01.02.2020

Aikaisin lauantaiaamuna 07 White matkusti Porvooseen pelaamaan D2-ikäluokan alinta haastajajatkosarjaa, jossa tiedossa oli kaksi paikalliskamppailua SBS Sisua sekä Tiikerit Punaista vastaan.

SBS Sisu - White 5-10

Ensimmäisenä vastaan asettui SBS Sisu, josta ei tiedetty muuta kuin, että sekin tulee Vantaalta ja että meidän joukkueessa pelaa yksi sieltä meille pari vuotta sitten saapunut poika.

Ottelu alkoi Whiten hallinnassa ja ensimmäinen maali nähtiin reilun viiden minuutin jälkeen. Iloa ei kauan kestänyt sillä Sisu tasoitti pelin reilu minuuttia myöhemmin.

Vaikka erä oli selvää Whiten hallintaa, niin ohilaukauksia tuli todella paljon, eikä kumpikaan maalivahti joutunut juurikaan torjuntatöihin.

Toisessa erässä nähtiin jo parempaa Whitea ja johtomaali syntyikin heti erän alussa. Laukauksia saatiin maalia kohti jo kolminkertainen määrä ensimmäiseen erään verrattuna ja vaikka vastustaja tuplasi omat vetonsa, niin ne jäi silti neljään. Erä Whitelle 3-1, vaikka paikkoja oli useampaankin maaliin. Tolpista ei edelleenkään saa yhtään pistettä.

Kolmannessa erässä peli aukesi huomattavasti ja tilanteita syntyi molempiin päihin.

Sisu iski usein keskeltä nopeilla vastaiskuilla ja kun Whiten hyökkääjät keskittyivät hyökkäämään ja pakit puolustamaan, niin keskialueelle jäi turhan paljon tilaa. White piti silti enemmän palloa, eikä ottelussa ollut mitään hätää varsinkaan kun maalihanatkin aukesivat kunnolla kolmannessa erässä.

Vaikka vastustaja iski erän alussa reilun seitsemän minuutin aikana pallon kahdesti meidän maaliin, niin White teki samassa ajassa peräti kuusi maalia. Vaikka vastustaja kaunisteli vielä lukemia pari minuuttia ennen loppua, niin tuloksena oli silti Whiten selvä 10-5 voitto.

Vaikka voitto tulikin, eikä pelissä ollut mitään hätää, niin varsinkin hyökkäysalueella olisi voinut usein odottaa vielä yhtä syöttöä takatolpalle jossa oli varsin usein kaveri vapaana, kun nyt vedettiin itse yli tai veskaria logoon.

Kaikesta huolimatta hieno voitto.

White - Tiikerit Punainen 11-3

Tunnin tauon jälkeen pelattiin Tiikerit Punaista vastaan, joka oltiin voitettu syksyllä treenipelissä.

Poikia muistutettiin mm. syöttelypelin tärkeydestä ja jos ensimmäisessä ottelussa yritettiin ratkaista itse, niin tässä pelissä jaettiin syöttöjä huomattavasti enemmän koko kentän alueella.

Ottelu saikin hyvän alun kun kahden minuutin jälkeen tehtiin kaksi maalia viiteen sekuntiin.

Vaikka päivän aikana sai lyödä mailaan niin paljon kuin halusi, niin kuuden minuutin kohdalla saatiin tästä syystä päivän ainoa jäähy. Vaikka alivoimapeliä ei saatu kasaan kovin hyvin, niin silti meillä ei ollut aluksi mitään hätää. Tiikerit onnistuivat kuitenkin tekemään maalin suhteellisen harmittoman näköisestä tilanteesta. White jatkoi kuitenkin pelaamista ja erätauolle mentiin lopulta 5-1 johdossa.

Vaikka Tiikerit tekivät toisen erän ensimmäisen maalin, niin White piti palloa ja peliä rakennettiin syötellen ja tämä tuotti edelleen tulosta, sillä pelin puolessa välissä johdettiin jo 10-2.

Vaikka peli kulkikin myös tämän jälkeen, niin suurin into oli jo selvän johdon myötä haihtunut ja loppu olikin vähän enemmän vaan pelailua.

