Naiset II aloitti sarjakauden Campossa

04.10.2020

SB Vantaan Naisten II joukkue aloitti 2.divarin pelit pelaamalla kaksi ottelua Campossa. Joukkueessa on sekoitus pelikokemusta omaavia naispelaajia sekä B-tyttöjen kilpasarjan pelaajia.

Oilers – Naiset II

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Oilersin joukkue ja ensimmäinen erä oli kylmää kyytiä. Edellisenä iltana kaksi kilpasarjan peliä pelanneet B-tytöt olivat hieman kankeina ja vastustaja aloitti heti voimakkaan vyörytyksen. Oilersin ensimmäinen maali syntyi kun avasimme laitaan heikon avauksen jota ei lisäksi tultu kunnolla vastaan. Virheemme hyödynnettiin ylös suuntautuneella vedolla ajassa 1.18. Reilu minuutti takaiskusta ja pallo kaivettiin jälleen Vantaan maalista. Tämä maali tuli laidasta kimmonneesta pallosta joka meni onnekkaastikin sisään veskarimme selän kautta. 3-0 maali syntyi B-tyttöjen perisynnistä eli liian pienenä ja ahtaana annetusta omasta hyökkäyspään vaparista. Vastustaja käynnisti hölmöilystämme vastahyökkäyksen joka päättyi maaliin ajassa 4.38.  Neljännessä vastustajan maalissa pakkimme pelasi itsensä ehkä hieman turhaan laitaan ja ahtaaseen tilaan joka johti pallonmenetykseen. Toki tässä tilanteessa olisi pakillemme voinut antaa apuja sekä syöttösuuntia eikä katsella tapahtumia vierestä. Reilun 8 minuutin pelaamisen jälkeen peli oli jo 5-0, tässä tilanteessa pallo pelattiin selin vetosektorilla olleelle vastustajalle joka veti pallon kääntövedolla maalissa olleen Rassen taakse. Lienee tarpeetonta sanoa, että kämmenpuoli pitää aina yrittää peittää… Lohduttomat 6-0 lukemat syntyivät ajassa 12.35 kun annoimme itse syötön turhan ahtaaseen tilaan josta pallo menetettiin vastustajalle. Erän loppuun Vantaa sai ylivoiman joka hyödynnettiin ajassa 14.04 tehdyllä maalilla. Maalin teki Heli ja syötön maaliin antoi Hely.

Lohduttoman tuntuisen avauserän jälkeen Vantaa otti pelin haltuunsa ja hallitsi seuraavaa kahta erää. 6-2 kavennus tehtiin ajassa 19.53. Saga syötti pallon pienellä siirrolla eteenpäin ja kohti maalia. Norppa laittoi pallon piennellä vedolla maalin veskarin jalkojen välistä. Vantaan 6-3 kavennus oli alivoimalla tehty. Ada antoi pallon vauhdissa olleelle Norpalle laitaan ja Norppa nousi maalia kohti ja päätti juoksunsa läheltä aivan takayläpesään lähteneellä vedolla. Kun vauhtiin oltiin päästy, tehtiin 6-4 maali ajassa 29.22 Helin toimesta. Heli katkaisi vastustajan syötön ja veti pallon takaylänurkkaan.

Kolmannessa erässä Vantaa väänsi 6-5 kavennusmaalin tilanteessa, jossa Sara nousi maalille. Saran nousu päätyi maalilla hässäkkään josta Anu pani pallon luukulta sisään. Kavennusmaalimme tehtiin ajassa 36.30 ja Vantaalla oli henki päällä. Valitettavasti emme saaneet tehtyä maaleja paikoistamme ja vastustaja hyödynsi oman tilanteensa. Ajassa 39.11 vastustaja käynnisti nopean hyökkäyksen, jossa pallo pelattiin nopeasti poikittain ja välitön veto painui Rassen taakse ajassa 39.11. Vantaa yritti vielä pelin lopussa kavennusta kuudella pelaajalla, mutta kun tämä ei tuottanut tulosta voitti Oilers pelin 7-5.

