P07 Blackin ja Whiten kauden ensimmäiset sarjapelit

15.10.2020

Syysloma odotti poikia jo nurkan takana, mutta tätä ennen lähdettiin Tuusulaan pelaamaan kauden 2020-2021 avauspelit D1:n ylemmässä haastasarjassa. Vaikka Black lähti aavistuksen pienellä kokoonpanolla sunnuntain peleihin, niin kauden avaukseen saatiin hyvinkin herkullinen tilanne, koska aina niin ihana Ervi asettui avausvastustajaksi ja päivän toisessa pelissä kohdattiin paikallisvastustaja Tiikerit.

Black - EräViikingit Valkoinen 17 - 0

Avausvastustaja saapui paikalle suunnilleen samalla määrällä pelaajia kuin me, joten puntit olivat näiltä osin tasoissa.

Lokakuinen vesisade vihmoi mukavasti poikia poskille alkuverryttelyssä ja näin pojat saatiin hyvin hereille ennen pelinalkua. Peli lähti Blackin näkökulmasta erinomaisesti liikkeelle ja pallonhallinta oli alusta alkaen meillä. Black liikutti palloa ja monet syöttöketjut päätyivät laukaukseen kohti vastustajan maalia ja jo muutaman minuutin jälkeen siirryttiin 1-0 johtoon väkevän maalinedustapelaamisen johdosta. Työnteko palkitiin nopeasti seuraavan kerran jo n. 40 sekunnin kuluttua, kun Ervi kaivoi palloa taas maalinperukoilta. Black hallitsi peliä suvereenisesti ja erätauolle siirryttiin turvallisessa 5-0 johdossa.

Erätauon aikana muistutettiin puolustuspelaamisen tärkeyttä johtoasemassa ja työmoraalin säilymistä. Kompromisseja ei hyväksytty puolustamisen suhteen. Tästä huolimatta vastustaja pääsi laukomaan muutaman kerran todella vaarallisesti Blackin maalia kohti, mutta Tuomaksen varmat otteet maaliputkien välissä piti vastustajan nollilla.

Toinen erä meni pitkälti saman kaavan mukaisesti. Black hallitisi peliä suvereeenisesti  ja Ervi yritti parhaansa mukaan rimpuilla mukana. Toinen erä tuotti vielä 12 hienoa maalia ja näin ollen peli keskeytettiin 2. erän jälkeen.

Hieno peli pojilta joukkueena. Joukkuepelillä saatiin aikaiseksi 17 maalia Ervin verkkoon. Ei huono suoritus, tästä kannattaa hetken nauttia!

Tiikerit Oranssi - Black 7 - 3

Päivän toiseen peliin lähdettiin kahden tunnin varikkopysähdykdellä. Evästankkaukset suoritettiin joukkueenjohtajan antamien ohjeiden mukaisesti syöden terveelliset eväät. Valmennus mietti kuumeisesti kuinka ensimmäisen pelin hyvänolontunteet saadaan nollattua ja taisteluilme saadaan taas viritettyä sopivalle taajuudelle.

Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja Tiikerien pallon liikuttelu oli heti alusta alkaen aavistuksen terävämpää, joka puolestaan tuotti tasaiseen tahtiin vaarallisia tilanteita parhaaseen maalintekosektoriin.

Ensimmäisen kerran Tiikerit onnistui viiden minuutin kohdalla. Peli oli suhteellisen tasaista vääntöä seuraavat viisi minuuttia kunnes Black joutui alivoimalle. Vastustaja pyöritti pitkän ylivoiman, joka melkein kestettiin. Mutta melkein ei riitä. Tarkka yläkulmalaukaus keskustasta ja pallo siirrettiin toisen kerran keskiympyrään. Black pelasi todella hyvää alivoimaa, mutta tämä ei tällä kertaa riittänyt.

Ensimmäinen erä oli suhteellisen tasaista vääntöä, mutta aivan loistopaikkoihin Black ei päässyt ja erätauolle mentiin Tiikerien 2-0 jotoasemassa.

