia tarvitsemme jatkossakin. Hehän muodostivat Verkkoperän kanssa toisiaan hienosti tukeneen parin kevätkaudella ja uskoisin, että samasta on suht helppo jatkaa syksylläkin. Todellinen valmentajan unelmapelaaja, tunnollinen harjoittelija ja aina tietää mitä saa. Puolustajille aina rehellisimmän ja mielestäni myös painavimman arvion antavat joukkueen maalivahdit, heidänkin näkemyksensä alleviivaat kyllä sitä, miten hienosti mies pakkina onnistui.

Tero Koski, näköjään mieskin voi olla kuin viini?

BB: Ehdottomasti. Yksi hienoimmista tarinoista mitä meillä on tässä vuosien aikana ollut. Nousukeväänä ihan armoton sonni, sai palkinnon ja pääsi vihdoin Divarikentille. Suoritti aina ja satavarmasti, kun sitä pyydettiin, kirsikkana ihan megamaali ja tottakai Turussa. Muovautunut duunaripiikistä oikein fiksuksi kahden suunnan sentteriksi ja toi sillä osaamisella meille paljon hyvää, kun keskikaistalla hieman palasia viime kaudella haettiin. On muistaakseni osunut aina kun Edari on Turun seudulla vieraillut ja Koski ollut mukana kokoonpanossa, tulevalla kaudella niitä vieraspelejä taitaa onneksi ollakin sitten muutama runkosarjassa. Todellinen joukkueen mies ja vähintään se kymmenen kautta Edarissa pitää tulla mittariin Konkarille.

Joni Parkkunen on junioritasolla jo tasonsa osoittanut, onko nyt iskun paikka myös aikuisissa?

BB: No on kyllä, ehdottomasti on. Parkkunen jouduttiin hieman sokkona signaamaan vuosi sitten, kun Korona sotki enemmän kuin pahasti silloin harjoittelua. Mutta ai että sai olla tyytyväinen, kun näki miten kaveri mukaan uuteen joukkueeseen tuli. Laukaus ja hyökkäyspään vaistot ovat todella kovalla tasolla, mutta myös omaan päähän tekeminen on laadukasta. Ilman loukkaantumisia olisi jo viime kaudella ollut paljon isommassa roolissa, nyt uskon, että saadaan Parkkusen erikoisosaamisesta nauttia ihan kunnolla. Se kantti lähtee aika vaivattomasti, eikä oo mikään hehtaaripyssy. Potentiaalia on iskeä kovakin määrä maaleja Suomisarjassa.

Edarin sopimustilanne 29.5.2021:

#1 Niilo Nevalainen
#12 Riku Kallunki
#23 Sami Verkkoperä
#57 Tero Koski
#66 Chris Starck
#88 Joni Parkkunen
20.09.2021Salibandykoulut, perhesählyt, nuorten säbä ja aikuisten kuntosählyt - ilmoittaudu syksyn ryhmiin
14.09.2021Joukkue valmis - Tolvanen jatkaa Edarissa
13.09.2021Edari lähes valmis - Teerioja ja Koskinen takaisin Vantaalle
02.09.2021Edarille kolme uutta sopimusta - Ilonen palaa kotiin
27.08.2021Kaksi vahvistusta lisää - Myllyniemi ja Turunen Edariin
28.07.2021Kuningas kiinnitetty - Keni Rautio jatkaa Edarissa
16.07.2021Edarille lisää sopimuksia - Siitonen jatkaa, veskariosasto täydentyy
14.07.2021Singaporen maajoukkuepelaaja Edariin - Welcome Hafiz Zubir
13.07.2021Edarikapteeni jatkaa - Koskelan laukaus puhuu jatkossakin
02.07.2021Kärkipuolustajat jatkavat - Raumanni ja Iles jatkosopimuksiin

Siirry arkistoon »