Otteluraportti - Divarikausi voitolla käyntiin

19.09.2020

EV Akatemia - SB Vantaa 3-5  (2-1, 1-3, 0-1)
Tilastot

Miesten Divarikausi 2020-21 polkaistiin lauantaina käyntiin täydellä seitsemän ottelun kierroksella. SB Vantaa vieraili omassa sarjastartissaan siellä mihin viime kausi päätettiin, eli EV Akatemian vieraana Mosalla. Avauskierroksen taistosta muodostui hyvävauhtinen ja tasainen ottelu, josta Edari selviytyi ulos voittajana Tommi Rosendahlin hattutempun siivittämänä.

Pelin avauserässä varsinkin vierasjoukkueen pelaamista leimasi selkeä hermostuneisuus, hyökkäysten rakenteet karkailivat käsistä ja pallolliset virheet leimasivat ensimmäistä kaksikymppistä. EV Akatemian nuori energia sai ensimmäisen palkintonsa aikaan 9:19, kun YV-pelissä Jacob Kerola onnistui Benjamin Tenhosen syötöstä. Kolme minuuttia ennen taukosummeria osui toinen Tenhosista, kun Daniel vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. SB Vantaa sai erän viimeisellä minuutilla oman mahdollisuutensa ylivoimalla, jonka Edari käyttikin hyväkseen, kun Tommi Rosendahl avasi tyylikkäällä viimeistelyllä vantaalaisryhmän maalihanat salibandykauden 2020-21 osalta.

Ottelun toiseen erään illan vieras tuli huomattavasti vakuuttavammin ja otti pelin komennon selkemmin haltuun. 19 sekuntia ennen pelin puoliväliä iski Rosendahl pelin toisen osumansa Leevi Aurasen esityöstä ja kun lauantain Edariryhmän kuopus Riku Kallunki viimeisteli viileästi läpiajosta aikaan 32:32, oli SB Vantaa ensimmäistä kertaa johtoasemassa. Tästä vain reilu minuutti myöhemmin tyylitteli Rosendahl paluuottelunsa hattutempun täyteen, tällä kertaa syöttöpiste Lari Sorsan nimiin. EV Akatemia onnistui vielä aikaan 36:35 kaventamaan erätaukolukemiksi 3-4 Aleksi Hanhisalon maalilla.

Illan vieraan terävöitynyt fokus piti hyvin pelin päätöserässäkin ja kun Leevi Auranen naulasi pelin toisella vieraiden ylivoimalla lukemiksi 3-5 aikaan 47:40, otti SB Vantaa vahvan otteen tärkeisiin sarjapisteisiin. Pelimiesten kympillä Edari puolusti tyylikkäästi kaksi alivoimaa pois taululta ja viimeisten minuuttien hurjassa kotijoukkueen kirissä Edariveskari Niilo Nevalainen piti joukkueensa varmuudella kiinni täydessä pistepotissa.

Avauskierroksen ottelu tarjosi jännittävän taiston Mosahallin illassa, SB Vantaan ylöspäin pelin läpi osoittanut käyrä antaa hyvän pohjan alkaneelle Divarikaudelle.

Erikoista

Tommi Rosendahl veti kymmenen vuoden tauon jälkeen SB Vantaan pelipaidan päälle ja iski paluuottelussaan vanhassa kotihallissaan hattutempun. Edaridebyyttiään pelannut Aleksi Rekola kirjautti syöttöpisteen Riku Kallunkin tekemään maaliin.

Muuta

Maalivahdit molemmissa päissä esittivät tukun loistavia torjuntoja. Liigakaukaloissakin marinoitunut Santeri Kainulainen kirjasi tililleen 19 torjuntaa, Edarivahti Niilo Nevalainen 22.