Otteluraportti - Takaiskujen reissu Lappeenrantaan

27.02.2020

NST - SB Vantaa 12-2 (4-0, 5-0, 3-2)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue matkasi viime sunnuntaina runkosarjan viimeiseen vieraspeliinsä Lappeenrantaan NST:n vieraaksi. Vahvassa vireessä matkaan lähteneen vantaalaisjoukkueen kohtaloksi jäi kuitenkin tällä kertaa tyly tyrmäystappio loukkaantumisten ohella.

Ottelun avauserässä hereillä oli vain yksi jengi, kun NST latoi ykköstykkiensä johdolla erätaukolukemiksi 4-0.

Pelin toiseen erään pyrki SB Vantaa kurssia kääntämään, mutta siinä ei lähellekään onnistuttu, kun isännät panivat vielä paremmaksi ja tanssivat toisen erän nimiinsä lukemin 5-0. Yksipuolisen näytöksen kuohuttaneiden tilanne nähtiin toisen erän päätteeksi, kun kotijoukkueen Santeri Kakon holtiton huitaisu päättyi Lari Lundströmin pahan näköiseen loukkaantumiseen.

Huitomisesta tuomitun viiden minuutin rangaistuksen aikana Edari osui kertaalleen, Toni Koskela teki ja Asko Santero syötti. Päätöserän puolivälissä kavensi Jesse Tolvanen lukemiksi 9-2, mutta viimeisetkin ilmat Edarikeuhkoista oli vienyt tylyjen lukemien lisäksi ykkössentterin matka paikalliseen sairaalaan. NST tyylitteli illan loppulukemiksi 12-2 ja piti ansaitusti kolme sarjapistettä kotonaan.

Lappeenrantalainen salibandy varmisti samalla paikkansa myös ensi kaudeksi Divarikartalla, tappion myötä SB Vantaan kauden jatkuminen putoamiskarsinnoissa varmistui.

Erikoista

Oman osansa paljon lähiaikoina puhetta aiheuttaneisiin korkeisiin mailoihin ja niistä tuomittaviin rangaistuksiin voisi tuoda sunnuntaina nähty tilanne. Vahinkoja sattuu ja joskus on mukana myös paljon huonoa tuuria, mutta tilanteessa 9-0 erän viime sekunneilla holtiton pallosta ohi lyönti ja lapa suoraan naamaan, asettanee kysymysmerkin alle pelaajan vastuun omasta pelivälineestään. Suojalasit olisivat saattaneet silmävammaa lieventää, purukalustoa nekään eivät olisi suojanneet, kotijoukkueen pelinaikainen näkemys toivotusta 2+2 minuutin rangaistuksesta näissä tilanteissa eroaa varsin vahvasti Edarin ajatuksesta asiaan liittyen. Isompi kysymys lienee, miten nämä saataisiin kitkettyä kokonaan pois, jotta kenenkään näkö tai terveys ei olisi uhattuna rakkaan harrastuksemme parissa.

Muuta

Tyly tyrmäys Lappeenrannassa päätti SB Vantaan vahvan neljän pelin voittoputken ja varmisti samalla Edarin pelien jatkumisen putoamiskarsinnoissa. Joukkue kohtaa vielä runkosarjassa ErVi Akatemian tämän viikon perjantaina Myyrmäessä.