Naiset II - Tapma

Toisessa pelissä Vantaata vastaan asettui Tapman joukkue. Aivan käsittämättömällä tavalla meille tehtiin suoraan aloituksesta maali ajassa 0.06. Vastustajan hyökkääjä siis juoksi aloituksesta puolustuksemme läpi ja väsäsi maalin vain kuudessa sekunnissa. Tämän maalin opetus oli se, pelaajien tulee olla ihan oikeasti hereillä heti pelin alusta. Vantaa ei tästä masentunut vaan aloitti hyvällä sykkeellä hyökkäysten vyöryttämisen kohti Tapman maalia. Palkintona tästä oli Susan tasoitusmaali ajassa 7.25. Ada avasi pallon laitaan Susalle joka veti sopivan matalan vedon takanurkkaan. Kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen otti Pinja pallon mukaansa laidalla ja tuli väkisin vetopaikkaan.  Pinjan laidasta lähtenyt matala veto meni torjunnasta sisään, maaliin ei syöttäjää. Vantaa meni välittömästi (vain 7 sek edellisestä maalista) 3-1 johtoon Emmin maalin edestä rystyltä nostamalla vedolla, maaliin syöttöjäksi merkattiin Anu. Vantaan keskittyminen ja vetojen peittäminen herpaantui ajassa 13.37 ja vastustaja pääsi vetämään etuviistosta pallon maaliimme ja näin toiseen erään mentiin 3-2 lukemissa.

Toisessa erässä Vantaa lisäsi johtoaan hukattuaan ensin ylivoimansa. Heli teki rystypuolen vanhanaikaisen ajassa 29.52 ja tilanne oli kolmannen erän alkaessa 4-2.

Kolmannen erän alku oli meiltä heikohko, kun päästimme vastustajan nousemaan laidasta vetopaikalle. Tämä veto olisi pitänyt pystyä estämään, mutta niin vain peli oli jälleen jännittävästi lukemissa 4-3. Vantaan onneksi Ada antoi hienon etuviistoon annetun poikittaisen syötön Helylle joka rightin pelaajana pääsi tälläämään matalalla vedolla lukemiksi 5-3 ajassa 33.13.  Vain vajaat 50 sekuntia tästä maalista ja Vantaa oli johdossa 6-3. Emmi antoi pallon keskelle Anulle joka veti pallon torjunnan kautta maaliin. Vantaa antoi vielä vastustajalle yhden maalin, mutta piti pintansa ja näin peli Vantaalle lukemin 6-4.

Ensimmäisestä pelistä olisi poimittavina kaksi opetusta ja ne ovat: ole hereillä/virkeänä heti pelin alussa äläkä koskaan lopeta pelaamista. Vantaa teki hienon nousun 6-0 tilanteesta ja olisi hieman paremmalla viimeistelyllä voinut voittaa peli vaikka käytännössä oli hävinnyt ottelun ensimmäisessä erässä. Toisessa pelissä Vantaa oli heti mukana sykkeessä ja asenne oli hyvin kohdallaan.

Tulevissa 2. divarin peleissä (kuten myös B-tyttöjen peleissä) on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että emme avaa peliä ahtaisiin paikkoihin joissa pallo menetetään ja vastustaja pääsee vastahyökkäyksiin. Viemme joskus palloa turhaan oman maalimme taakse jossa pakkiimme syöksyy kiinni parikin vastustajaa ja pallonmenetys johtaa usein vaarallisiin tilanteisiin.

Tämän päivän pelistä on huomiotava myöskin se, että monet mukana olleista B-tytöistä pelasivat ensimmäiset naisten 2. divarin pelinsä.

#salibandy #n2div #tyttösalibandy #promonafinlandoy #hellapoliisi #käpygrilli #ndttukku #meidänjengi #sbvantaa