Toiseen erään lähdettiin hyvällä ilmeellä. Vajaan kahden minuutin kuluttua Tiikerit kuittasivat kuitenkin tilanteeksi 3-0 pienen oman pään sekaannuksen johdosta. Blackin merkkausvirheestä Tiikerit rankaisi taas ankaralla kädellä. Tästä sisuuntuneena Black kuittasi heti perään tilanteeksi 3-1. Aatu pääsi piiskaamaan keskustasta aivan vapaasti, eikä Aatu näistä paikoista jätä mahdollisuutta käyttämättä. Viisi minuuttia tästä ja Black kulutti taas jäähypenkkiä. Tiikerit pääsivät kuittaamaan ylivoimalla tilanteeksi 4-1. Tästä tilanteesta siirryttiin erätauolle.

Kolmanteen erään lähdettiin hieman riskillä ja päätettiin ottaa hieman ylempää kiinni ja häiritä näin vastustajan pelin avausta. Taktiikka osui omaan nilkkaan ja vastustaja kuittasi n. kahden minuutin pelaamisen jälkeen kaksi maalia. Taululla tilanne 6-1.

Tästä edettiin n. viisi minuuttia pelin aaltoillessa päästä päähän, mutta tämänkin kilpajuoksun voitti Tiikerit kuittaamalla taululle 7-1.

Peliä oli jäljellä noin viisi minuuttia ja Blackillä oli mahdoton tehtävä edessä. Penkillä päätetiin kuitenkin vielä tsempata loppuun asti ja muutama ansaittu maali saatiinkin aikaiseksi. Vilho karkasi vastustajalta keskialueella  yksinläpi ja spurttauksen päätteeksi kylmän viileä sijotus maalin vasempaan ylänurkkaan korjasi taululle lukemat 7-2. Tästä saatiin vielä pieni piritysruiske loppuun ja saatiin mukavan oloinen pyöritys aikaiseksi Tiikerien päätyyn. Tiikerit jouttuivat pelaamaan maalivahdin alueella palloa, joten tuomari pisti kädet ristiin pään päälle rankkarin merkiksi. Miksu pisti rankkarista verkot tötterölle ja näin loppulukemiksi kirjattiiin 7-3.

Aavistuksen samoja parantamisen kohteita valmennus näki Blackin pelaamisessa kuten viime viikonlopun Redin peleissä. Näihin palataan taas treenien merkeissä, mutta sitä ennen vietetään ansaittua syyslomaa.

Treenit jatkuvat syyslomaviikolla painottuen pelailuun. Tästä lähdetään sitten valmistautumaan kahden viikon päästä jatkuviin peleihin. Paljon on opittu viikonlopun peleistä ja Black on varmasti iskussa seuraavassa turnauksessa.

---------

Sunnuntaina oli myös Whiten vuoro avata sarjakausi ja pelipaikkana oli Sporttikeskus Tennari Lohjalla.

Kokoonpano kutistui viime hetkillä alle kahteen kentälliseen, joten peliaikaa oli pojille tällä kertaa ainakin luvassa.

White - Rangers Karhut 1-12

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui tuttuja pelaajia ainakin valmennukselle viime kausilta. Aikaisemmin ollaan kohdattu tosin niin ylemmän haastajasarjan kuin välisarjankin puolella, kun nyt oli sarjana alempi haastajasarja.

Rangers aloitti vahvasti ja menikin johtoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt kun minuutti myöhemmin Matias T syötti Milolle, joka tasoitti ottelun.

Kaksi minuuttia myöhemmin Eero sai jäähyn mailaan lyömisestä ja tämän ylivoiman Rangers käytti nopeasti hyväkseen.

Erä jatkui Rangersin selvällä hallinnalla, vaikka lisämaaleja ei erässä enää nähtykään.

Toinen erä oli myös Rangersin ja heidän kolmas maali nähtiin nopeasti erän alkuun.