Viimeisessä erässä nähtiin hyvien torjuntojen lisäksi yksi maali molempiin päihin ja lopputulokseksi kirjattiin Whiten 11-3 voitto.

Päivän aikana oli ilo nähdä aikaisempaa parempaa joukkuepeliä sekä hienoja suorituksia ihan jokaiselta pojalta. Jokainen pelaaja teki nimittäin ainakin toisessa pelissä vähintään yhden aivan loistavan syötön, katkon, harhautuksen, torjunnan tai muun vastaan hienon suorituksen.

Peleissä mentiin myös kerrankin kunnolla tilanteisiin, eikä pelätty kaksinkamppailuja vaan käytettiin niissä myös voimaa.

-----

Kun White lopetti omat pelinsä, niin Black aloitti samaan aikaan alkulämpöjä Tiger Sportissa. Kyseessä oli D2-ikäluokan ylemmän haastajajatkosarjan pelit.

Black- Losb Red 7-4

black_25012020_200px.jpgPäivän ensimmäisen ottelun vastustaja tuli Lohjalta. Ottelu oli kahden nopealiikkeisen joukkueen tasaista ja tarkkaa peliä.

Ensimmäinen erä oli LoSB:n hallintaa. Black pysyi pelissä mukana, vaikka ensimmäisen erän jälkeen lohjalaiset johtivat 2-1. Ensimmäisen erän loppupuoliskolla LoSB sai rangaistuslaukauksen, mutta Tuomas hoiti tämän hienosti. Kun maalivahdin loistavat torjunnat nostivat joukkueen pelifiilistä, niin ottelu eteni nousujohteisesti ja hallinta siirtyi ottelun edetessä Blackille.

Toinen erä päättyi 2-0 ja ottelu kääntyi Blackille. Erätauolle mentiin 3-2 johdossa.

Kolmas erä käänsi ottelun lopullisesti Blackille. Kurinalaisella pelillä ottelun kolmas erä oli Blackin hallintaa. Onneakin oli toki erässä matkassa. LoSB onnistui tekemään pari maalia Blackin tehdessä neljä.

Ottelussa oli monta onnistujaa ja rohkeutta löytyi jokaiselta pelaajalta enemmän kuin koskaan. Joukkuepelin paraneminen tuotti tulosta ja näin Black voitti LoSB:n lopulta 7-4.

KKP - Black 9-10

Toinen ottelu oli vastuujoukkue KKP:tä vastaan. Joukkueet olivat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti, joista Black oli vienyt kaksi kertaa pisteet.

KKP aloitti vahvasti ja pian ottelun alkamisesta johti ottelua. Black pääsi kuitenkin peliin nopeasti mukaan ja kontrolloidulla pelillä ensimmäinen erä meni Blackille 4-2.

Toinen erä, kuten koko ottelu, oli kahden tasaisen joukkueen tasaista vääntöä. Välillä mentiin tasoissa ja välillä jompikumpi johti maalilla. Kolmannessa erässä Black tuntui karkaavan turvalliseen johtoon. KKP:n onnen ja Black:n epäonnenkin myötä KKP tuli maalin päähän erän lopussa, kun myös Black teki omassa kenttäpäädyssä virheitä.

Ottelun viimeiset minuutit oli katsomolle taas henkeä salpaavia. Black voitti ottelun 10-9, vaikka johti ottelua parhaillaan 7-4.

Ottelu oli hyvin nousujohteinen maaleista huolimatta ja hyvästä joukkuepelistä palkittiin, vaikka aina ei pystytty pysäyttämään KKP:n tarkasti laukovia pelaajia.

-----------

Tammikuun sateisena sunnuntaiaamuna Redin joukkue matkasi Keravalle Klondyken hallille pelaamaan D1-ikäluokan alinta haastajajatkosarjaa.

Kello 8 olivat ovet vielä kiinni, eikä muita näkynyt paikalla. Kahdeksan jälkeen ovet kuitenkin vihdoin avautuivat ja pojat pääsivät käymään sisällä ennen alkulämpölenkkiä.

KKP- Red 6-7

Edellisenä päivänä oli Blackin joukkue vienyt tiukan kamppailun jälkeen maalin erolla voiton KKP:n joukkueesta, joten nurmijärveläiset pääsivät heti yrittämään revanssia -06 sarjan pelissä. Pelistä tulikin edellispäivää vielä tiukempi ja ottelu eteni tasaisesti maalin erolla tai tasapelissä.

