Otteluraportti - ÅIF parempi kotistartissa

21.09.2020

SB VANTAA - ÅIF 4-10  (3-4, 0-3, 1-3)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen Divarikauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin sunnuntaina Myyrmäen Energia Areenalla. Komeisiin puitteisiin vieraaksi saapui viime kaudella vielä Salibandyliigaa pelannut kokenut ÅIF.

Sunnuntai-illan ottelu startattiin vieraskomennossa, kun ÅIF käänsi oman maalivahtinsa torjuman irtopallon nopeasti vastahyökkäykseen ja Teemu Karesniemi viimeisteli lukemiksi 0-1 aikaan 2:08. Kotijoukkueen ensimmäinen nähtiin aikaan 7:31, kun sarja-avauksessa kolmesti osunut Tommi Rosendahl painoi vahvan katkon jälkeen pallon hirmupommilla aivan yläkulmaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin siirtyi Edari ensimmäisen kerran johtoon, maalintekijänä avauspelissäkin onnistunut Riku Kallunki Matti Siitosen syötöstä. SB Vantaa karkasi jo 3-1 johtoon ajassa 12:02, maalintekijänä uransa ensimmäisellä Divarimaalillaan Aleksi Rekola ja illan toinen tehopiste nyt syötön muodossa Kallunkin nimiin. Kokenut ÅIF ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt ja vieraiden kuitti nähtiin reilu minuutti myöhemmin, kun Atte Huovinen riisti pallon keskialueella ja tyylitteli näyttävästi 3-2 kavennuksen. Ja kun kavennusosumaa seurasi heti vieraiden ylivoima, nousi ÅIF tasoihin vain 36 sekuntia edellisen osuman jälkeen. Erätaukolukemiksi 3-4 sahasi lopulta vieraiden ykkösviisikko, maalintekijänä ajassa 17:46 Markus Mitikka.

Pelinkuva ei toiseen erään muuttunut, taas oli ÅIF terävänä keskialueen riistossa ja jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen vei Mikael Fredriksson vieraat kahden maalin johtoon. Sama tutkapari kuin edellisessä oli asialla reilu viisi minuuttia myöhemmin, tällä kertaa Fredriksson tarjoili ja ja Olli Huhtala viimeisteli tyylikkäästä poikkarista lukemiksi 3-6. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla karkasi ÅIF jälleen oman veskarin reboundista ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi viimeisteli Huovinen pelin toisellaan kakkoserän vieraiden nimiin numeroin 0-3.

Pelin päätöserään löi SB Vantaan todellisen myrskyn päälle, mutta silti seuraavastakin maalista vastasi ÅIF ja Atte Huovinen. Läpi erän jaksoi Edari kuitenkin myllyttää kiriä, vain vieraiden maalille kesken pelin vaihdettu Markus Hakala piti hurjassa pallosateessa numerot muuttumattomina. Pelin viimeisillä minuuteilla ÅIF teki kaksi tyhjiin, Edari onnistui kerran Lari Sorsan toimesta.

Erikoista

Viimeisen sekunnin tyhjiin tehty maali jäi virallisesta pöytäkirjasta puuttumaan, virhe korjattiin jälkikäteen. Oikea lopputulos siis 4-10, ei 4-9 kuten pelipäivän illalla infottiin.

Muuta

Aleksi Rekola onnistui kotidebyytissään tekemään uran ensimmäisen Divarimaalinsa. Tommi Rosendahl ja Riku Kallunki matkaavat Turun vieraspeliin kahden ottelun maaliputkessa.

Palkitut

Lady Bodycare ottelun herrasmiespelaaja ja Edarin illan MVP oli Riku Kallunki (1+1).

06.04.2024Joukkueiden avoimet harjoitukset käynnissä!
09.03.2024Kesäleirit kesäkuussa, ilmoittaudu nyt!