Tämän jälkeen taisteltiin minkä pystyttiin pelin puoleen väliin asti, kunnes joukkueelle sattui musta pariminuuttinen, jonka aikana pallo kaivettiin omasta maalista peräti viisi kertaa. Erän viimeisellä minuutilla päästiin ylivoimalle, mutta summeri katkaisi sen ennen kuin ehdittiin edes hyökkäämään.

Kolmannessa erässä Rangers kesti alivoiman helposti loppuun, jonka jälkeen he kävivät tekemässä neljä maalia tasaiseen tahtiin.

Vaihtopenkillä päätettiin ettei hävitä peliä ainakaan keskeytykseen, joten loppu taisteltiin hampaat irvessä ja viimeinen tavoite saavutettiin, vaikka taululla olikin tylyt 1-12 lukemat.

Totutusti päivän ensimmäinen peli on ollut joukkueella huono ja sitä se oli myös tällä kertaa. Hyökkääjiltä puuttui liike ja tuki, joten puolustus joutui räiskimään avauksia sinne tänne. Tämän tasoista vastustajaa vastaan tälläisellä pelillä ei vaan voi pärjätä.

Torjunnat 17-9

TU II - White 5-4

Liekö päivän toinen vastustaja nähnyt miten huonoja oltiin ensimmäisessä pelissä vai tuliko peliin uudesti syntynyt ja lähes omalle tasolleen palannut White, kun White vei TU:ta ensimmäisessä erässä vähintään yhtä paljon ellei jopa enemmän kuin mitä Rangers vei Whitea ensimmäisessä pelissä.

Lähes koko ensimmäinen erä pelattiin vastustajan päädyssä, mutta viimeistely oli heikkoa useista hyvistä paikoista huolimatta. Jokainen poika pelasi vähintään tasollaan tai jopa äärirajoilla ja tämä näkyi kentällä.

Erässä nähtiin kuitenkin vain kaksi maalia, joista ensimmäinen ottelun toisella minuutilla kun Eero vapautti loistavasti sentterin paikalla pelanneen Tuomas O:n, joka ei erehtynyt tälläisesta paikasta.

Toista maalia odotettiin yhdeksän minuuttia kun Matias T lämäsi kaikkien (jopa itsensä!) yllätykseksi vaparin takaylänurkkaan lähes nollakulmasta!

Toinen erä aloitettiin siitä mihin ensimmäinen jäi, mutta tehokkaammin. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin johdimme jo 0-4, kun ensin Eero teki maalin Danielin syötöstä ja pari minuuttia myöhemmin Tuomas O vapautti Matias T:n joka iski jo toistamiseen pallon maaliin.

Tämän jälkeen peli muuttui kuin nappia painamalla. Vaikka itsekin saimme paikkoja luotua, niin TU rupesi hallitsemaan peliä ja iskivät nopeilla vastaiskuilla vajaaseen kuuteen minuuttiin kolme maalia. Tuliko pojille liian hyvä olo selvästä hallinnasta ja johdosta vai loppuiko vaan yksinkertaisesti kunto ja luotto omaan tekemiseen kun äkkiä olikin tiukkaa.

Kolmas erä aloitettiin ylivoimalla ja siinä nähtiin muutama hyvä tilanne, mutta siihen se sitten jäikin.

Vaikka erä jatkui tasaisena, niin nopeat vastahyökkäykset olivat myrkkyä väsyneelle joukkueelle ja erän puolivälissä TU tasoitti pelin.

Ettei selvässä johtoasemassa tapahtunut jäätyminen olisi ollut täydellistä, niin kolme minuuttia ennen loppua vastustaja meni ensimmäisen kerran johtoon.

Viimeisillä minuuteilla valmennus juoksutti Konstaa vaihtoon ja takaisin maaliin, kun yritettiin väkisin vääntää peli tasoihin. Viimeisen minuutin aikalisäkään ei auttanut, joten kirvelevä tappio tuli tässäkin ottelussa.

Torjunnat 22-17

Terveiset seuraaville vastustajille LaPalle ja ViTalle, että seuraavaan turnaukseen kahden viikon päästä saadaan erittäin todennäköisesti täydet kolme kentää, ja pelikin tulee olemaan ihan erilaista.