B-tytöt SM-karsinnoissa

30.08.2020

B-Tytöt karsivat paikasta SM-sarjaan viikonloppuna. Lauantaina oli vastassa kaksi alkulohkon joukkuetta (Northern Stars sekä LasB) ja sunnuntaina vielä yksi peli jatkopeli.

Northern Stars – B-tytöt 7-1

Ensimmäisenä kohdattu NS:n joukkue oli odotetun kova ja joukkue lähtikin heitä vastaan puolustusvoittoisella taktiikalla. Tässä pelissä oli nopeasti selvillä se, että vastassa oli liikkuva ja kovakuntoinen joukkue. Vastustajan avausmaali tehtiin ajassa 8.37 laidasta lähteneen kaartojuoksun päättäneestä ja ylös suuntautuneesta vedosta.

Toisessa erässä ajassa 18.52 teki vastustaja keskellä vetosektoria tapahtuneen pallonriiston jälkeen ylös suuntautuneella vedolla tilanteeksi jo 2-0. Kun erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia lisäsi vastustaja johdoksi jo 3-0 maskiin lähteneellä kaukovedolla. Ajassa 25.36 menetti pakkimme pallon maalin takana josta se pelattiin nopeasti luukulle ja kauhottiin tolpalta sisään (4-0). Aivan erän lopussa pyörähti Pinja hienosti itsensä laidasta vapaaksi vetopaikalle ja veti matalan vedon veskarin kautta sisään, erätauolle mentiin 4-1 lukemissa.

Kolmannen erän ensimmäinen takaisku tuli ajassa 37.15 tilanteessa jossa vastustajan pelaaja sai rauhassa nousta yllättävän lähelle maaliamme ja vetää juoksusta taka-alanurkkaan 5-1 johtomaalin. Vain 45 sekuntia ja pallo oli jälleen Martsan selän takana kun luukulla pallo pelattiin merkkaamattomalle pelaajalle joka teki lähietäisyydelta 6-1 johtomaalin. Pelin viimeinen maali (7-1) tehtiin ajassa 33.54 kun päästimme vastustajan nousemaan luukulle maalin takaa ja syöttämään pallon maalitekopaikkaan. Maaliin vaihdettu Ella ei voinut maalille mitään.

Tässä pelissä joukkueemme oli koko ajan hieman ”sillassa” ja loppuluvut olisivat saattaneet olla pahemmatkin ilman Martsan useita hyviä pelastuksia. Vastustajan pelinopeus ja pallovarmuus olivat meitä paremmat.

LaSB – B-tytöt 6-3

Päivän toisessa pelissä asettui vastaamme LasB:n joukkue ja tässä pelissä ratkaistiin lohkon kakkospaikan kohtalo. LasB pelasi edellisen kauden SM-sarjassa ja oli siksi voittajasuosikki, mutta etukäteen B-tytöt kokivat tämän ottelun olevan voitettavissa.

Vantaa aloitti ottelun vahvasti kahdella ylhäältä karvaavalla ketjulla ja oli ensimmäisessä erässä niskan päällä. Useista paikoistamme huolimatta teimme erässä vain yhden maalin, joka osoittautui ottelun kannalta ratkaisevaksi tekijäksi. Ajassa 1.34 Elsa syötti eteen Pinjalle joka laukoi tilanteeksi 1-0 matalalla vedolla. Valitettavasti Vantaa ei saanut jäädytettyä peliä ja kärsi takaiskun vain 15 sekuntia ennen erän päättymistä. Tässä maalissa oli matkassa hieman epäonneakin kun takalaidasta maalille tullut laukaus meni puolustajamme mailasta sisään.

Toisessa erässä tehtiin vain yksi maali ja tämä tuli laidasta maskin takaa tulleella tarkalla ylänurkkavedolla. Vastustajan 2-1 johtomaali syntyi ajassa 18.22. Vantaa päästi vielä 3-1 maalin ajassa 27.50 kun pallon hävittiin vastustajalle maalin takana josta se toimitettiin maalille jossa ei ollut riittävän nopeasti pelaajiamme häiritsemässä vapaana ollutta vastustajaa.

LASB.JPG

Kolmannessa erässä tehtiin sitten enemmän maaleja. Vantaa aloitti erän vajaalla kun Henkka oli saanut toisen erän lopulla jäähyn, mutta Vantaa selvitti tämän jäähyn ilman takaiskuja. Ajassa 39.21 kimposi Saran veto Sagalle joka veti välittömästi matalan vedon takanurkkaan kaventaen tilanteeksi 3-2. Vantaa joutui alivoimalle ajassa 40.55 ja valitettavasti vastustaja rankaisi jäähystä laidasta vedetyllä vedolla ajassa 41.24 mennen samalla 4-2 johtoon. Vantaa kuitenkin kavensi nopeasti lukemiksi 4-3 kun Emppu näpäytti Henkan vedosta veskarista kimmonneen pallon verkkoon. Valitettavasti vastustaja kuittasi kavennusmaalimme heti seuraavasta vaihdossa, kun laidasta ja pakkimme jaloista lähtenyt veto osui takanurkkaan tappaen näin käytännössä takaa-ajomme. Päivän viimeisen ja 6-3 osuman väsäsi vastustaja taka-alanurkkaan tolkuttoman pitkän ja estelemättömän poikittaisjuoksun päätteeksi. Häviö LasB:lle tarkoitti sitä, että sunnuntaina vastaan asettui Ervin joukkue.

