B-tytöt Pyhäinpäivän vietossa Askolassa

31.10.2020

B-tytöt viettivät Pyhäinpäivää pelien merkeissä Askolassa. Vastaan asettuivat tällä sarjapelikierroksella Oilers ja ÅIF.

B-tytöt - Oilers 7-2

Ennen ottelua tiedettiin, että pelin painopiste tulee olemaan vastustajan päädyssä. Samalla painotettiin oman pään pelaamisen tärkeyttä sekä tiivistä viisikkopelaamista.

Ottelu alkoi Vantaan selkeällä hallinnalla, vaikka ensimmäisillä minuuteilla ei hirveästi vetoja vastustajan maalia kohti saatukaan.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä tuli, kun Lidi passitettiin jäähylle mailan painamisesta ajassa 6:39. Alivoimalla tilanteet olivat kuitenkin Vantaan tyttöjen hallussa, ja ajassa 7:03 saatiin aikaiseksi myös alivoimamaali Sagan maalatessa Norpan syötöstä. Maali vapautti selvästi joukkueen peliä.

Ajassa 9.30 siirryttiin 2-0 johtoon kun Milla syötti Sagalle, jonka viuhuva veto pöllytti hämähäkin seitissä olevaa vastustajan maalia. Vajaa kaksi minuuttia siitä, ajassa 11.03 tavoitti Milla tällä kertaa Karkin, jonka matala tarkka veto siirsi tilanteeksi 3-0 Vantaalle.

Oilersin ensimmäinen maali syntyi ajassa 12.28, tällä kertaa hässäkän jälkeen puolustajamme omasta jalasta. Ensimmäisen erän loppuun saimme vielä tehtyä 4-1 maalin. Sara ampui pakin paikalta lätkätermein patjavedon, ja Norppa oli kärppänä (ei viittausta Ouluun) iskemässä riparin sisään ajassa 14.16.

Toisen erän alussa emme olleet tarkkoina ja laidassa 1-1 tilanteen hävittyämme vastustaja nousi röyhkeästi maalille ja kavensi lukemat 4-2:een. Toinen erä meni vähän sunnuntaipelailun merkeissä, erän loppupuolella tehtiin kuitenkin vielä 5-2 maali Norpan toimesta Sagan toimiessa syöttäjänä.

Kolmanteen erään lähdettiin valmennuksen säätämällä kokoonpanolla, ja saimmekin palloa paremmin liikkeelle. Saga teki ottelun hattutempun ajasa 30:30 ja siirsi joukkueen 6-2 johtoon. Hienon syötön Sagan maaliin antoi Henkka. Pelin loppulukemat 7-2 syntyivät ajassa 40:54, kun Karkki laukoi hienon maalin Essin oivaltavasta syötöstä.

Pelissä hyvää oli kärsivällisyys ja usko omaan tekemiseen, joka tämänkaltaisissa peleissä kaikkein tärkeinä.

B-tytöt – ÅIF 1-3

Tunnin tauon jälkeen vastaan asettui edellisiltä kausilta hyvinkin tuttu ÅIF Sipoosta. Tiesimme vastassa olevan taitava ja nopea joukkue, jolle ei ylimääräistä tilaa eikä aikaa tullut antaa. Tänään heidän taktiikassaan oli yksi poikkeus aiempaan; he eivät juuri karvanneet, vaan tiputtivat omalle kenttäpuoliskolleen ja vetivät niin sanotun kilpikonnapuolustuksen oman maalinsa eteen.

ÅIF onnistui ensimmäisen maalin teossa ajassa ajassa 3:19. Vain reilu minuutti tästä, Karkki jatkoi siitä mihin oli edellisen pelin päättänyt. Milla tiputti kulmasta pallon Karkille, joka oli hienosti käyttänyt ääntä, ja veti suoraan syötöstä matalan vedon tasoittaen pelin 1-1. Hieman tämän jälkeen Norppa komennettiin jäähylle mailan nostamisesta, mutta alivoima kestettiin hienosti. Ensimmäinen erä jatkui SB Vantaan hallinnassa, mutta maaleja emme saaneet aikaiseksi.

Toisessa erän alussa, ajassa 18:29, mahdollisuutta maalintekoon helpotettiin, kun ÅIF:lla oli liikaa pelaajia kentällä. Ylivoima pyöri hyvin ja muutama veto saatiin aikaiseksi, mutta ei mitään todella vaarallista ja näin peli jatkui tasalukemista. Peli jatkui hyvin saman kaltaisesti kuin ensimmäisessä erässä: suurimmilta osin peliä pelattiin sipoolaisten päädyssä, jossa yritimme murtautua maalintekopaikoille ja ÅIF iski paikan tullen vastaan. ÅIF sumputti maalinedustan ja kunnon maalintekopaikkoja oli todella vaikea luoda.

Kolmanteen erään painotimme kärsivällisyyttä ja uskoa omaan tekemiseen, pallon liikuttamista ja suoraan syötöstä vetoja, sekä paineen antamista vastustajan pakeille heti heidän pallon saatuaan. Paine pysyi hyvin vastustajan päädyssä, mutta vaarallisille vetopaikoille emme päässeet. Kun vastustaja peitti vielä uhrautuen vetoja yksi toisensa jälkeen, alkoi pieni kiireen ja hädän tuntu hiipiä pelaajiemme alitajuntaan. Stereotyypisesti: kun et itse tee, niin vastustaja tekee. Niin kävi tälläkin kertaa. Ajassa 35:29 ja 42:41 ÅIF onnistui maalinteossa vastahyökkäyksistä, emmekä itse saaneet palloa maaliin, vaikka lopussa yritimme vielä ilman maalivahtia. Kauden ensimmäinen tappio, ja voitto ÅIF:lle lukemin 1-3.

Kokonaisuudessaan päivän pelit olivat hyvin samankaltaisia. Saimme vietyä pelin vastustajan päätyyn, liikuteltua palloa siellä ja hallittua pelejä selkeästi. Tämän kaltaiset pelit ovat hyvin vaikeita, kun peli ei solju päästä päähän, jolloin maalintekopaikkoja on paljon helpompi luoda, kun tiloja syntyy kuin itsestään. Oli kuitenkin hienoa nähdä, että joukkueemme pystyi molemmissa peleissä selkeään pallon hallintaan koko 45min ajan. Tappioista yleensä seuraa jotain hyvää, kun niistä otetaan opiksi. Ei siis muuta kuin harjoittelemaan vaarallisten maalipaikkojen luomista sekä (suoraan syötöstä) vetämistä ahtaista tiloista/paineistettuna.

#salibandy #tyttosalibandy #sbvantaa #meidänjengi #promonafinlandoy #promona #hellapoliisi #käpygrilli #ndttukku