B-tytöt harkkapelissä Jokereita vastaan

30.01.2020

B-tytöt kohtasivat torstai-illan harjoituspelissä Jokereiden A-tytöt Campossa.

Ottelun alku oli tasaista peliä,  ja Vantaa siirtyikin johtoon ajassa 5.27 kun Emppu nosti pallon maalinedushässäkästä verkon perukoille. Syöttäjänä toimi Saga, joka sörkki pallon ruuhkassa Empulle. Ottelun ensimmäinen erä päättyi hieman nolosti kun vastustaja päästettiin tasoittamaan peli vain 9 sekuntia ennen erän loppua. Tässä maalissa venyi kahden hyökkääjän vaihto pitkäksi ja molemmat pakit harhailivat maalin takana.

Toisessa erässä Vantaalta loppui jotenkin vauhti ja syyllistyimme peräkkäisiin virheisiin. Erä alkoi kentän keskustassa tapahtuneesta pallon menetyksestä, josta vastustaja karkasi läpiajoon. Tilannetta paikattiin rikkomalla vastustajaa, joka johti rankkariin. Rankkari epäonnistui ja näin takaiskulta vältyttiin. Seuraava maali oli kuitenkin jo tulossa, kun ajassa 17.00 pääsi vastustaja hieman veltosti pelatusta puolustuspään aloituksesta aivan vapaasti Martsan eteen ja veivaamaan pallon etunurkasta sisään. Seuraavassa eli 3-1 maalissa vastustaja pelasi pakkimme itsensä pois tilanteesta pyörähtämällä laidassa keskustaan. Vastustaja siirsi pallon kämmenelle ja veti pallon puolen metrin korkuisena Martsan taakse. Maalin syntyessä oli erää pelattu reilut 6 minuuttia. Kun takkuista erää oli väännetty 9 minuuttia, iski Jokerit jälleen, tällä kertaa vaparista. Hyökkääjämme peitti maalin etunurkkaa ja laukaus lähti matalana taka-alanurkkaa kohti. Jotenkin kukaan pelaajistamme ei saanut palloon kontaktia ja veto päätyi maaliin.

Kolmannen erä alku oli myös mollivoittoinen. Vain minuutti aloituksesta ja vastustaja pääsi vapaasti nousemaan luukulle ja tekaisemaan Jokereille jo 5-1 johdon. Vantaan jotenkin tuskainen peli piristyi hieman ja joukkueemme tekaisi pari maalia putkeen. Ensimmäisessä maalissa Elsa syötti (tai näin ainakin katsomoon näytti) pallon eteenpäin kohti vastustajan maalia. Isla sai pallon haltuun ja malttoi odottaa sitä, että vastustajan veskari teki aloitteen. Isla nosti rauhallisesti pallon maassa olleen veskarin yli, pelikello oli maalin syntyessä 33.32. Vajaat 3 minuuttia 5-2 maalista ja peli oli kavennettu 5-3:een Sagan aivan ylänurkkaan osuneella nopealla laukauksella. Hyvän hieman etuviistoon annetun syötön tarjoili Emppu. Valitettavasti emme pystyneet terävöittämään peliämme ja hyödyntämään nousujohteista hetkeämme. Ajassa 39.08 päästimme vastustajan laidasta läpi ja vastustaja hyödynsi tilanteen kiertämällä kolmannen erän maalissa pelanneen Ellan. Illan viimeinen takaiskumme syntyi osittain puhumattomuudesta. Pakkimme avasi nousevalle ja selin pakkiin olleelle pelaajalle. Syöttö osui syötöstä täysin tietämättömän hyökkääjämme kantapäähän ja kimposi vastustajalle, joka toimitti pallon maaliin ja loppulukemiksi siis 7-3. Pieni huuto syöttäjältä olisi auttanut koska hyökkääjä olisi osannut odottaa syöttöä.

Vantaa pyristeli hyvin vanhempaa vastustajaa vastaan, mutta edelleenkään joukkueemme tytöt eivät puhu tarpeeksi kentällä. Kanssapelaajia tulee ohjata ja varoittaa selvästi. Tänään myös syöttöpelimme oli hieman jumissa ja pelaajien suonissa oli talvilaatuista dieseliä.

Jokereille kiitos harjoituspelistä. Toivotaan, että kohtaamme Jokerit vielä uudessa pelissä ja annamme heille sen vastuksen jonka Jokerit ansaitsee.