EräViikingit – B-tytöt 9-5

Ervi pelistä muodostuikin sitten melkoinen maalijuhla, jossa Vantaa hukkasi etulyöntiasemansa kolmannessa erässä.

Vantaa aloitti maalien tekemisen ajassa 4.53 Millan syöttäessä pallon Elsalle laitaan. Elsa suojasi palloa hyvin ja eteni vetopaikalle josta veti pallon matalana takanurkkaan. Vantaa sai mahdollisuuden pelata ylivoimaa ajassa 7.29 mutta päästi vastustajan kuljettamaan pallon omasta päädystään vetopaikalle ja tasoittamaan pelin lukemiin 1-1 laadukkaalla vedolla (aika 8.11). Saman ylivoiman aikana Vantaa kuitenkin siirtyi 2-1 johtoon Norpan runtattua Sagan vedon reboundin läheltä sisään ajassa 8.30. Vain 10 sekuntia johtomaalista ja Lidi lisäsi johdoksi jo 3-1 kaukaa maskiin lähteneellä vedolla. Vantaalle tarjottiin vielä ylivoimaa mutta tätä mahdollisuutta ei pystytty hyödyntämään.

Toisessa erässä Vantaa jatkoi maalien tekoa ja lisäsi johtoaan kun Henkan pieni syöttö osui Elsalle joka nosti pallon maaliin rystyltä. Tämä 4-1 maali syntyi ajassa 17.47. Vastustajan 4-2 kavennus syntyi pitkästä syötöstä joka ohjattiin pompusta hienosti luukulle toiselle ylös nousseelle hyökkääjälle. Vantaa kuitenkin teki erän viimeisen eli 5-2 maalin. Tässä maalissa Saga katkaisi vastustajan pakin syötön ja vetäisi heti ylös nostetun vedon Ervin maaliin.

Kokeneet BiancoNero kannattajat odottivat kolmatta erää pienoisen pelon vallassa koska viimeisissä peleissä joukkueemme ei ole ollut mitenkään vahva viimeisen erän väännöissä. Erä alkoi mahdollisimman huonosti kun kavennusmaali väsättiin vain 20 sekunnin pelin jälkeen. Tästä eteenpäin oli jo rahtusen väsyneeltä vaikuttanut Vantaa vähän pinteessä, ja päästi erässä yhteensä 7 maalia. Erästä positiivisena asiana mainittakoon yksi tapettu jäähy. Jälleen vahvasti pelannutta Martsaa ei maaleista voi syyttää. Vantaan kausi jatkuu siis kilpasarjassa.

Viikonloppu osoitti B-työillä olevan muutamia heikkouksia vastustajiin verrattuna. Vastustajat olivat monesti fyysiseltä kunnoltaan parempia ja pelinopeita. Joukkueeltamme puuttui myös pallonkäsittelyvarmuutta joka näkyi siinä, että yllättävän usein pallo lähti pomppimaan syöttöä vastaanotettaessa. Myös syöttöjen laatu oli välillä heikkoa (liian eteen, hieman liian taakse jne) verrattuna vastustajiin. Verrattuna vastustajiin yritimme liian usein puskea palloa läpi vastustajien kuljettamalla palloa, monesti helpompi ratkaisu olisi ollut käyttää palloa vapaana olevan pakin kautta. Annoimme vastustajille turhaan etumatkaa pienillä virheillä jotka menevät keskittymisen puutteen piikkiin, johon osatekijänä oli varmasti heikompi fyysinen valmiutemme. Seikka johon tulee nyt panostaa.

Positiivisena seikkana on mainittava LasB pelin pari erää sekä ehdottomasti myös Ervi pelin ensimmäiset erät. Puolustuspelimme oli hyvää myös NS pelissä, vaikka lukemat eivät ehkä siltä näytä.

Vaikka monelle pelaajallemme jäi viikonlopusta varmasti pettynyt tunne, on silti hyvä muistaa, että tämän kokemuksen päälle on hyvä rakentaa. Nyt keskitytään kilpasarjaan ja naisten kakkosdivariin,  ja katsotaan kauden lopussa missä tilanteessa ollaan. Jos olemme play off karsinnoissa, tiedämme varmasti mitä odottaa vastustajilta. Jokainen saa myös olla ylpeä erityisesti sunnuntain pelistä, jossa tehtiin kaksi erää erittäin vakuuttavaa työtä.

#salibandy #tyttösalibandy #meidänjengi #sbvantaa #promonafinlandoy #promona #ndttukku #käpygrilli #hellapoliisi