Alkuun, vaikka Redin pojat olivat herättäneet itsensä ulkona, ei pelissä oltu hereillä. Tähän on kuitenkin totuttu kauden aikana varsinkin näissä aamupeleissä. KKP meni jo puolen minuutin jälkeen johtoon, mutta tasoitus tuli nopeasti. Red paransi jälleen otteitaan nousujohteisesti ottelun edetessä.

Redin pojat pystyivät hallitsemaan peliä pallollisesti, mutta keskialueella pallon menetykset meinasivat koitua Redin kohtaloksi. KKP:n pelaajilla oli tarkat ja kovat vedot.

Kolmannen erän alkaessa peli oli 5-5, mutta heti erän alkuun KKP teki kuudennen maalin. Kymmenen sekuntia myöhemmin Red kuitenkin tasoitti taas pelin.

Kolmas erä eteni Redin hallitessa pallollisesti. Kentän molemmissa päissä nähtiin ainakin katsojien henkeä salpaavia tapahtumia, mutta kun Redin pelaajat uskoivat omaan tekemiseen, niin se palkittiin minuutti ennen ottelun loppua. Milon syötöstä Aaro teki ottelun seitsemännen ja samalla ottelun viimeisen maalin.

Viimeinen minuutti olikin taistelua aikaa vastaan ja vielä KKP:n yrittäessä ilman maalivahtia palloa pidettiin Aleksin voimalla kulmassa lähes puolen minuutin ajan. Summerin soidessa fiilikset olivat loistavat hienon taistelun jälkeen.

Red-Oilers Orange 5-4

Toinen ottelu oli Oilers Orangea vastaan. Ottelun alussa oltiin hereillä paremmin vaikka Oilers tekikin kaksi ensimmäistä osumaa viiden minuutin jälkeen. Red teki ottelun kannalta tärkeän ensimmäisen maalinsa heti Oilersin toisen osuman jälkeen ja näin oltiin taas mukana pelissä. Pallollinen hallinta siirtyi hiljalleen ottelun aikana Redille, vaikka Oilers onnistui maalin viimeistelyssä paremmin Red:n oman alueen merkkausvirheiden vuoksi.

red_kkp_200px.jpgToisen erän puolen välin jälkeen Oilers johti jo 4-1, mutta kun Red uskoi edelleen omaan tekemiseen ja pojat kuuntelivat valmentajien ohjeita, niin 4-2 kavennus nähtiin jo minuutin päästä Oilersin maalista.

Toisen erän lopulla Red onnistui tekemään kolmannen maalin, kun Oilersin maalin edessä oli hirveä härdelli. Jerry kokeili ja Marsel laittoi riparin sisään.

Kolmannessa erässä Oilers ei meinannut onnistua millään nousemaan Redin kenttäpäähän hyvän karvauksen vuoksi. Keskialueen menetyksistä Oilers pääsi yrittämään, mutta usein Redin pelaajat ohjasivat pallollisen kulmaan ja veivät vastustajalta pallon. Redin pelaajien omaan tekemiseen uskominen ja pelaaminen JOUKKUEENA tuotti tasoittavan maalin reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

Vastustajan ottaessa aikalisän, sovittiin, että tasapelikin riittää Redille ja kaikki mitä Oilersin maalin suuntaan tehdään, on plussaa.

Joukkuepelinä, maltilla ja omalla tekemisellä ottelu ratkesi Aleksin tehtyä esityön ja Miikan laittaessa pallon Oilersin maaliin. Ottelua oli pari minuuttia jäljellä ja sekin pelattiin tarkasti ja järkevästi.

Ansaittu voitto kurinalaisella pelillä.

Tämän viikonlopun kaikissa peleissä näkyi pelaaminen JOUKKUEENA joka näkyi ansaitusti tuloksissa. Kuutta voittoa kuudesta pelistä voi pitää hyvänä tuloksena yhdelle viikonlopulle!

Ensi viikonloppuna jatketaan pelejä Whiten vastuuturnauksen merkeissä.

06.04.2024Joukkueiden avoimet harjoitukset käynnissä!