Naiset II isänpäiväpeleissä Rusalla

08.11.2020

SBSV-SB Vantaa II 7-4

Isänpäivän peleihin lähdettiin täydellä kolmen kentän rosterilla. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli sarjakärki, mutta kumartelemaan ei lähdetty, vaan nöyrästi tekemään työtä ja vaihto kerrallaan omaan peliin luottaen.

Ensimmäinen erä oli hieman tunnustelevaa ja peli eteni SBSV:n hienoisessa hallinnassa. SBSV avasi maalihanat ajassa 3:26. Peli aaltoili päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue saanut luotua mitään kovin vaarallista. SBSV onnistui kuitenkin uudemman kerran vielä maalin teossa ajassa 13:46 ja näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 0-2 tappioasemasta.

Erätauolla painotettiin sitä, että peli on oikein hyvän näköistä, enemmän vaan vetoja, niin maalejakin alkaa syntymään. Ja näin tapahtuikin. Ajassa 19:13 syntyi 2-1 kavennus, kun Emppu avasi Henkalle laitaan, joka otti muutaman askeleen eteenpäin ja laukoi lähes puolesta kentästä matalan vedon. Noin minuutti tästä ja Ritu katkaisi vastustajan avauksen puolessa kentässä, kuljetti pari askelta ja veti hyvässä maskissa olleen maalivahdin jalan yli matalan vedon, ja peli oli 2-2. Parin minuutin päästä oli SBSV:n vuoro tehdä maali suunnitellun kulmavapari kuvion päätteeksi. Kuitenkin vain 5 sekuntia tästä ja peli oli taas tasan, kun ajassa 22:24 Elsa tasoitti Empun syötöstä hyvän pallon liikuttelun päätteeksi. Ajassa 28:20 SBSV siirtyi 4-3 johtoon ja kun he vielä onnistuivat katkaisemaan Vantaan avauksen ja rankaisemaan siitä ajassa 29:09, niin toiselle erätauolle mentiin lukemista 5-3. Toinen erä oli myös erittäin tasaista ja hyvää peliä. Jokainen kenttä pystyi luomaan tilanteita vastustajan päätyyn.

Kolmannen erän alussa, ajassa 31:17, vastustaja oli tahtovampi osapuoli maalinedustallamme, ja näin SBSV siirtyi 6-3 johtoon. Muutaman minuutin päästä, ajassa 35:20, Elsan hyvän karvauksen päätteeksi, Henkka laittoi pallon sisään vastustajan maaliedustalta ja Vantaa nousi kahden maalin päähän. Puolisen minuuttia tästä ja oli SBSV:n vuoro olla röyhkeämpi maalin edustalla ja peli oli 7-4. Maaleja ei enempää syntynyt, vaikka paikkoja oli, joten peli päättyi SBSV:n voittoon lukemin 7-4.

Peli oli erittäin tasainen ja hieman aggressiivisemmalla maalineduspelillä olisimme päästäneet pari maalia vähemmän ja taistelleet voitosta vielä tiukemmin. Hienoa oli, että pystyimme pelaamaan täysin tasaväkisen pelin sarjakärkeä vastaan, joka todistaa sitä, että mikä tahansa joukkue tässä sarjassa on voitettavissa. Kaikki kolme kenttäämme pelasivat erittäin hyvin molempiin suuntiin, joten jokainen pelaaja ansaitsee tästä pelistä tsempparitunnustuksen.

SB Vantaa II – FLOB 6-11

Inhottavan pitkän tauon jälkeen toisessa pelissä kohtasimme erittäin kokeneen FLOB:n joukkueen. Ottelusta muodostui hyvin runsasmaalinen. FLOB:n maalit olivat kaikki hyvin samankaltaisia, joten reportteri ei pysty jokaista alkaa erittelemään. Maalit tulivat joko vastahyökkäyksistä syntyneistä ylivoimahyökkäyksistä, joissa palloa liikuteltiin kokemuksen maltilla niin, että pallon sai laittaa oikeastaan tyhjiin. Toinen vaihtoehto FLOB:n maaleille oli maalinedustalle pelattu pallo, josta joku sen sörkki maaliin. Joukkueena totesimme, että tälle maalineduspelaamiselle TÄYTYY TEHDÄ JOTAIN, sitten me voitamme näitä pelejä!

Meidän kaikki kuusi maalia olivat sen verran hienoja, että niistä on syytä kirjoittaa tarkemmin! SB Vantaan ensimmäinen maali syntyi ajassa 7:36, jolla ottelu kavennettiin tilanteeseen 1-2. Henkka tiputti pallon hyökkäyskulmasta ristiin Adalle puolustajan paikalle, josta rannari suoraan syötöstä takayläkulmaan, upea veto! Toinen maali syntyi ajassa 9:20 maltillisen pallon liikuttelun jälkeen. Hely tiputti hyökkäyspään kulmasta Adalle, joka levitti pakkipakkisyötön Tiialle, joka jatkoi Ritulle oikeaan laitaan. Sieltä suoraan syötöstä veto ja pallo tyhjään maaliin, kun vastustajan maalivahti oli vielä takakulmalla. Tällä maalilla kavennettiin peli 2-3. Näistä lukemista mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä, ajassa 18:39, Sara syötti alivoimalla pitkän pystyyn Essille, joka pelasi tilanteen loppuun asti kaventaen pelin lukemiin 3-4. Toisen erän jälkeen ottelu oli 4-7 FLOB:lle.

Kolmannen erän alkuun, ajassa 33:19, peli kavennettiin lukemiin 4-7, kun Elsa tälläsi pallon maaliin suoraan syötöstä Henkan koko kentän poikkaritarjoilusta. Ajassa 41:52 Ada teki hienon pelinkäännön Ritulle, joka harhautti yhden vastustajan ja pääsi vedolle. Wilma oli kärppänä riparissa ja jatkoi pallon takaisin Ritulle, joka toisella yrittämällä onnistui. Peli 5-9. SB Vantaan viimeinen maali, ajassa 43:18, oli hienon syöttöyhdistelmän tulos, joka lähti puolustajilta ja päätyi Elsalle, joka antoi vielä pienen poikittaisen syötön Ritulle, joka ampui suoraan syötöstä hattutempun täyteen. (Joku kehtasi väittää, että kun tekee sentterin paikalla hattutempun, niin ei pääse enää takaisin puolustajaksi…) Ottelu päättyi 6-11 FLOB:lle.

Wilma Paulasuo 0+1

Kun saamme harjoiteltua ja skarpattua oman maalinedustan pelaamista, niin nämä pelit kääntyvät meille voitoiksi! Molemmissa peleissä oli hienoa nähdä, kuinka pystymme luomaan aivan riittävästi maalintekopaikkoja sekä tekemään runsaasti maaleja. Molemmissa peleissä teimme maaleja upeiden pallon liikutteluiden jälkeen, jota varsinkin junioreiden kanssa olemme harjoitelleet. Hienoa tytöt! Lisäksi tänään näimme paljon onnistuneita pelinkääntöjä, joita olemme myös harjoitelleet, JES! Tämän päivän jälkeen kaikki B-tytöt ovat pelanneet naisten kakkosdivarin pelejä, ja on ollut hienoa huomata tyttöjen rohkeus ja itseluottamus näissä peleissä. Ei muuta kuin seuraavia pelejä kohti!

06.04.2024Joukkueiden avoimet harjoitukset käynnissä!
09.03.2024Kesäleirit kesäkuussa, ilmoittaudu nyt!